Aste 6 vine fra boutique-vingården Haritatos Vineyard, der ligger på den ioniske ø Kefalonia, og gør dig klar til nogle usædvanlige madparrings-twists. Nyd nok smagsprøver til at gøre det ud for et stort måltid, og opdag begrebet vandparring. Lær af en ekspert om de indfødte sorter, der erobrer den græske vinscene. Hør et familiemedlem fortælle om genoplivningen af en flere hundrede år gammel vingård, der har været forladt på grund af krige og jordskælv.
Oplev, hvordan Haritatos Vineyard formåede at skille sig ud med sin første vin på flaske, “Typaldo”, der giver et af de bedste Kefalonian Moschato-udbytter og hjalp med at genindføre sorter, der længe har været forladt - blandt andet Vostilidi.
Typaldo (tør hvid 100 % Kefalonian Moschato) parret med kretensisk graviera-ost og sæsonens frugter
Hariton (tør hvid 100 % Kefalonian Vostilidi) parret med en efterhånden berømt kalvetatarrecept fra vores køkkenchef, lime og kartoffelstænger
Roze Haritatos (rose 100 % Kefalonian dry Mavrodaphne) parret med en krydret kroket af Trahana (græsk couscous), tørret cherrytomat, myzithra peloponesisk ost og chili ananas chutney
Mademoiselle (rød nouveau 100 % Kefalonian dry Mavrodaphne) parret med ceviche af havaborre, mango og frisk appelsinjuice
Madame (rød lagret 100 % Kefalonian dry Mavrodaphne) parret med chokoladesouffle og blåbær
Joya (sød 100 % kefalonisk moschato) med en kroket af blåskimmelost, pistaschio og hjemmelavet æblemarmelade