Når vi mødes ved udgangspunktet på San Camilo Market, vil du begynde en gåtur af dette emblematiske sted. Infrastrukturen på dette traditionelle marked gennemgik flere renoveringer efter de jordskælv, der ramte byen Arequipa.
Ud over at beundre en bred vifte af produkter som frugt, grøntsager, dagligvarer, kød, oste og mange flere ting, kan du her smage lækre lokale frugter.
Vi fortsætter turen gennem historiske centrum af Arequipa. Du vil besøge Cloisters Compañía de Jesus. Denne smukke bygning, der blev grundlagt af jesuitterne, stammer fra det 17. århundrede og har en dejlig indre gård med små caféer og håndværksbutikker.
Næste stop bliver at smage tre typiske retter fra Arequipa: marsvin, alpaca og sango arequipeño. Vov at prøve disse traditionelle retter, som er en del af Perus kulinariske kultur. Marsvin og alpaka er meget smagfuldt kød. Sango arequipeño er et sødt tilbehør lavet af hvede med rosiner, jordnødder og chancaca.
Du vil beundre den smukke Plaza de Armas i Arequipa, som har et springvand i midten og historiske bygninger omkring det. Den imponerende katedral i Arequipa er en af dem, og vi vil kunne se den panoramisk fra pladsen.
Vi fortsætter madturen i Arequipa for at lære at tilberede og smage en udsøgt traditionel sauce kendt som ocopa. Denne sauce er lavet af huacatay, jordnødder og chili, og den serveres normalt over kogte kartofler. Vi vil nyde smagsprøver på chichas, drinks lavet af majs.
Næste besøg bliver i det traditionelle kvarter San Lazaro, et af de ældste i byen. Vi går på opdagelse i de smukke smalle gader, mens vi beundrer den utrolige arkitektur med palæer, templer og pladser. I dette område finder du fremragende picanterías med traditionelt Arequipa-køkken.
Du vil smage lækre traditionelle retter som rocoto relleno og en cremet kartoffelkage. Du kan også prøve chicha morada, en sød drik lavet af lilla majs.
På gastronomiske tur i Arequipa kommer du til at smage en traditionel dessert kaldet queso helado. Queso helado er en udsøgt kreation lavet på en base af nøje udvalgt frisk og cremet mælk. Denne dejlige dessert kombinerer mælkens fylde med naturlige ingredienser som vanilje, kanel og selvfølgelig den karakteristiske Arequipa-ost.
Du slutter denne gastronomiske tur ved udsigtspunktet Yanahuara.