Nyd et rigt måltid (frokost eller middag) gennem centrum af Aosta på en guidet madtur. Lær om hver ret, du smager, mens du besøger lokale restauranter, moderne caféer og historiske spisesteder. Oplev, hvad det lokale køkken har at byde på. Prøv noget af det bedste mad i Aosta og lær lidt om den lokale kultur undervejs.
Her er en liste over mulige smagsprøver:
Valle d'Aosta fad ledsaget af lokal vin - autentiske traditionelle varianter af Val d'Aosta med et rigt fad med jambon krydret med enebær og genepy, svinefedt fra Arnad Dop, kastanjer i sirup med honning, mocetta, oste fra Valle d'Aosta, hvidt og sort brød
Fontina ost serveret med polenta - den typiske lokale ost serveret på croutoner af friskbagt polenta…et gyldigt alternativ til fadet, der skal smages mens du nipper til et godt glas vin!
Fondue - tilberedt med den traditionelle Aosta Valley Fontina Dop. Smag til med croutoner eller til et lækkert grøntsagsbagværk. En delikatesse der skal smages!
Zuppa alla Valpellinentse - typisk opskrift af bondeoprindelse fra Valle d'Aosta, det er en rig og ægte ret baseret på savoykål og naturlig fontinaost. Perfekt til at varme op på de lange vinterdage!
Polenta concia -ifølge Valle d'Aosta tradition, tilberedt med visdom i årtier i en af de bedste restauranter i byen.
Smagning af lokale oste fra Aostadalen - de mest traditionelle, serveret i en gammel ostebutik i byen og derefter smagt (hvis sæsonen tillader det) på en vidunderlig beliggenhed.
Tegole valdostane - håndlavet i en af de bedste konditorier i Aosta. En lækker gave at nyde derhjemme også!
Kaffe - serveret i en dejlig have i centrum af byen. Det vil overraske dig!
Gin (kun vinteraftener) - en fantastisk måde at afslutte en kold vinteraften på et gourmetsted dedikeret til dens smagning.
Is (kun sommer) - tilberedt med kun naturlige ingredienser i en af de bedste lokale håndværkerisbarer.