I Alghero-området, nær Porto Ferro og Baratz-søen i det nordvestlige Sardinien, kan du opdage vinmarkerne på en vingård på en afslappet gåtur, og derefter forfriske dig ved at smage lokale vine og typiske produkter. En særlig aperitif omgivet af grønt og stilhed, langt fra trafikken, for at nyde vinene fra vingården, der respekterer modernitet, men med øje for tradition. Der vil blive serveret rød- og hvidvin ledsaget af nul-kilometer-produkter baseret på sardinske specialiteter.
Før aperitiffen er det muligt at besøge den lille vinkælder og gå gennem vinmarkerne, også egnet til personer med handicap. Bagefter serveres aperitiffen midt i naturen.
Vingårdsprodukter:
Vinene fra Oltremare-vingården kommer fra en generøs og frugtbar jord, som giver dem en unik smag, der er i stand til at erobre selv de mest krævende. Produktionen udføres med respekt for en moderne dyrknings- og produktionsmetode, men samtidig med opmærksomhed på traditioner.
Vinene er som følger:
- Cabernet Sauvignon-druen, der stammer fra den franske Bordeaux-region, er en af de mest udbredte druesorter i verden. Den sardinske Cabernet er en rubinrød vin, intens, med en vedholdende duft og tydelige frugtagtige noter, ideel til kød- og osteretter.
- Aglianico er en velkendt rød druesort, der hovedsageligt dyrkes i det sydlige Italien. Den sardinske vinstok, der udvikler sig i overvejende solrige klimaer, gør det muligt at få en vin med en markant syre, hvilket gør den perfekt til retter med en stærk smag, baseret på stegt eller braiseret kød.
- Druesorten Merlot er en af de mest populære og udbredte røde bærsorter i verden. Den sardinske Merlot er en blød og harmonisk vin, som passer godt til forretter baseret på kødsaucer eller hovedretter med hvidt og rødt kød stegt, grillet eller med stegt kød.
- Chardonnay er en hvid, international druesort, der dyrkes i alle dele af verden. Sardinsk Chardonnay har frugtagtige noter og en afbalanceret syre, ideel især til fiskeretter.
Oltremare Island er ikke den klassiske sardiske vinkælder, men det er først og fremmest en familiehistorie. Efter købet af en vinmark på grænsen mellem Sassari og Alghero produceres der Cabernet, Chardonnay, Merlot og Aglianico: Resultatet er en vingård, der på få år er blevet et benchmark inden for produktion af kvalitetsvine på Sardinien.
Aperitiffen, der serveres under oplevelsen, omfatter: et fad med lokalt pålæg og oste, syltetøj og nødder, oliven, grøntsager i olie, omeletter og salte tærter med havens grøntsager, karamelliserede løg, vand, et glas rødvin og et glas hvidvin produceret direkte af vingården.