På Bali har alle landsbyerne natlige madmarkeder, hvor de lokale går hen, når solen går ned. I Seminyak og andre steder tager de lokale ud med deres familie og venner til den lokale “Eat Street”, og på denne madtur på Bali tager vi med dem til alle deres yndlingssteder! Din madrejse starter på et lokalt madmarked, hvor din guide vil føre dig ind og ud af de små gyder og fremhæve nogle af de fødevarer, du senere vil smage på Eat Street. Derefter besøger vi enwarung(café), der er berømt for sinbabi guling(rotisseriekogt pattegris). Din guide bestiller en fælles ret til to personer og forklarer alt, hvad der er på tallerkenen foran dig - som måske består af fem eller seks forskellige elementer. Glem ikke at købe nogle flæskesvær!
Derfra kører vi til en lokal Eat Street på Bali, gemt lige bag det store turistområde og let at komme til - men åh så lokal! Vi starter på toppen af gaden, hvor din ekspertguide vil eskortere dig gennem de mange småwarungsog boder og udvælge ting, vi kan spise, mens vi går.
Gaden her er proppet med motorcykler og biler, og jo senere det bliver, jo mere travlt bliver der; vi går lidt tidligt for at være sikre på, at vi kan komme ind de steder, vi vil. Din guide er selvfølgelig også ekspert i lokal mad og vil forklare dig om maden og traditionerne i det, der tilbydes.
Ved ankomsten fortæller din guide om alle de spisesteder, der findes her - alt for mange til en eftermiddag! Den gode nyhed er dog, at vi altid deler retterne, så du har masser af plads til at prøve det hele. Et must er den meget lækresoto ayam(kyllingenudelsuppe). Dette er en af Indonesiens mest berømte nationalretter.
Når du går langs hovedgaden, vil du lære om alle de forskellige kulinariske indflydelser, der tilbydes: Javanese, Sumatran, Sulawesi, japansk og thai-indonesisk fusion.
Eller hvis du har brug for et energiboost, hvad så med en energifyldt dessert på indonesisk manér! Du vil se “Joss Milk” solgt over hele landet, som er et indonesisk energipulver, du blander med mælk. Tro det eller ej, men den passer utroligt godt til vores yndlingsdessert, som vi skal have på en lillewarung. Denne dessert er lavet af en crumpet-lignende dej, der koges i en lerkrukke over varme kul.Vælg fra top 10-listen eller design din egen; vores favorit er Toblerone, banan, is og ost.