Rejser til Tyrkiet

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Tyrkiet

  Tyrkiet byder på en bred vifte af spændende oplevelser. Landet, der geografisk såvel som kulturelt kan hævdes at findes midt i mellem Europa og Mellemøsten, har alt fra pulserende storbyliv til romantiske getaways og børnevenlige feriesteder.

  Seværdigheder

  Istanbul er stedet for dig, der vil på storbyferie. Dette er en af verdens mest interessante byer, der har masser af byde på inden for både kultur, historie og natteliv. Tag på krydstogt i Bosperus-strædet, besøg den Blå Moske og fest natten væk i Tyrkiets hovedsstad. Turkiskysten er stedet for jer, der vil opleve Tyrkiets sagnomspundne strande. På denne strækning ud til Ægæerhavet finder man både hyggelige småøer og kystbyer såsom Bodrum og Ölüdeniz, foruden spændende arkæologiske lokaliteter. Ölüdeniz er desuden stedet for jer, der søger den perfekte destination for en afslappende familieferie. Her, ved den smukke blå lagune, er vandet roligt, og der findes masser af familievenlige aktiviteter i området såsom ridning. For jer, der ønsker en romantisk parferie, er et privat krydstogt langs en af Tyrkiets smukke kyster sagen. Små både kan nemt chartres i de fleste havne. På jeres egen lille båd sætter I ultimativt dagsordenen og kan frit udforske de naturskønne kyster og småøer foruden de mange romantiske småbyer. På Tyrkiets Middelhavskyst er Antalya hovedbyen. Her er masser af gang i gaden og skønne strande parret op med en spændende historisk baggrund, der strækker sig tilbage til 158 før Kristus. Andre interessante steder at besøge i Tyrkiet er Anatolien. Her blandes storbyfornemmelser med Hittitterkultur og fascinerende månelandskaber (Cappadoccia) i området omkring hovedbyen Ankara. Konya, en af Tyrkiets større byer, er hjemsted for den mystiske sufi-orden. Her kan man lade sig opsluge af snurrende dervisher og beundre den smukke, middelalderlige Seljuqarkitektur. Historieinteresserede vil også nyde en ferie på Tyrkiets vestkyst, hvor man finder seværdigheder såsom Troja og Pergamom. Her findes også Ephesus, en elegant udgravet romersk by.

  Kulinariske eventyr

  Tyrkiets madkultur forener østlige impulser med Middelhavscharme på den mest mundvandsfremkaldende manér. Karakteristisk for det tyrkiske køkken er meze, småretter i stil med tapas, der kan deles og hygges omkring ved middagsbordet. Også saftigt grillet kød og vegetarretter som dolmere er almindelige i Tyrkiet. I det søde køkken frister baklava og mindre kendte lækkerier som sütlac (en risdessert) Raiki, chai og stærk tyrkisk kaffe er nogle af de mest typiske drikkevarer.

  Sprog

  Tyrkisk tales af størstedelen af befolkningen, men 15 % taler også kurdisk. Man kan derudover forvente, at engelsk og andre europæiske sprog vil blive forstået og talt på steder med mange turister.

  Klima

  Tyrkiet er et stort land med flere klimazoner. Vil man på storbyferie eller en aktiv ferie med megen sightseeing, kan foråret (april - maj) og efteråret (oktober - november) anbefales. Søger man derimod sus og dus på de lækre tyrkiske strande langs Middelhavet og Ægæerhavet, kan sommersæsonen (juni - september) anbefales.

  Valuta

  Valutaen, den tyrkiske lira, har en kurs på omtren 320 kr., altså svarer en lira til 3,20 kr. Hoteller og større indkøb som for eksempel tæpper kan dog også betales i dollars eller euros.

  Visum

  Danske rejsende behøver ikke visum, hvis rejsen til Tyrkiet ikke overstiger tre måneder. Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejse til Tyrkiet.

  Rejsen til Tyrkiet

  Fra Kastrup og Billund er der forbindelse til flere af Tyrkiets internationale lufthavne, også med lavprisfly. Fra Danmark finder man både forbindelser til storbyer som Istanbul såvel som til badeferielufthavnene Bodrum og Antalya.

  Kom omkring i Tyrkiet

  Internt i Tyrkiet er det nemmest at komme omkring med bus. Der findes naturligvis også indenrigsflyvninger, såvel som tog, men ingen af disse er lige så omfattende som bussystemet. Naturligvis er der også mulighed for at leje bil.

  Værd at vide

  Det er det også værd at undersøge, hvilke vaccinationer man som turist i Thailand anbefales at få i god tid inden afgang.

  FOLK, DER KIGGEDE PÅ DENNE SIDE; KIGGEDE OGSÅ PÅ

  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 juni 2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content