Rejser til Sri lanka

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Sri Lanka

  Sri Lanka lægger op til sand idyl blandt fiskerbyer, skønne strande og læskende tropedrinks efter en dag med seværdigheder som buddhistiske templer, te-plantager og naturparker. Rejs til Sri Lanka og mød ét af verdens sødeste folkefærd!

  Seværdigheder

  Sri Lanka har mange dejlige strande - flere med helt moderne faciliteter, eftersom de er blevet genopbygget efter tsunamien i 2004. To velkendte strande er Hikkaduwa og Arugum Bay på henholdsvis syd og østkysten. Begge strande er et paradis for surfere.
  Sri Lanka har fantastiske dyreparker, én af dem er Yala National Park i det sydøstlige Sri Lanka. Her kan du tage på en vaskeægte safari, idet elefanter, leoparder, fugle og ikke mindst aber altid er lige i nærheden. Det gælder bare om at holde godt øje! En anden park er Uda Walawa Park, hvor du kommer helt tæt på større elefantflokke.
  Byen Galle i det sydlige Sri Lanka er med på UNESCO's verdensarvsliste, idet den er et enestående vidnesbyrd på den hollandske og engelske kolonistil, der tidligere prægede byen. Galle præsenterer dig for imponerende fæstningsværker og små idylliske huse. Spejder du ud over vandet, kan du endda være heldig at spotte havskildpadder. 6 kilometer fra byen ligger Unawatuna, der er alle tiders strand.
  Flere steder i Sri Lanka får du rig mulighed for at stifte bekendtskab med buddhismen. I Anuradhapura finder du bl.a. en udsøgt samling af ruiner og ikke mindst smukke stenskulpturer, der refererer til buddhismen. I Dambulla ligger der desuden et tempelkompleks inde i nogle overvældende grotter, og her kan du nyde alt fra freskoer til Buddha-figurer.

  Kulinariske eventyr

  I Sri Lanka vil du få præsenteret masser af velkrydrede retter, der gerne består af ged, kylling eller lam. Fisk er ligeledes en stor delikatesse i Sri Lanka. Især kødretterne bliver gerne tilberedt på tandoori-måden, og tilbehøret består ofte af ris. Sri Lanka har et væld af te-plantager, og te i alle afskygninger er ganske populært ved middagsbordet. Den læskende saft fra Toddy-palmen er ligeledes et hit - både hos de lokale og turisterne.

  Sprog

  Hovedsprogene er singalesisk og tamil.

  Klima

  Sri Lanka har i lange perioder af året et vidunderligt vejr, eftersom landet hører under det tropiske klimabælte. Det er dog eftertragtet at besøge Sri Lanka omkring perioden december-marts, da denne periode ligger uden for den officielle regntid (maj-oktober). Her er det især attraktivt at besøge det sydlige og vestlige Sri Lanka. Gennemsnitstemperaturen sniger sig gerne op på de 30 grader.

  Valuta

  Valutaen hedder srilankanske rupees (LKR). Du bør være opmærksom på, at Sri Lanka ikke har så mange hæveautomater som andre feriedestinationer, men du kan derimod fint bruge dit kreditkort i de større byer. Medbring lidt kontanter, hvis du besøger de mindre byer.

  Rejsen til Sri Lanka

  Sri Lanka har pt. én international lufthavn nær Colombo. Lufthavnen ligger 35 km nord for byen. Der bliver dog i disse år arbejdet på at udvide lufttrafikken, og det forventes derfor, at der er mindst en ny lufthavn på vej.

  Infrastruktur

  Sri Lanka har en bred og velfungerende infrastruktur. Standarden kan dog af og til være noget anderledes end den, vi kender fra eksempelvis de europæiske storbyer. Det gælder bl.a. busserne, der dog er et hurtigt transportmiddel. Togruterne er en fin måde, hvis du vil se endnu mere af det skønne land - i et afstressende tempo. Vil du imidlertid selv sætte kursen, er det yderst billigt at leje en bil - med chauffør. Du kan naturligvis også stige ombord på de velkendte auto-rickshaws og få en helt klassisk tur gennem bybilledet.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 december 2018. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content