Rejser til Prag

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Prag

  I Prag kan man opleve den gamle historie, moderne kunst og øl, der får alle mænd til også at kunne lide storbyferier. Floden Moldau går tværs gennem byen og skaber skellet mellem den gamle og den nyere del. En gåtur over Karls broen, et besøg på byens borg og en tjekkisk øl på et af de brune værtshuse vil få enhver til at elske Prag.

  Seværdigheder

  På nordsiden vil man kunne se den store borg rejse sig over byen. Den var færdig i år 870, men er blevet delvist genopbygget adskillige gange efter bl.a. 30årskrigen, men siden den stod færdig har den vogtet over byen og stået som byens varemærke. Går man over Karls broen, vil man kunne se, hvordan borgen troner over byen. Karls broen, som stod færdig i 1400tallet, er den perfekte indgang til den gamle bydel. Midt ude på broen sidder malere og prøver at indfange byen fra dens bedste vinkel, musikere sørger for den rette stemning, når man går og beundrer byen, broen og de mange helgener, som broen er udsmykket med. Helt ind til midten af 1800tallet var Karls broen den eneste mulighed for at krydse Moldau inden for bygrænsen. Inde på den gamle markedsplads finder man det astronomiske ur, som hver time giver en mindre forestilling, når uret lader hele pladsen vide, at klokken har slået hel. Uret stammer helt tilbage fra 1400tallet, og i dag kan man få lov at besøge klokketårnet og se, hvordan uret fungerer indefra. Foruden byens gamle bygninger og lange historie rummer Prag også moderne arkitektur og kunst, bl.a. Det Dansende Hus, eller Den Sorte Madonnas Hus, hvor man hylder kubismen og kan se, hvordan den har præget det tjekkiske arkitektur og design gennem de sidste 100 år.

  Kulinariske eventyr

  En ting, som Tjekkiet er verdenskendt for, er deres øl. I Prag er det muligt at smage friskbrygget øl, tappet direkte fra de store kobbertanke, og både kvaliteten og prisen er så god, at man ofte overvejer at tage en ekstra. Generelt kan tjekkisk mad være ret tungt, men skal man prøve noget, som tjekkerne med god grund kan være stolte af, er det deres udvalg af pølser.

  Shopping

  I Prag kan man gøre flotte antikke fund og købe glaskunst inspireret af kubismen, men skal man virkelig shoppe, skal man besøge det største shopping center Palladium, der er elegant placeret i den gamle bydel og rummer over 200 butikker.

  Sprog

  I Tjekkiet er det officielle sprog tjekkisk, men i Prag vil man sagtens kunne begå sig på engelsk eller tysk.

  Klima

  Prag er smuk på alle tider af året, men især om foråret, når alting er grønt og dagene som regel er varme og tørre, gør byen en særlig god figur. Sommeren kan byde på varme solskinsdage, men er desværre også den periode, hvor der er mest nedbør i løbet af året. Det anbefales derfor at rejse i foråret eller efteråret, da det er mere stabile vejrforhold. Vinteren er kold, men byen er også et smukt syn, når den er dækket af sne.

  Valuta

  I Tjekkiet benytter man tjekkiske korunaer. 100 CZK svarer til ca. 30 kr.

  Rejsen til Prag

  Fra København har flere flyselskaber direkte afgange til Prag, og det kan både svare sig økonomisk og tidsmæssigt at tage flyet. En anden mulighed er at tage toget, hvor der dagligt er afgange mod Prag over Berlin. Turen kan især svare sig, hvis man kan få en liggevogn i nattoget, så man kan tage af sted om aftenen og vågne op i Prag.

  Kom omkring i Prag

  I Prag er der en metro, der kører hele tiden, og alternativt er der også et godt bus og sporvognsnet. Taxaer er stadig rimelig billige, men man skal dog forsøge at aftale en pris på forhånd, ellers kan man risikere at blive snydt.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 februar 2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content