Rejser til Portugal

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Portugal

  Er du til historiske byer, billedskønne kyster, enestående vine og middelhavslignende badevandstemperaturer, er det værd at tage et kig på Portugal som feriedestination. Listen af udflugtsmuligheder er uudtømmelig - tag blot destinationer som Azorerne, Madeira, Braga og ikke mindst Lissabon.

  Seværdigheder

  I Belém lige uden for Lissabon finder man Belém-tårnet samt det gotiske Jeronimos Kloster, der har spor fra søfarernes tid, og som samtidig rummer Vasco da Gamas gravmæle. Klostret topper listen over portugisernes mest elskede seværdigheder. Inde i selve Lissabon finder man seværdigheder som akvariet Ocenário, Gulbenkian Museet og São Roque Kirken. Her ligger også de enorme shopping centre Almada Forum, Columbo og Vasco da Gama.
  Byen Sintra ligger syd for Lissabon og er med på UNESCO's Verdensarvsliste grundet romantisk arkitektur såsom det kongelige Palacio da Pena og Quinta da Regaleira med vidnesbyrd fra tempelridderne.
  Braga er kendt som et religiøst centrum i Portugal med de mange smukke kirker og barokbygninger. Du bør desuden stoppe op ved Bom Jesus do Monte - ligesom mange pilgrimme gør.
  Sejler du fra fastlandet og over til Madeira, får du ikke blot endnu flere bademuligheder ved lækre strande. Du får også mulighed for at begive dig ud på afmærkede vandreruter, hvor du får et væld af smukke naturoplevelser via imponerende klippeformationer og frodige blomster.

  Kulinariske eventyr

  Portugal har en vidunderlig madkultur. Portugiserne sætter stor pris på fisk i alle varianter, og det bugner derfor med fiskedelikatesser på de lokale restauranter. Den saltede torsk (bacalhau) er en ægte klassiker, som man bør prøve. Prøv også cozido à portuguesa med svinekød, chorizopølser og grøntsager. Til en god middag hører vin - og Portugal er leveringsdygtig i rød- og hvidvine samt portvine.

  Sprog

  I Portugal kommer du til at stifte bekendtskab med det portugisiske sprog. Bemærk, at der findes flere portugisiske dialekter. Er du spansk-kyndig, vil du kunne gøre dig forståelig mange steder i Portugal, da der er visse ligheder mellem de to sprog. Ellers kan du nå langt med det engelske sprog.

  Klima

  Portugal er opdelt i to klimazoner; den sydlige del har middelhavslignende forhold, mens den nordlige del er langt mere tempereret. I Lissabon, Madeira og Azorerne vil man således opleve et helt vidunderligt vejr om sommeren med særdeles behagelige badevandstemperaturer og adskillige solskinstimer. I efteråret og foråret kan man få lidt nedbør, men man vil stadig opleve de milde temperaturer.

  Valuta

  Portugal indgår i Euro-samarbejdet, og du kan derfor betale med euro, når du er på ferie i dette skønne land. 1 euro svarer pt. til ca. 7,46 DKR. Det er helt problemfrit at betale med sit kreditkort i Portugal. Som altid er det dog en god ide at have lidt kontanter på lommen, hvis man f.eks. handler på lokale markeder.

  Visum

  Der er ikke visumpligt i Portugal for danske statsborgere.

  Rejsen til Portugal

  Vælger du at flyve til Portugal, findes der følgende internationale lufthavne: Porto, Ponto Delgado (Azorerne), Lissabon, Funchal (Madeira) og Faro. Du kan naturligvis også vælge at tilbagelægge de små 3000 kilometer mellem København og Lissabon i bil.

  Infrastruktur

  Mange af Portugals storbyer er supermoderne og har derfor bl.a. et godt bus net og masser af taxaer. Der er desuden flere interessante ruter med tog, bl.a. Lissabon-Madrid eller hurtigtoget (ALFA) mellem Porto og Braga. I Lissabon har man ligeledes en velfungerende metro, der netop er blevet udbygget, så der går en direkte linje fra lufthavnen og til bymidten. En del af Portugals charme er de små stræder, hvor man må hoppe på de kabeltrukne sporvogne eller by-elevatorer, der fluks fører dig hen over bakker og stræder og giver dig en helt unik oplevelse.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 juni 2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content