Rejser til Nepal

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Nepal

  Hvad enten man længes efter storslået bjerglandskab, uudforsket jungle eller en smuk blanding af kultur og religion, vil man finde det hele i Nepal. Et forholdsvist lille land, med et hjertevarmt folk, byder på alt lige fra verdens højeste bjerg til fødestedet for verdensreligionen buddhisme.

  Seværdigheder

  Er man i Nepal, kan man ikke komme uden om Kathmandu, landets hovedstad. I bybilledet vil man kunne se rickshaws og kvæg mellem scootere, taxier og busser. Midt i det hele stikker gyldne templer op og blander sig med gadeboder og små barer. Byen byder på en gammel bydel, hvor man kan finde det gamle kongepalads, der i dag dels fungerer som tempel dels som museum. Er man i Kathmandu, og tør man vove pelsen, er det værd at leje en scooter og køre uden for byen til det religiøse og kulturelle centrum i Kathmandudalen. Med de store højdeforskelle kan man i Nepal opleve alskens slags storslået natur. Et af de steder, hvor man kan komme helt tæt på, er nationalparken Chitwan. Her vil man kunne ride på elefanter, opleve et rigt og sjældent dyre liv og måske være heldig at se en tiger. Nepals floder er talrige, og en populær og adrenalinpumpende oplevelse er riverrafting. Der er god mulighed for at gøre det på alle niveauer, hvor enhver kan være med. Højdepunktet og den største grund til, at Nepal hvert år besøges af tusinde turister, er deres bjerge. Der er uendelige muligheder for at trekke mellem klostre, små landsbyer og evig udsigt til Himalaya. Selvom det kun er få, der begiver sig i kast med bestigningen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, så er trekking noget, de fleste kan være med til. Øst for Kathmandu finder man fødestedet for Buddha, som menes at have været under et træ i Lumbini. Dette gør området til et af de vigtigste religiøse steder i verden, og her finder man templet Mayadevi, hvor pilgrimme hver dag kommer for at meditere og vise deres respekt. Som Nepals religiøse hjerte er stedet stemningsfyldt, smukt og bestemt et besøg værd.

  Kulinariske eventyr

  I Nepal består ethvert måltid af treenigheden linsesuppe, ris og grøntsager. Dette kaldes for dal-bhat-tarkari. Dertil suppleres der ofte med krydret kød og forskellige chutneys. Maden karakteriseres i høj grad af karrykombinationer og andre krydderier, hvoraf nogle af dem kun findes i området omkring Himalaya. Oplever man, at maden skulle blive lidt for stærk, kan man pleje tungen med en lassi, en populær og velsmagende youghurt drik, som er en af de ting, man har taget til sig fra Inden.

  Sprog

  I Nepal tales over 100 forskellige sprog, men størstedelen snakker nepalesisk. I bjergene vil de lokale sjældent kunne andet end nepalesisk eller deres lokale sprog, men i Kathmandu vil man kunne klare sig på engelsk.

  Klima

  Det anbefales at rejse i efteråret eller foråret, hvis man gerne vil trekke og besøge bjergene. I efteråret er vejret klarest, imens foråret vil være grønt og frodigt, men uanset valg, vil naturen være storslået og tage pusten fra enhver. Temperaturerne varierer alt efter, om man befinder sig i lavlandet eller i bjergene, hvor der om vinteren kan blive ekstremt koldt. Om sommeren vil monsunregnen være dominerende og indhylle landet i en stor sky, mens der som regel er tørt fra oktober til juni.

  Valuta

  I Nepal benytter man nepalesiske rupees. 100 NRP svarer ca. til 6,70 kr. I de større byer vil man kunne hæve rupees i forskellige hæveautomater, og ellers veksle fra US dollars til rupees. Når man først er uden for de større byer, er det stort set umuligt at veksle fra dollars til rupees, så sørg for at have fået nok kontanter med.

  Rejsen til Nepal

  Som regel vil man flyve til New Delhi, hvor man mellemlander og skifter til et mindre fly til Kathmandu, hvor landets eneste internationale lufthavn ligger. Dette er den nemmeste og mest direkte vej til Nepal.

  Kom omkring i Nepal

  Landet har tidligere været fuldstændig ufremkommeligt, men vejnettet er efterhånden blev stort og når ud til de fleste steder. Et tilbagevendende problem har dog været sommerens regn, som slider så hårdt på mange veje, at de er under konstant renovation. Fra Kathmandu går der busser ud til alle dele af landet. Skal man blot en tur inden for bygrænsen er det værd at prøve en rickshaw eller tage en taxi, og priserne er bestemt overkommelige.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 februar 2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content