Rejser til Marrakech

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Marrakech

  Hvis man leder efter flyvende tæpper og magiske lampeånder, kunne det meget vel være i Marrakech, man skulle begynde at lede. Marokkos 4. største by vil kunne tilfredsstille enhver, der drømmer om livlige pladser, smukke bygninger og eventyrlige nætter.

  Seværdigheder

  Den centrale plads Djemaa el-Fnaa er den gamle bydel, medianens hjerte. Her vil man gå blandt akrobater, gademusikanter og turbanklædt slangetæmmere. Ved aftenstide vil man opleve, hvordan livet på pladsen vil blive mere intenst; der vil være grupper af lokale, der lytter til en gammel mands fortællinger, tryllekunstnere og madboder dukker op ud af det blå og måske man også vil se en dreng rende rundt med sin abe på skulderen. Hvor end man går i Marrakech, vil man altid kunne få øje på den gyldne spids fra Koutoubia-moskéens minaret. Tårnet står med sine 70 meter som et pejlemærke for enhver, der skulle have mistet orienteringen i byen - turister såvel som lokale. Selvom det kun er muslimer, der har adgang til selve moskeen, bør man ikke snyde sig selv for en tur i den smukke have, der omgiver dette hellige sted. Man vil ikke kunne forlade Marrakech uden at have været på et af byens utallige markeder. Her vil man finde alt, hvad hjertet begærer af orientalske tæpper, smukke puder i alverdens farver og lækre lædersandaler. Selvom man næppe ønsker at købe en eliksir brygget på firben, så er det nu også meget sjovt at snuse rundt mellem naturmedicin og pulveriseret slangeskind. Skulle man mod forventning blive mættet af byens mange indtryk, kan man arrangere ture til de nærtliggende Atlasbjerge, hvor bl.a. Nordafrikas højeste bjerg Mount Toubkal ligger. Herfra vil man kunne opleve solopgangen over Marrakech.

  Kulinariske eventyr

  At spise i Marrakech er en oplevelse i sig selv. Hvad enten man vælger en mad bod ved Djemaa el-Fnaa, eller at gå på restaurant, vil man være sikker på, at maden smager af noget. Selvom couscous og det flade brød er en stor del af ethvert måltid, vil kombinationen af markedernes krydderier altid sørge for, at ens smagsløg bliver tilfredsstillet. Marokkanerne ved, hvordan man får mad til at smage af 1000 og 1 nats eventyr.

  Sprog

  I Marokko snakkes arabisk og fransk, og det er en fordel at kunne et af sprogene hvis man opholder sig meget i den gamle bydel, men som regel vil man også kunne klare sig på engelsk.

  Klima

  Der er liv i Marrakesh året rundt, men vejret er mildest omkring forår og efterår. Her er temperaturerne omkring 20-25 grader, og der er ikke de store udsving i vejret. Tager man af sted i sommeren stiger temperaturen til omkring 40 grader, og man vil kunne mærke ørkenvinden blæse gennem byen.

  Valuta

  I Marokko benytter man Marokkanske dirham (MAD). Dette er en lukket valuta som i teorien ikke må bringes ud eller ind i landet. I praksis forholder det sig dog anderledes, men det er aldrig et problem at veksle euro eller dollars i lufthavnen. 100 MAD svarer til ca. 68 kr. Det er også muligt at hæve med internationale hævekort i de fleste maskiner.

  Rejsen til Marrakech

  Lufthavnen Marrakech-Menara Airport ligger lidt uden for byen. Den nemmeste måde at komme fra lufthavnen og ind til byen er med en petit-taxi. Alternativt kan man også tage bussen ind til Djemaa el-Fnaa.

  Kom omkring i Marrakech

  Har man gode sko på, kan man nemt komme rundt i det meste af byen på gåben, men har man fået ømme fødder, går de fleste bybusser fra pladsen Djemaa el-Fnaa eller en petit-taxa fra nærmeste gadehjørne.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 juni 2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content