302 Found

Found

The document has moved here.

Rejser til Jordan

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Jordan ferier
Jordan ferier
Jordan ferier
Photo View Map View
Indlæser..

Jordan

Fly + 7 nætter

DKK

Destination

DKK

Destination

DKK

Destination

DKK

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Jordan

  Ørkenlandet Jordan byder på andet og mere end sand og tør varme. Oplev for eksempel nogle af verdens mest fantastiske arkæologiske skatte, svøm ved koralrevene i Det Røde Hav, leg menneskelig korkprop i Det Døde Hav og udforsk Ammans traditionelle marked.

  Seværdigheder

  I Amman, landets hovedstad, er der rigeligt at tage sig til, om man er på udkig efter shoppingmuligheder eller har lyst til at dykke ned i landets rige kulturhistorie. Besøg Ammans Arkæologiske Museum, hvor man kan se eksemplarer af Dødehavsrullerne, eller det romerske amfiteater fra det andet århundrede efter Kristi fødsel med plads til 6000 mennesker.
  Wadi Rum er et ørken- og klippelandskab specielt kendt for sin overvældende og barske skønhed. I området finder man flere seværdige ting, blandt andet det enorme klippemassiv Jebil Khazali, hvor en smal kløft skærer sig dybt ind i klippen. På siderne af kløften kan man se petroglyffer, "udendørs hulemalerier" som vidner om mange tusind års menneskelig aktivitet i området.
  Er man i Jordan må man ikke gå glip af Petra, nabatæernes hovedstad. Mange kender skatkammeret med sin toetagers klippefacade fra Indiana Jones, som det sidste hvilested for den hellige gral. Petra blev grundlagt 300 år før Kristi fødsel men byen blev snart ødelagt af jordskælv og gik i glemmebogen. I 1812 blev den fundet af schweizeren Johan Burckhardt og i dag fremstår byen veludgravet og restaureret og rummer udover skatkammeret flere templer, et teater, en triumfbue og et museum med fund fra området.

  Kulinariske eventyr

  I Jordan finder man det arabiske køkken som man kender det fra mange andre mellemøstlige lande. Humus, schawarma og falafel er de traditionelle spiser, og for en særligt jordansk ret kan man prøve "Mensaf", en beduinsk ret bestående af stærkt krydret lam i yoghurtsovs serveret med ris. Skal det være helt rigtigt serveres retten med hele lammehovedet - en særligt eftertragtet bid er øjnene.

  Sprog

  Det officielle sprog i Jordan er arabisk som for talesprogets vedkommende er en syrisk-palæstinensisk dialekt kaldet madani. Det er nemt at begå sig med engelsk.

  Klima

  Jordan er et ørkenland hvoraf kun 20% af overfladen ikke er dækket af sand. Derfor er der meget varmt og meget tørt med sommertemperaturer omkring de 30 grader. I vintermånederne november til april er der noget køligere, med temperaturer omkring 15 grader, og der kan komme regn især i de vestlige egne.

  Valuta

  Møntfoden i Jordan er Jordanske dinarer (JD) 1 dinar svarer til cirka 8 danske kroner. Man kan ikke veksle til jordanske dinarer hjemmefra, så medbring euro eller US dollars. Kreditkort som VISA og MasterCard kan benyttes mange steder i landet.

  Rejsen til Jordan

  Der er adskillige danske charterrejseaktører der arrangerer pakkerejser til Jordan med direkte fly. Flyvetiden er cirka 5 timer. Med Turkish Airlines kan man komme jævnligt og forholdsvis billigt til Amman Lufthavn med en mellemlanding i Istanbul, ligesom mange af de store, internationale flyselskaber er en mulighed, hvis man ikke har noget imod en mellemlanding et sted i Europa.

  Kom omkring i Jordan

  I Jordan er der en togbane og en indenrigsflyrute. Toget kører fra Amman til Damaskus, men ikke særligt stabilt, så bus og regionens kendte deletaxier er at foretrække når man skal omkring i landet. Der er også masser af almindelige taxaer. Det er en fordel at aftale en pris på forhånd når man kører taxa, da taxameterkørsel desværre alt for ofte inspirerer til omveje og dermed dyrere ture.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 december 2017. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content