Rejser til Jamaica

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser til Jamaica

  Jamaica er den tredjestørste ø i Caribien og ligger syd for Cuba. Naturen i sig selv er grund nok til at besøge Jamaica, her venter kridt hvide sandstrande, brusende vandfald, himmelsk blåt og lunt badevand, men også en rig og mangesidet historie og kulturarv.

  Seværdigheder

  Et af Jamaicas mest besøgte steder er Dunn's Vandfald der ligger omgivet af regnskov. Vandfaldet er omkring 50 meter højt og 180 meter langt og det består af hvad man kunne kalde kæmpestore trappetrin, så man kan klatre i det.
  Det er svært at tænke på Jamaica uden også at sende en tanke til reggaemusikken og dens helt store frontfigur Bob Marley. I Kingston Town kan man besøge hans tidligere hjem og studie, der nu er omdannet til museum.
  Port Royal, en af verdens mest berygtede sørøverreder, og i 1700 tallet en af de største og vigtigste handelsbyer på grund af dens beliggenhed, blev i 1692 nærmest smidt i vandet under et massivt jordskælv. I dag er det en lille fiskerlandsby, men man kan stadig besøge resterne af den "stygge by", både over og under vandet.
  Destilleriet Appleton Estate Rum ligger på Jamaicas sydkyst. Her har man produceret rom siden 1749. Destilleriet tilbyder rundvisninger med tilhørende smagsprøver og har man ikke fået nok, kan man tage en flaske eller to med sig fra den tilhørende butik.

  Kulinariske eventyr

  Det jamaicanske køkken er præget af de mange forskellige kulturer øen har været under indflydelse af igennem tiden, særligt de afrikanske og europæiske, og benytter sig af et væld af friske råvarer som fisk, grøntsager, urter og krydderier. En særligt jamaicansk ret er "jerk chicken" som er kylling marineret med en særlig krydderiblanding, som har allehånde og stærk chili som hovedelement. Man "jerker" også andre kødtyper, specielt svinekød.

  Sprog

  Det officielle sprog på Jamaica er engelsk. Der tales også et kreol sprog, jamaicansk patois, som er et engelskfunderet sprog med vestafrikansk indflydelse.

  Klima

  Jamaica er et tropeparadis uden egentlig dårlige årstider. Der kan komme byger på alle tider af året, mest omkring maj og oktober, og temperaturen ligger hele året omkring 27 til 30 grader. Fra juni til november er der større risiko for orkaner.

  Valuta

  På Jamaica bruger man Jamaicanske Dollars (JMD) 1 dansk krone svarer til omkring 15 ½ jamaicanske dollars. Mange steder opgives priser også i US Dollars, ligesom de også ofte bruges som betalingsmiddel. Internationale kreditkort som VISA kan benyttes i de fleste bedre hoteller og restauranter og der findes også pengeautomater rundt omkring.

  Rejsen til Jamaica

  Rejsen til Jamaica foregår med fly, ofte med mellemlanding i London og Miami, og går til enten Norman Manley lufthavnen 20 minutter fra Kingston eller Montego Bay på øens nordvest side.

  Kom omkring i Jamaica

  At rejse rundt på Jamaica kan kræve sin mand. Der er gode forbindelser med indenrigsfly, hvilket er en mulighed hvis man har pengepungen i orden, ellers er der øens busser, som kan være noget af en udfordring. De er som regel godt fyldte og afgår efter et noget ustabilt mønster, men er billige at benytte. En anden mulighed er billeje. Her skal man være opmærksom på at der er venstreside kørsel i Jamaica og at indbyggernes kørestil kan være temperamentsfuld.

  Vaccinationer

  Man skal sørge for at man har de rigtige vaccinationer inden en tur til Jamaica. Blandt andet anbefales det at få vaccine mod Hepatitis A og eventuelt B, difteri og stivkrampe og at beskytte sig mod malaria. Tal med en læge om hvilke vaccinationer du har brug for.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 december 2017. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content