Rejser til Egypten

Priseksemplet er pr. person baseret på to personer, der rejser sammen!
Photo View Map View
Indlæser..

Sample HotelName
4
Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK 1.000 - 25.000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4

  Rejser Egypten

  Egypten er et spændende land med enestående seværdigheder og en spændende kulturhistorie. Dette nordafrikanske land byder både på livlige og moderne storbyer, skønne badestrande, mange forskellige typer natur samt selvfølgelig pyramiderne og Sfinxen.

  Seværdigheder

  Pyramiderne og sfinxen i Gizadalen er blandt Egyptens mest kendte seværdigheder. De er det sidste overlevende vidunder ud af de oprindelige syv og dermed en af verdens ældste turistattraktioner. Hvad der har imponeret til alle tider er den enorme muskelkraft, som blev brugt i opførelsen af disse fantastiske gravkamre længe inden den motoriserede kran blev opfundet. De tre pyramider i Giza (Keops, Kafhre og Menkaura) er hver deres gravkammer, og de bevogtes af den enorme sfinx-statue, der på arabisk kendes som Abu al-Hol - rædslens far. Kongernes Dal er også blandt de populære seværdigheder i Egypten. Det var her de mumificerede egyptiske faraoner blev stedt til hvile med mange offergaver. I 1920'erne blev Tutankhamons grav opdaget i næsten intakt stand her. Som besøgende kan man komme ind og se denne unge konges gravkammer, men man må til det Egyptiske Museum i Cairo for at opleve de mange gravskatte han var begravet med. På det Egyptiske Museum i Cairo kan man foruden barnekongens mange gravremedier (heriblandt hans sokker og naturligvis også hans sarkofag inklusive den berømte om eget smukke guldmaske) opleve over 120.000 genstande fra landets lange historie. Cairo - Egyptens hovedstad - er også stedet for dig, der vil på shoppetur. I denne millionby finder man mange spændende markeder, hvor man blandt andet kan købe traditionelle egyptiske klædedragter og tæpper. Husk at prutte om prisen - dette er et absolut must på den egyptiske bazar. I denne spillevende storby finder man spændende modsætninger og sameksistenser på hvert gadehjørne. Moskeer og koptiske kirker side om side, traditionelt klædte egyptere, stramme kønsroller, men mænd, der viser deres venskab ved at holde i hånd på åben gade. Her kan man nærmest føle sig som en rejsende i både tid og rum, hver gang man drejer om et gadehjørne.

  Kulinariske eventyr når du rejser til Egypten

  Frisk frugt og grønt fra den frodige Nildal har præget det egyptiske køkken, der er rigt på sunde råvarer. Her kan man prøve autentiske falafel, pita kebab og Shawarma - disse er alle retter, der oprindelig stammer fra Mellemøsten, som Egypten har megen kultur tilfælles med.

  Sprog

  Det officielle sprog i Egypten er standard arabisk, men det er egyptisk arabisk, man hører på gaden. I områder og byer med mange turister samt blandt den veluddannede del af befolkningen vil man kunne komme nogen vej med fransk og engelsk.

  Klima

  I sommermåneder er gennemsnitstemperaturen i Egypten mellem 26 - 32 C afhængig af hvor i landet man befinder sig. På Rødehavskysten kan den komme helt op over de 40 C og vejret er generelt tørt og solrigt. I vinterhalvåret falder nogen regn, og sne kan også forekomme i Sinaibjergens såvel som i de nordlige kystbyer.

  Valuta

  Valutaen i Egypten er Egyptiske pund (EGP). Kursen ligger omtrent på 0,9566. Det vil sige, at en EGP = 0,9566 DKKR. En EGP deles i 100 piastre. Man kan bruge kreditkort nogle steder.

  Visum

  Behøves ikke for danske turister, der automatisk opnår 30 dages visum ved indrejse. Husk at kontrollere, at dit pas er gyldig i op til 6 måneder efter indrejse.

  Rejsen til Egypt

  Man kan flyve til Egypten fra både Billund, katrup og Malmø. Landet har flere internationale lufthavne, og rejsetiden varier naturligvis i forhold til, hvorfra du flyver fra og til. Gennemsnitligt kan man dog godt regne med omtrent fem timer. Lufthavnene i Cairo, Sharm el Sheikh, Hurhada og Luxor er alle forbundet til de endelige destinationer med infrastruktur.

  Kom omkring i Egypt

  Der er rige muligheder for at rejse rundt internt i Egypten, der byder på indenrigsflyvninger, togforbindelser og busruter på kryds og tværs af landet. Langs kysten kan man tilmed også komme fra Hurhada til Sharm-El-Sheikh med færge, ligesom Nilcruises også er en populær rejseform blandt besøgende i Egypten. Taxi er en god og billig måde at komme rundt på i de større byer. Sørg dog for kun at bruge de officielle taxier.


  Vilkår og betingelser: De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 17 februar 2018. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Popular content