Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Weekendophold
Weekendophold

Introduktion

Fart på hverdagen? Gear ned med en forlænget weekend

Et weekendophold er en ukompliceret og prisvenlig mulighed for at få et afbræk fra hverdagens rutiner og nyde lidt tiltrængt kvalitetstid med familien, vennerne eller kæresten. Der er frit valg på alle feriehylder, og eftersom der blot er tale om en kort weekendafstikker, behøver du ikke at bruge evigheder på planlægningen. Trænger du til en aktiv ferieweekend med vandre-, cykel- eller skiture, eller skal den forlængede weekend nærmere stå på selvforkælelse og kærestekvalitetstid? Book et romantisk weekendophold på et spahotel, et fortryllende slot eller en historisk herregård, og glem verden udenfor. Er rejsekontoen ikke til riddersale og himmelsenge, så prøv et billigt weekendophold i en af Europas spændende storbyer. Trænger du til havudsigt og afslapning, kan I leje et sommerhus ved havet. Tank fred og ro i den uforstyrrede natur.

Fortsat

Børnefamilier har også stor glæde af et afslappende weekendophold i en hektisk hverdag. Det gør godt at være sammen om sjove aktiviteter og nye oplevelser, langt væk fra madpakker, oprydning og lektier. Uanset om weekendopholdet går til London eller Læsø, er der masser af sjove familieaktiviteter at vælge imellem. I kan også vælge at besøge et af de helt store trækplastre, som I altid har drømt om at opleve. Hvad er nr. 1 på jeres liste? Disneyland, Berlinmuren, Eiffeltårnet eller måske vores eget Vadehav eller Legoland? Gør drømmene til virkelighed, og tag på et spændende weekendophold for hele familien. Uanset hvilken form for ophold du foretrækker, er mulighederne kort sagt uendelige for at få en tiltrængt ferie enten i Danmark eller i udlandet. Så find din drømmedestination, pak kufferten, og glæd dig til en skøn, forlænget weekend!

Kort & Godt

Ideer til en uforglemmelig forlænget weekend

Et weekendophold kan være mange ting: fra dovne sommerhusdage til spaophold, familieweekend eller storbyferie. Valget af weekendferie afhænger både af budget, interesser og rejsegruppe. Er rådighedsbeløbet småt, giver det mening at satse på en billig weekendtur, hvor I lejer f.eks. et sommerhus og kører selv. Dette betyder dog på ingen måde, at I ikke kan få et spændende weekendophold stablet på benene, tværtimod! Med en bil er I fleksible og kan ændre planer alt efter vejr og humør. I kan f.eks. besøge skønne danske klassikere som Skagen, det sydfynske øhav, vadehavet eller Købehavn. Afhængigt af bopæl kan I også smutte en tur til Tyskland eller Sverige. Begge lande er billigere end Danmark, og så er der selvfølgelig bare lidt ekstra finesse ved at være i udlandet. En svensk kanelbulla smager bare mere eksotisk end kanelsnegl, ligesom en Milchkaffe bare er en sjovere måde at drikke kaffe med mælk på!

Er der flere penge i kassen, kan I vælge jetsetter-modellen og sætte kursen direkte mod lufthaven fredag eftermiddag. Det kan man da kalde top weekendstemning! Flyv direkte til en af Europas spændende storbyer, og nyd en intens forlænget weekend med fuldt program. Har I lyst til populære destinationer som London og Berlin, kan det desuden sagtens lade sig gøre at arrangere et billigt weekendophold, idet I næsten altid kan finde billige billetter på de store ruter. I kan også overveje en pakkerejse. Tit er der gode penge at spare ved at samle både hotel og fly hos samme udbyder, så dette kan også være en måde at få sammensat et billigt weekendtilbud på. Endelig kan I også lade skæbnen råde og simpelthen gå efter det bedste last-minute-tilbud.

Skal weekendopholdet stå endnu mere i eventyrets tegn, kan I overveje anderledes weekendferier som f.eks. overnatning på et middelalderslot eller måske en luksuriøs superspa. Det er en helt speciel oplevelse at overnatte i et rigtigt slot, men den slags unikke overnatningsmuligheder er skam ikke forbeholdt turtelduer. Er hele familien af sted, kan I f.eks. prøve at overnatte i sjove trætophytter eller måske midt i en forlystelsespark eller vildtpark? Eller hvad med en af Danmarks mange skønne småøer? At starte weekendturen med en færgeoverfart giver afgjort opholdet et ekstra pift. Prøv f.eks. Læsø eller Fur i nord eller Rømø eller Fanø i syd.

Hvorhen?

Fantastiske weekendoplevelser i vente

En weekendferie kan også byde på storslåede naturoplevelser. Tag vandrestøvlerne på, eller lej en cykel, og oplev et bjergrigt landskab, frodige marker eller grønne skove. Hvis du og kammeraterne trænger til at more jer med at suse ned af pisterne på ski og bagefter synge evergreens til afterskiing, kan du finde billige weekendrejser til et af de mange skiområder i Europa. Hvis du foretrækker at nyde naturen under mere rolige forhold, kan du tage til sydens sol, hvor du kan dase på stranden og blive afkølet i havets bølger. Og hvis du skulle trænge til at bevæge dig lidt, kan du slentre en tur langs vandet og lade bølgernes rytme hypnotisere dig. Du kan også prøve kræfter med windsurfing, paddleboarding eller andre former for vandsport. Hvis du er vinentusiast, kan du tage på vinferie og nyde synet af vinranker så langt øjet rækker, mens du smager på vingårdens lokale produkter og efterfølgende køber dine favoritter med hjem. Er du vild med golf, har du også masser af muligheder for at dyrke din sport på en billig weekendtur. Overalt i verden finder du masser af golfhoteller, som byder på nogle af de bedste greens, du kan ønske dig.

Du kan også tage på et billigt weekendophold i en af Europas storbyer og invitere familien eller din kæreste med på en forlænget weekend, hvor I kan opleve historiens vingesus på interessante museer og smukke, gamle slotte. Der er også rig mulighed for at fordybe sig i kunst og kultur på byernes museer, uanset om du er interesseret i historie, natur, videnskab eller andet. Og er du interesseret i arkitektur, kan du både blive betaget af de klassiske arkitektoniske perler og nyde synet af og kreativiteten i moderne bygningsværker. En storbyferie er også en oplagt mulighed for at tage på tur med veninderne for at shoppe den nyeste mode og de bedste mærker. Skal I opleve noget helt unikt, så bestil billet til en musical, en opera eller en fodboldkamp, og bliv grebet af stemningen sammen med de lokale. Afslut en begivenhedsrig dag med et udsøgt måltid, for eksempel på en Michelin-restaurant eller måske et gourmet-rivercruise.

Find ting du kan lave

Tips

Tip til det perfekte weekendophold

Du kan ofte spare penge ved at bestille hotel og fly på samme tid. Og hvis du gør det, er du også samtidigt beskyttet af pakkerejseloven, så du har en ekstra sikkerhed i tilfælde af, at der skulle opstå problemer i forbindelse med din rejse. Undersøg også muligheden for at bestille heldagsture på forhånd, så du kan planlægge din weekendferie i ro og mag hjemme i sofaen. Derefter er det blot at møde op i lufthavnen og vide, at der venter dig en fantastisk tur forude. Det kan også være en fordel at planlægge, hvad du vil se, før du ankommer til din destination, da tiden ellers hurtigt kan gå med at finde ud af, hvad der skal ske. Men er du mere den spontane type, kan du også bare bestille en flybillet og se, hvad der venter dig, når du når frem. Du skal dog være opmærksom på, at du måske skal have særlige tilladelser til at vandre eller cykle på specielle steder, eller at der kan være mange besøgende på en destination til særlige begivenheder. Hvis du vil besøge forskellige vingårde, skal du også lave en aftale på forhånd.

Du kan også leje en bil på forhånd, så du er sikker på at kunne komme rundt, når du først er ankommet til destinationen. Uanset om du skal på vandretur, cykelferie, skitur eller andet, kan du med fordel på forhånd undersøge, om du kan leje udstyr på stedet, eller om du skal medbringe dit eget. Det er altid en god idé at have lidt kontanter i den lokale valuta med, da der kan være nogle steder, som ikke modtager kreditkort; særligt hvis du besøger lidt mere afsidesliggende steder. Husk også at undersøge, om du skal have visum for at rejse til destinationen. Hvis du ikke har en bestemt destination i tankerne, kan du måske spare endnu flere penge og finde tilbud på weekendophold ved at kigge på afbudsrejser eller rejsetilbud. Med disse råd i tankerne, er det blot at få pakket tasken, fundet passet frem og komme af sted.

Vidste du, at…

Lidt om weekendferier

Vidste du, at Nordjylland er Danmarks mest besøge turistregion? Måske en ide at lade dine næste weekendtur gå nordpå og se hvad alt ståhejet drejer sig om! Prøv f.eks. en smuk solnedgang med madkurv og tæppe på ”solnedgangspladsen” på stranden ved Gl. Skagen.

Vidste du, at vi først fik weekendfri fra 1970’erne? Før det var arbejdsugen på 48 timer, og der blev der både arbejde og gået i skole om lørdagen, uf!

Vidste du, at du kan overnatte i en lang række de danske vildtparker? Gå en aftenrunde med dyrepasseren og sig godnat til dyrene, og se om du kan finde nattero i tippien for papegøjeskræppen og løvebrøl. Om morgenen er du selvsagt også den første på savannen, og får lov til at servere dyrene morgenmad. Det kan man da kalde et eksotisk weekendophold!