Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Spa & Wellness
Sverige

Introduktion

Spaophold Sverige

Hvis du trænger til at forkæle din sjæl og dit legeme, er det nemt og hurtigt at tage på et wellnessophold i Sverige, når du rejser fra Danmark. Det kræver kun en rejse over Øresund, så er du parat til at fokusere på afslapning og afstresning. Slap af i dejlige bade, eller pak kroppen ind i urter, alger, ler og mineraler. Nyd en hovedbundsmassage eller helkropsmassage, eller få en skønhedsbehandling af ansigt, hænder eller fødder. Tag din veninde eller din partner med på et spaophold i Sverige, og få ny energi, samtidigt med at I oplever Sveriges storslåede natur.

Fortsat

I det smukke sydsvenske landskab kan du få en hyggelig og stemningsfuld wellnessoplevelse. Hvis du blot vil tilbringe en enkelt dag eller et par timer med at forkæle dig selv, finder du masser af spaoplevelser i en af byerne i Sverige. Men vil du langt fra det pulserende liv i byerne, og vil du fordybe dig i dampbade og saunaer, kan du finde en spa langt mod nord og samtidigt opleve midnatssolen.

Det skal du opleve

Fantastiske oplevelser på et kurophold i Sverige

Sverige har en årelang tradition for wellness og kurophold. Normalt er det den svenske lærer Per Henrik Ling, som får æren for at have opfundet den svenske massage, da han stod bag udviklingen af en metode til at højne en persons fysiske og mentale velbefindende ved hjælp af bestemte fysiske bevægelser. Lings idé om en sammenhæng mellem velvære i krop og sind findes også i den tyske præst Kneipps metoder. Kneipp udviklede sine metoder for at behandle kroniske lidelser ved hjælp af vand, bevægelse, kost og urter samt afslapningsøvelser. I dag benyttes denne form for terapi ikke kun i Tyskland, men også i Sverige. Og på spahotellerne i Sverige fokuseres der da også på fire ting, som er i familie med denne metode: kost, bevægelse, hvile og berøring. Fælles for de fleste spahoteller er, at det ikke kun er spaoplevelsen, der er vigtig, men at det derimod er vigtigt, at alle sanser forkæles. Så forbered dig på, at både krop, sind og sjæl får fornyet energi under et wellnessophold i Sverige.

Når du besøger en spa i Sverige, er det oplagt at prøve en svensk oliemassage, som består i en helkropsmassage. Men du kan naturligvis også opleve mange andre former for spabehandlinger, og mange spaer i Sverige tilbyder forskellige former for udendørs motion i smukke omgivelser, f.eks. yoga, og mange typer af skønhedsbehandlinger. Mange steder har også indendørs faciliteter, så du for eksempel kan styrketræne. Et spaophold i Sverige byder dog ikke kun på forkælelse af kroppen; du får også mulighed for at opleve gastronomi i topklasse.

Ind imellem behandlinger eller deltagelse på motionshold, kan du nyde Sveriges storslåede natur. Der er eksempelvist ikke langt til Skåne fra Danmark, og her kan du opleve en lidt vildere natur end i Danmark. Besøg Söderåsen Nationalpark, hvor du kan gå en tur under trækronerne, udforske dybe kløfter eller sejle en tur i kano eller kajak. I denne region finder du også mange byer, hvor du kan tilbringe en enkelt dag eller blot et par timer i en spa. Det er derfor nemt at kombinere et par timers shopping eller et museumsbesøg om formiddagen med et par velfortjente afslappende timer i en spa om eftermiddagen.

Wellness i Sverige er ikke kun forbeholdt voksne; så du kan sagtens tage dine børn med, da der er masser af oplevelser for dem. Der er dog ofte en begrænsning på, hvornår børn under 15 år må opholde sig i spaafdelingen, så det er en god idé at tjekke dette på forhånd. Hvis du rejser med børn, kan I vælge at tage til de røde træhuses land, Småland. Her kan I nyde spahoteller med flot indretning, smukke værelser og fantastisk mad. Flere hoteller tager højde for de små gæster, så der er også noget for børnene. Besøg for eksempel Hooks Herregård Spa, som ligger i en nyrestaureret herregård ved søbredden omgivet af frodige træer og grønne plæner. Der ligger en førsteklasses golfbane tæt på, så du kan også kombinere et par timer i spaen med et spil golf i løbet af dagen. Herfra skal I kun køre knap to timer, så befinder I jer i Astrid Lindgrens verden, hvor I kan hilse på Emil fra Lønneberg, Ronja Røverdatter eller Pippi Langstrømpe.

Få en helt særlig spaoplevelse ved at tage på spaophold i Sveriges nordlige område, hvor du på forskellige tidspunkter af året kan opleve midnatssolen og nordlys. Uanset om du befinder dig i det nordlige, sydlige eller midterste Sverige, kan du på mange spasteder benytte udendørs spabade. Efter en lang og udfordrende dag på ski kan du synke ned i det varme vand og blive afslappet, mens du beundrer den smukke udsigt til det sneklædte landskab og de frosne søer. Nogle af de spasteder, der ligger tæt på vandet, tilbyder også en tur under isen i vintermånederne. Du kan også nøjes med at rulle dig i sneen, og efter det kolde gys kan du sætte dig tilbage i en varm sauna og mærke, hvordan hele din krop kommer til live.

Vidste du, at…

Vidste du, at…

Der i den svenske massage benyttes olie til at massere hele kroppen, og at denne form for massage efter sigende har dannet baggrund for mange andre typer af massage?

Den svenske massage består af fem forskellige flydende bevægelser? I disse bevægelser gøres der blandt andet brug af lange strøg, æltebevægelser, rytmiske bevægelser, lette bank samt friktion og vibration.

Tips fra de lokale

Lokale favoritter

Hvis du gerne vil forkæle dig selv med en foryngende spaoplevelse, men ikke vil betale i dyre domme for det, kan du finde et godt tilbud på wellness i Sverige. Du behøver ikke rejse længere end til Malmø, hvor du eksempeltvist kan sidde side om side med malmøboerne i Ribersborgs Kallbadhus. Her kan du bade både sommer og vinter og blive varmet igennem i en dampsauna, mens du får en snak med de lokale. Du kan også få en ansigtsbehandling eller en helkropsmassage, som får dig til at føle dig veltilpas i flere dage.

I det naturskønne Skåne finder du Ystad Saltsjöbad, som byder på en helt uovertruffen oplevelse ved havet. Dette konference- og spahotel startede som badehotel i slutningen af 1800-tallet og har siden forstået at forny sig og følge med tiden. Her kan du komme en tur rundt i verdens forskellige baderitualer, når du besøger spaafdelingens The Greek Experience. Med de lianbeklædte vægge vil det føles som om, du befinder dig midt i junglen. Lad dig omslutte af det varme vand og den fugtige luft, og lad alle tanker fare. Her kan du også besøge det tyrkiske bad eller få silkeblød hud efter et besøg i Rasulen, hvor du smører dig ind i mineralholdigt ler. Afslut badet med en tur i luftslusen, hvor den varme luft sørger for at tørre din krop. Husk også at gå en tur i den stemningsfyldte by med hyggelige bindingsværkshuse, eller få vind i håret under en slentretur langs havet. Hvis du kommer om sommeren, ligger spahotellet også perfekt, hvis du vil hoppe i bølgerne.

Lidt længere mod nord i Halland finder du hotel Tylösand, hvor du kan blive varmet igennem i en sauna med dufte fra urter eller bade i den opvarmede swimmingpool, mens du oplever, hvordan havet og horisonten hjælper dig med at slappe af. Udnyt muligheden for at blive forkælet fra top til tå med en indisk Ayurveda, som starter med en analyse af, hvilket element du hører til, hvorefter du kan vælge en behandling, der passer perfekt til dig. Her kan du vælge helkropsmassage, fokusere på massage af hoved, fødder og hænder eller nyde en afslappende behandling for selve sjælen.

Er du ivrig golfspiller, har du også mulighed for at kombinere wellness i Sverige med fantastiske golfbaner. Hvis du for eksempel besøger Selma Spa+ i Sunne i Värmland, kan du på mellem en halv og en hel times kørsel komme til adskillige golfklubber. Efter en god runde golf kan du passende vende tilbage til hotellet, hvor der venter dig en varm spa, en lun sauna eller et aromatisk dampbad, hvor du kan pleje dine ømme muskler.