Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Spa & Wellness
Aalborg

Introduktion

Spa Aalborg

Vild med verden! Det er Aalborg – i hvert fald ifølge det slogan, som byen markedsfører sig selv med som en del af en større brandingkampagne. Noget andet, aalborgenserne tilsyneladende også er vilde med, er wellness, som efterhånden findes i de fleste afskygninger i byen. Hvis du trænger til at komme lidt væk fra hverdagen eller bare vil tilbringe lidt kvalitetstid med din partner, er et spaophold i Aalborg ideelt, da du ikke behøver at rejse særlig langt. Tidligere blev kurophold anset for at være til behandling af sygdomme, men efterhånden er der i større grad tale om rekreation, velvære og sundhed for både krop og sjæl. En del af et wellnessophold, som det kaldes i dag, består af forskellige spabehandlinger og i at spise sundt og dyrke motion, da kost og bevægelse er vigtigt for at holde sig sund og i godt humør.

Fortsat

Så forbered dig på at få motionstilbud, såsom vandreture, yoga, meditation og golf samt mulighed for at nyde udsøgte, veltilberedte måltider med masser af grønt. Én ting du dog ikke finder meget af i den nordjyske hovedstad, er de store spahoteller med alt fra massage og ansigtsbehandlinger til sauna og terapibade samlet under ét tag. Det er der måske en meget god grund til; Aalborg er simpelthen for spændende til, at du bør spærre dig inde på et hotel i et par dage og ikke komme ud igen, før dine ømme muskler er blevet æltet godt igennem, og du har ligget tilstrækkeligt i blød i de varme bade. Hvis det er det, du går efter, skal du nok sætte kursen længere vestpå til de store badehoteller ved Vesterhavet. Wellness i Aalborg findes derimod i mange andre varianter – og måske også nogle, du ikke umiddelbart havde forventet.

 

Det skal du opleve

Oplevelser, spa og wellness i Aalborg

Et spaophold i Aalborg ligger altså ikke op til det helt store halløj på badehotellet. Mange af byens større hoteller tilbyder dog spa og wellness i en eller anden forstand, bare sjældent med alting på én gang. Et af disse steder er Hotel Scheelsminde, som er et oplagt valg til et romantisk selvforkælelsesophold med kæresten. Det hyggelige hotel er oprindeligt en gammel herregård beliggende i smukke omgivelser lidt uden for Aalborgs centrum. Der er desuden tale om lidt af en aalborgensisk kulturinstitution, eftersom Scheelsminde har været ejet af den samme familie siden 1960. Et wellnessophold på disse kanter byder på pool, spa, massage, gourmetmenu samt andre små lækkerier, men deciderede skønhedsbehandlinger er I nødt til at opsøge andetsteds. Mener I til gengæld, at I er skønne nok i forvejen, men stadig har lyst til at supplere jeres ophold med andre aalborgensiske oplevelser, ligger hotellet i kort afstand af både Aalborg Zoo og shoppingområdet City Syd.

Selvforkælelse for enhver smag – og pengepung

Wellness i den nordjyske hovedstad behøver dog hverken at foregå på eller koste en herregård. Nordjyderne selv har ry for at være et sparsommeligt folk, der ikke bruger penge, de ikke har, og derfor må der da også nødvendigvis findes budgetvenlige løsninger for tilbudsjægere på jagt efter wellness og spa i Aalborg. Er budgettet skrabet, men lysten til selvforkælelse overvældende stor, kan du med fordel lægge vejen forbi kosmetologskolen Beauty and Style, der har en meget central placering i byen ved Nytorv. Her kan du få alle tænkelige skønhedsbehandlinger til fordelagtige priser, idet de udføres af kosmetologelever, der stadig er under uddannelse – naturligvis under kyndig vejledning af deres undervisere.

Vil du stadig gerne have fornemmelsen af at opnå vaskeægte wellness i Aalborg uden at betale en formue, bør du overveje en tur i svømmehallen. Og ja, det er faktisk alvorligt ment! Moderne svømmehaller er nemlig meget mere end et enkelt stort bassin, hvor du kan svømme bane op og bane ned. Tag for eksempel multihallen Gigantium, der samler en idrætshal, skøjtehal samt svømmehal med wellnessafdeling under ét tag og ofte huser store koncerter og andre kulturelle events. Er du kvinde med en kæreste, som er lidt skeptisk over for, om det der med spa i Aalborg nu også er noget for en rigtig mand, vil Gigantium således være det perfekte lokkemiddel. Skulle han (eller I begge) nå til et punkt, hvor de varme dampe og den konstante duft af eukalyptus bare bliver for meget, hvad er så mere perfekt end at kunne afreagere til en spændende håndbold- eller ishockeykamp eller glemme alt om rolige omgivelser og skråle så højt, I kan, til en god koncert?

Gigantium ligger lidt uden for centrum af Aalborg, og ønsker I indkvartering i umiddelbar nærhed, er Hotel Scandic Aalborg det oplagte valg. Hotellet ligger blot 400 meter fra multihallen, så I kan nærmest trille ud af sengen og plumpe direkte i spabassinet. Er I til gengæld kommet så langt ned i gear, at det en dag virker helt uoverskueligt at opsøge wellness uden for hotellet, så frygt ikke! Hotel Scandic Aalborg er nemlig udstyret med både fitnessrum og sauna. Hvis idéen med et wellnessophold i en moderne svømmehal ikke lyder så tosset endda, men I foretrækker en mere central løsning, er Haraldslund vand- og kulturhus i Aalborg Vestby absolut et besøg værd. Også her har kvinder mulighed for at smide et ekstra trumfkort, hvis manden er svær at overtale, idet Haraldslund ligger klods op ad Aalborg Stadion, hvor byens bedste fodboldhold AaB har hjemmebane. Tilføj endnu mere wellness til jeres ophold i centrum af Aalborg ved at booke overnatning på First Hotel Aalborg, der ligger i skønne omgivelser ved den moderniserede havnefront, lige over for Aalborghus Slot. Kun et stenkast fra dette hotel finder I en sand oase af selvforkælelse i form af Harmonie Spa, der tilbyder alt, hvad hjertet måtte begære – og mere til – af forskellige skønhedsbehandlinger.

Vidste du, at…

Fra sorte negle til fransk manicure

Vidste du at det bestemt ikke lå i kortene, at Aalborg skulle blive et oplagt rejsemål i forhold til spa og wellness. Den nordjyske hovedstad var i mange år præget af tung, grå industri med henholdsvis cement- og akvavitfabrikken som to af de helt store mastodonter, og det ville nok være synd at sige, at de hårdføre arbejdere med kronisk sorte negle, der tidligere dominerede bybilledet, havde manicure eller ansigtsbehandling øverst på dagsordenen – selvom de uden tvivl godt kunne have brugt det. På ganske få år har Aalborg dog gennemgået en utrolig forvandling. Byen er i høj grad gået fra at være en benhård industriby til at blive en vidensby med et spændende og varieret kulturliv. Lidt groft kan man sige, at middelklassens mange kontormus har taget over efter maskinmestrene, og det har bidraget til at skabe et voksende marked for spa og wellness. På trods af udviklingen er Aalborg på ingen måde blevet en fisefornem eller snobbet by. Som de gode nordjyder, aalborgenserne er, har de holdt fast i værdierne om at bevare begge ben solidt plantet i den nordjyske muld og ikke gøre sig til noget, de ikke er – uden dog nogensinde at gå hen og blive kedelige.

For Aalborg er på ingen måde en kedelig by, og her er plads, uanset om du er fabriksarbejder eller funktionær – se bare på byens slogan vild med verden, der i den grad giver udtryk for rummelighed. Her vil du føle dig godt tilpas, og er formålet med dit besøg et lækkert ophold med wellness og spa i Aalborg, vil du blot få det endnu bedre. Og husk, at al din tid ikke behøver at gå med at ligge i blød i terapibad eller med kroppen smurt ind i alger og mudder, for kulturbyen Aalborg byder også på store oplevelser inden for bl.a. sport, musik og kunst, som helt sikkert vil bidrage yderligere til følelsen af velvære.

Tips fra de lokale

Fest og wellness i Aalborg

Selvom du aldrig har sat foden i Aalborg, er der ét sted, du med garanti har hørt om. Og har du kun været i Aalborg en enkelt gang i dit liv, var det sandsynligvis det sted, du befandt dig. Det kan selvfølgelig kun være den famøse forlystelsesgade Jomfru Ane Gade, der her er tale om. Gaden, som den kaldes i folkemunde, er måske umiddelbart svær at forbinde med wellness i Aalborg – specielt hvis man kan genkalde sig de gedigne tømmermænd, et besøg dertil ofte afføder – men tro det eller ej, en tur i Jomfru Ane Gade kan faktisk byde på andet og mere end billig fadøl og diskoteker, hvor det koster 40 at komme ind. Vidste du for eksempel, at dit næste wellnessophold snildt kunne foregå i og omkring Danmarks ypperste partygade?

Okay indrømmet, hvis du er en smule skeptisk over for dette kontroversielle forslag, er det bestemt med god grund, for Gaden er ikke ligefrem et sted, man forbinder med indre ro og fordybelse. I dagtimerne er både Jomfru Ane Gade og de omkringliggende gågader dog særdeles rolige og hyggelige, og der er rig mulighed for selvforkælelse. Du kan få ordnet både hår, hud og negle hos f.eks. Skin of Fashion eller House of Wellness, og måske vil du efterfølgende føle dig så ung igen, at du får lyst til at indtage diskotekernes dansegulv efter mørkets frembrud og udløse yderligere endorfiner efter en dag på langs. Når du har slidt sålerne op på danseskoene, kan overnatningen passende klares på Radisson Blu Limfjord Hotel, der ligger lige for enden af den berømte gade. Men pas nu på de lede tømmermænd, for dem er der altså ikke meget wellness over!