Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Shopping
København

Introduktion

Introduktion til København – Shopping

Det er ikke uden grund, at København regnes blandt verdens førende, når det gælder shopping. Shoppere fra hele verden valfarter til Danmarks hovedstad, for shopping i København er et paradis for de købelystne. ”Strøget”, der er et af verdens ældste og længste butiksstrøg, og sidegaden Købmagergade er hjemsted for mange af de store danske og udenlandske modehuses flagskibsforretninger. Her finder du også de kendte varehuse Illum og Magasin du Nord. I enden mod Kongens Nytorv finder du de mere eksklusive butikker. På Kongens Nytorv ligger mange luksuriøse mode- og interiørbutikker, og det er også her, du finder Bang & Olufsens flagskibsbutik.

I den lidt billigere ende mod Rådhuspladsen ligger de store kædeforretninger. Her kan du også stoppe op og lade dig underholde af en af de mange gademusikanter og -entertainere.

Fortsat

I de små gader omkring strøget findes mange interessante tøjforretninger med endnu ukendte men up-and-coming designmærker. Er du til andet end det konforme ”stangtøj”, findes der mange små spændende butikker i Istedgade, Elmegade, Oehlenschlægersgade og Nansensgade. Området omkring Gammel Mønt er også interessant, hvis du er til de mere veletablerede danske designere. Det er også her mange kunsthåndværkere holder til. Er du på shopping i København, kommer du ikke uden om dansk kunsthåndværk og møbeldesign, som sælges i butikker overalt i den indre by. I kvarteret omkring Amalienborg Slot ligger Bredgade med de fineste møbel-, antikvitets- og kunstforretninger. Her finder du klassikere som Finn Juhl, Georg Jensen, Hans Wegner og mange flere. Hvis du er på udkig efter tips og inspiration til de bedste design butikker og gallerier, kan vi særligt anbefale vores guide til Dansk design i København og Aarhus.

Det skal du opleve

Tip til shopping i København

Er du på shopping i København, kan det varmt anbefales at besøge kvarterne, som støder op til den indre by, især hvis du søger andet end de store modeikoner og klassiske mærker inden for design og kunsthåndværk, som hovedsageligt har til huse i den indre by omkring ”Strøget”.

I det farverige Latinerkvarter, eller Pisserenden, som det også kaldes, i området omkring Larsbjørnsstræde finder du en stor koncentration af retro, second hand og street-wear, og trænger du til en velfortjent pause, kan du droppe ind på en af de mange coffee shops i kvarteret og betragte den livlige trafik udenfor, mens du nyder en velfortjent espresso. I halvfjerdserne og i starten af firserne var Pisserenden et bohèmekvarter med kunstnere, bøsser, ludere og lommetyve men har siden udviklet sig til et mere fashionabelt område uden dog at have mistet sin oprindelige charme – helt klart et godt bud på shopping i København.

På Østerbro og Frederiksberg finder du mange små eksklusive modebutikker, og er du interesseret i porcelæn, kan du besøge Royal Copenhagens factory outlet, som har til huse i virksomhedens gamle fabriksbygninger på Frederiksberg. Østerbro vrimler med unge velklædte mødre med barnevogne, som i løbet af formiddagen indtager de hippe caféer på Østerbrogade. Er du på shopping i København, finder du her et bredt udvalg af eksklusive designbutikker og byens bedste butikker med luksusgenbrug.

Vesterbro har traditionelt haft et lidt blakket ry og har ikke været det oplagte valg for shopping i København, men kvarteret har i de senere år udviklet sig til en trendy bydel. Det kan anbefales at gå en tur op ad Istedgade og tage en afstikker i sidegaderne, hvor du finder små unikke butikker med kant.

Nørrebro er Københavns alternative latinerkvarter med en broget sammensætning af kulturer og sociale klasser. Kvarterets motto ”Nørrebro tilhører os alle – plads til forskellighed” repræsenterer den politiske kamp, som blev udkæmpet af de autonome i området for få år siden. Men området er meget andet – det er en smeltedigel af forskellige kulturer og et fristed for medie- og kulturfolk, akademikere og innovatører, der alle sammen er med til at præge gadebilledet. Taler vi shopping i København – og nærmere betegnet Nørrebro – kommer vi ikke uden om Jægersborggade og Elmegade, hvor du kan finde alt fra butikker med gamle vinylplader, bæredygtigt boliviansk uld og børnetøj, smykker, hjemmelavet chokolade og tjekket design. Her dukker hele tiden nye spisesteder, niche- og specialvarebutikker op. Mange med fokus på det skæve og det bæredygtige. Fælles for gadens mange butikker og gallerier er, at de vil inspirere, pirke til nysgerrigheden, overraske og skabe gode oplevelser midt i den hektiske hverdag.

Stormagasiner og butikscentre

Taler vi shopping i København kommer vi ikke uden om de to gamle mastodonter Illum og Magasin du Nord. Illum har et stort udvalg af dansk og udenlandsk design: møbler, lamper køkken- og badeartikler, porcelæn, glas og meget mere. Dette tempel for moderne design finder du på Amagertorv flankeret af fyrtårnene Georg Jensen, Holmegaard og Royal Copenhagen – så bliver det ikke mere dansk. På samme adresse som H.C. Andersen skrev sine eventyr på sit kvistværelse i det nittende århundrede ligger det gamle stormagasin Magasin du Nord, som på sine hele syv etager fører alt, hvad hjertet kan begære af mode-, bolig- og skønhedsartikler samt legetøj, dagligvarer og meget mere. Bliver du træt af dette inferno af indtryk, kan du besøge eventyrdigterens kvistkammer, der er adgang til direkte fra stormagasinet. Kammeret hensætter den besøgende i en stemning fra en svunden tid befolket med eventyrlige fortællinger.

Inden for de seneste år er der skudt flere butikscentre op i det københavnske shoppingmiljø. Lige uden for Ørestad Metrostation ligger Field’s, som er Skandinaviens største indkøbscenter med mere end 70 butikker inden for mode og accessories.

På Falkonér Allé lige i hjertet af Frederiksberg finder du Frederiksberg Centret, der med sine 65 butikker inden for mode og boligtilbehør samt en dagligvarebutik er et populært mål for såvel lokale som turister. Trænger du til et hvil, ligger Frederiksberg Have kun et stenkast fra centret.

Fisketorvet eller Copenhagen Mall er et af de nye indkøbscentre i byen, og med sin centrale beliggenhed ved havnefronten og sine 120 butikker tiltrækker det indkøbslystne på shopping i København fra nær og fjern. Centret huser også en af byens største biografer.

Det helt nye butikscenter Waterfront Shopping nord for København i den tidligere Tuborg Havn i Hellerup bugner af mærkevarebutikker, delikate caféer og restauranter. Butikscentret ligger lige ud til lystbådehavnen og indbyder til en slentretur langs havnefronten.

Mad- og loppemarkeder

Shopping i københavn er ikke kun for de modeinteresserede. København bugner af skatte og sande lækkerbiskner for antik- og loppeentusiaster. Danmarks ældste loppemarked på Israels Plads – nu flyttet til Halmtorvet – som afholdes hver lørdag fra april til oktober, er et traditionelt loppemarked med masser af antikke sager. Loppemarkedet TAP1 er et indendørs marked, som finder sted i Carlsbergs gamle tappehal. Loppemarkedet har en stor separat afdeling med vintagetøj. Hold øje med TAP1’s kalender for at se, hvornår markedet finder sted. Lopper på Remisen er også et indendørs marked med et meget varieret udbud af varer. Markedet finder sted næsten hver weekend, men det er en god idé at tjekke kalenderen, inden du begiver dig af sted. På Thorvaldsens Plads holdes efter sigende byens bedste antikmarked hver fredag og lørdag fra midten af april til oktober. Bliver virakken på markedet for meget, og trænger du til et pusterum, ligger Thorvaldsens Museum på selve pladsen og lokker med sin ro og enestående samling af skulpturer, malerier og gipsmodeller. I sommermånederne er det muligt at sidde i museets stemningsfulde gård og nyde en forfriskning.

Shopping i København kræver ikke kun en god fysik men også benzin til kroppen. I de senere år er flere madmarkeder skudt op i det indre København, og bliver støvet fra de gamle ting på loppemarkedet overvældende, og trænger du til lidt godt til ganen, anbefales et besøg på et af madmarkederne. I Torvehallerne, der tiltrækker mere end 60.000 besøgende hver eneste uge, finder du alt, hvad dit gourmethjerte kan begære af råvarer. Mange af standene serverer deres helt særlige specialiteter, og det store udbud af lækre delikatesser gør det svært at vælge, hvor frokosten skal indtages. Copenhagen Street Food på Papirøen over for Nyhavn tilbyder lækre retter fra sine 25 gadekøkkener. Her kan du blive mæt for 50-75 kr i alt fra thai til cubanske retter. Har du børn med, vil de elske et besøg på Experimentarium, som også ligger på Papirøen. På Vesterbro ligger kødbyens Mad & Marked med sit nye trendy koncept. Markedet er baseret på råvarer af høj kvalitet, og du finder alt, hvad du har brug for til aftensmaden. Gider du ikke selv lave mad, kan du slå dig ned ved et af langbordene midt i rummet og få serveret et lækkert måltid. Markedet finder sted hver lørdag og den første søndag i hver måned. På fire datoer i løbet af sommeren er der mad- og loppemarked på Balders Plads på Nørrebro. Her blander kaffeentusiaster og vinylnørder sig med almindelige nysgerrige på jagt efter den helt rigtige vase til vindueskarmen. Markedet byder også på musik, god kaffe og mulighed for at hænge ud i solen.

Vidste du, at…

Vidste du at…

Syv ud af ti danskere drikker kaffe, og i København er det lidt mere end hver anden, der foretrækker mælk i kaffen. København er den storby i verden, hvor du skal betale mest for en kop kaffe. Et andet interessant aspekt omkring kaffe er, at danske kvinder ser kaffe som et socialt element i hverdagen, hvorimod mænd ser kaffe som et nødvendigt onde for at komme igennem dagen.

Find ting du kan lave i København

Tips fra de lokale

Hvor københavnerne selv hænger ud

København er fyldt med hemmelige oaser, som er samlingspunkter for københavnerne, og hvor de hænger ud med vennerne eller kæresten. Picnic i Kongens Have, en dukkert ved Bryggen eller en øl på Dronning Louises Bro for blot at nævne et par stykker. Eller tag cyklen ud til Papirøen via Christianshavn, og nyd en af byens populære rekreative områder. I Carlsberg Byen på Vesterbro finder du Boblehallen, som er en indendørs skatehal. Bagved Boblehallen er et udendørs skateområde, hvor både aktive og tilskuere ynder at komme. Ud over skaterne kommer her work-out-udøvere, crossfit- og yogahold, som træner udendørs bag hallen. Når mørket falder på søger mange københavnere til tikibaren Brass Monkey på vesterbro. Atmosfæren er uhøjtidelig, og så serverer de nogle fantastiske drinks og cocktails baseret på rom.