Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Romantisk Ophold
Romantisk Ophold

Introduktion

Romantisk weekendophold

Nyforelsket? Nygift? Ungt par? Par med børn? Sølvbryllupskandidat? Uanset hvilken kategori du tilhører, er der mange gode grunde til at stikke af på et romantisk weekendophold. De fleste par kender til fornemmelsen af at døgnet bare ikke har nok timer, hvilket desværre tit betyder at vi ikke får tilbragt lige så meget kvalitetstid med vores partner, som vi drømmer om. Derfor betaler det sig i den grad at investere lidt ekstra tid og opmærksomhed i forholdet fra tid til anden, og her er en romantisk miniferie den perfekte mulighed for at nyde hinandens selskab, komme helt ned i gear og bare overgive jer til nuet. Giv jer selv lov til at fejre jeres forhold, uanset om anledningen er årsdag, bryllupsdag, fødselsdag, eller om kalenderen siger sommer eller vinter. En romantisk overnatning gør kort og godt underværker og styrker forholdet.

Fortsat

Et romantisk ophold for 2 kan se ud på mange forskellige måder. Fra en vild luksusweekend i udlandet til landlig idyl i simple omgivelser eller måske en forrygende storbyweekend uden de store armbevægelser, men til gengæld masser af intense oplevelser i fællesskab. Allermest romantisk bliver det, hvis du overrasker din udkårne med et romantisk weekendophold skræddersyet efter netop jeres interesser og smag. Her kan modtageren ikke undgå at føle sig ekstra set og værdsat, og det er dermed den perfekte måde at vise ekstra opmærksomhed i en travl hverdag. Forkæl jer selv med fælles kulturelle oplevelser, romantiske middage, afslappende wellness, store naturoplevelser eller noget helt tredje. Verden ligger åben for jeres fødder, og med den rette indstilling kan alle destinationer i virkeligheden bruges til en romantisk rejse.

Kort & Godt

Romantisk weekend

Der findes mange måder at tilbringe et romantisk weekendophold på. Nogen elsker at være aktive og prøve noget nyt, mens andre helst vil lave så lidt som muligt og bare slappe af og nyde ikke at have nogen planer. Nedenfor har vi samlet nogle forslag til forskellige typer romantiske ophold for 2.

Er I vilde med wellness, smuk natur og god mad, kunne Bornholm være den helt rigtige destination. Prøv et romantisk spaophold på Bornholm. Solskinsøen er perfekt til en romantisk weekend med fælles spaoplevelser. Vil I derimod uden for landets grænser, kan I tage til Istanbul eller Budapest for spa- og wellnessoplevelser udover det sædvanlige. Samtidig er priserne her en del lavere end i Danmark, så selvom I skal flyve, kan I sagtens være heldige at få et romantisk weekendophold billigt. Foretrækker i destinationer inden for kørselsafstand af Danmark kunne Sverige eller Tyskland være en idé. Læs vores komplette guides om spa- og wellnessophold i Malmø og spaophold i Nordtyskland.

Hvis golf er en af jeres fælles passioner er et romantisk weekendophold på et golfhotel måske det helt rigtige for jer. Det er måske ikke så tit, I kan komme ud og spille golf sammen i hverdagen, så udnyt at I endelig har tid til at nyde jeres fælles interesse og have det sjovt sammen.

Hvis I er til hektiske storbyer med et sprudlende natteliv, kan I for eksempel tage på en romantisk weekend i Paris. Paris er også kendt som Kærlighedens By, og scenen skulle dermed gerne være sat til en rigtig romantisk ferie. Tage en slentretur langs Seinen eller se Paris fra toppen af Eiffeltårnet, mens I får en lækker frokost. I kan købe billet på Expedia med My Parisian Tour, så I undgår at spilde romantisk kvalitetstid på at stå i kø.

I kan også pleje jeres fælles kulturinteresse og f.eks. tage på en romantisk weekend i London. Besøg de mange museer, gå en tur på London Bridge, se Big Ben uden at bekymre dig om, hvad klokken slår, og nyd den atmosfærefyldte stemning på en engelsk pub.

Hvorhen?

Romantiske rejser– turen går til?

Tag på et romantisk weekendophold i Danmark. Nyd at være væk hjemmefra og at I har tid til hinanden. Put jer under dynen, bestil roomservice og bliv en hel dag på værelset. Eller begiv jer ud i naturen og nyd en skovtur for to i skovens dybe stille ro, en romantisk sejltur eller måske en aktiv sportsoplevelse. Du kan også vælge at give din kæreste (og dig selv) den helt store kongelige behandling ved at booke en romantisk slotsovernatning. Der er mange smukke slotte og herregårde at vælge imellem i Danmark, og inden for de tykke mure venter der bløde himmelsenge, badekar på løvefødder og lækre gourmetmiddage. Kort sagt nydelse og selvforkælelse af den anden verden. Lyder det som noget for dig og din partner? Så book et romantisk weekendophold for 2 på et af Danmarks mange smukke slotshoteller. Tag for eksempel på et slotsophold i Jylland. Her finder du skønne slotshoteller i royale og idylliske omgivelser med fantastiske slotshaver, der indbyder til romantiske gåture.

Bor i til dagligt i provinsen eller på landet, så drømmer I måske nærmere om at opleve en af Europas hektiske storbyer på tæt hold. Hvis I ikke booker hotel lige midt i centrum, kan I godt være heldige at også at finde en lidt afsides og stille oase midt i storbyen. Du kan sagtens være heldig at finde billige flybilletter til både Paris og London hvis du booker i god tid eller er fleksibel med afgangstidspunktet. Så få mormor til at passe børnebørnene og nyd en billig romantisk weekend i en af de to fantastiske metropoler. Et andet bud kunne være en forlænget weekend i Barcelona. Oplev Barcelonas fantastiske arkitektur, spring i bølgerne fra de skønne bystrande eller nyd en romantisk tapas-middag. Få en kulturindsprøjtning eller tag kærsten i den ene hånd og en picnickurv i den anden, og nyd frokosten i en af byens mange smukke parker. Tag på stranden eller nyd en aftentur på havnen med udsigt til solnedgangen.

Find ting du kan lave

Tips

Tips til en romantisk miniferie

Selvom I sikkert har høje forventninger til jeres romantiske weekendophold, så glem ikke at tage den lidt med ro og ikke lægge alt for mange planer. Lad spontaniteten og dagens humør råde, også selvom det betyder at I hænger to timer over en kop kaffe fordi caféen bare er helt fantastisk hyggelig, eller I faktisk slet ikke får set det I havde planlagt, men i stedet bare slentrer rundt på må og få. Det er nemt at føle, at I skal nå at se så mange seværdigheder og attraktioner som muligt, men fokuser på at tage det hele i slowmotion i stedet for at stresse fra museum til museum.

Når dette er sagt, er det dog også vigtigt at afstemme forventningerne til jeres romantiske ophold hjemmefra. Hvis din partner er typen, der hader at sidde stille og helst vil være i bevægelse hele tiden, bør du selvfølgelig tage dette med i din planlægning og prøve at finde en balance, så I begge får det maksimale udbytte af turen. Så længe stemningen og kemien er god, er det faktisk ikke så vigtigt, hvor I tager hen. Bare I tager derhen sammen, og nyder hinandens selskab.

Når I har fået pakket ud og set jer omkring på hotellet er det også en god idé er at starte jeres romantiske rejse for 2 med en afslappende fælles spa- og wellnessoplevelse. Få en dejlig massage med æteriske olier eller aromaterapi. Nyd hinandens selskab og mærk at I begynder at slappe fuldstændig af. Selvom I ikke er til massager og skønhedsbehandlinger, vil I bestemt nyde en tur i boblebad, varmvandsbassin og sauna. Fortsæt aftenen i selvforkælelsens tegn med en dejlig gourmetmiddag, hvor I forkæler jeres smagsløg, samtidig med at I får god tid til at tale sammen i stearinlysenes skær.

Vidste du, at…

Vidste du…

-at forskere har beregnet, at vi inden for bare fire minutter bestemmer, om vi er romantisk interesserede i et nyt menneske? Angiveligt afhænger beslutningen af kropssprog, kropsduft og lyden af din stemme. Eftersigende skulle stemmens klang være vigtigere end ordene. Det er måske meget godt at huske på, når vi gerne vil gøre et godt indtryk på det modsatte køn og famler og snubler over ordene af bar befippelse. Måske er skaden ikke alt for graverende, selvom vi ikke fik sagt det allermest begavede eller originale.

-at der findes kærlighedsmiksturer på butikshylderne i mange lande? Var det f.eks. noget med duften ”Lure for her”, der er proppet med erotiske duftstoffer, som eftersigende skulle kunne gøre den udkårne blød som smør på ingen tid? Eller hvad med den yderst lovende produkttitel ”Human Euphoria”, hvis unikke sammensætning ligeledes skulle kunne skabe øjeblikkelig tiltrækning? Hvis du sidder og planlægger et romantisk weekendophold for 2, betyder det nu nok at du ikke har brug for hjælpemidler i duftform. Men måske en gaveidé til den evige singleveninde?

-at naturens spisekammer faktisk er fyldt med naturlige romantikudløsere? Østers ligger nr. 1 på listen, og går ligefrem under navnet ”Love drug”. Når du spiser østers ryger dopaminniveauet i vejret, hvilket øget libidoen hos både mænd og kvinder. Nr. 2 på listen er lidt af en overraskelse, det er nemlig noget så uskyldigt som vandmelon. Vandmelon indeholder dog aminosyren citrulline, som skulle have en yderst positiv effekt på lystbarometret. En vandmelonsorbet er derfor ikke noget dårligt valg som afslutning på en romantisk middag.