Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Feriecenter
Nordjylland

Introduktion

Feriecenter Nordjylland – kontrastfyldte naturoplevelser i toppen af Danmark

Tag på feriecenter i Nordjylland, og glæd jer til vilde og anderledes naturoplevelser i kombination med masser af familievenlige aktiviteter og fritidstilbud. I kan vælge mellem det utæmmede Vesterhav med de store bølger, revler og høje klitter, eller det mere rolige Kattegat, der med sit lavere vand og mindre bølger er perfekt til familier med små børn. I kan også vælge at besøge de dejlige limfjordsøer Mors, Livø, Fur eller Venø, eller I kan sejle endnu længere ud i Kattegat og aflægge fortryllende Læsø et besøg. Kort sagt er Nordjylland fuld af spændende kontraster – fra det kuperede fjordlandskab med bøgeskove og hedeområder i syd, til de rå og vilde kyststrækninger i nord, der er underlagt havets rasen og sandfygningens magt. Det er derfor intet under, at Nordjylland er Danmarks mest besøgte turistregion.

Fortsat

Der er nok at lave i Nordjylland uanset årstid, interesser og budget. Nedenfor finder I praktiske tips til familievenlige udflugter og oplevelser i Nordjylland, herunder de forskellige oplevelsescentre i regionen, bl.a. det nyrenoverede Nordøen Ocenarium i Hirtshals, der er Nordeuropas største akvarium. Her kan hele familien blive klogere på Nordsøen og møde havets spændende, undersøiske beboere. Skal der endnu mere action på programmet, er der ingen vej udenom Fårup Sommerland, der udover masser af familievenlige forlystelser også lokker med Danmarks største vandland. Trænger I til kultur, shopping og gourmetoplevelser, er limfjordsperlen Aalborg et godt bud. Står den på feriecenter i Nordjylland, er der kort sagt masser af fantastiske oplevelser i vente for hele familien. God fornøjelse med guiden og god tur i det nordjyske.

Det skal du opleve

Feriecenter Nordjylland – forslag til ferieprogam

Har I først besluttet jer for et ophold på et feriecenter i Nordjylland, kan I roligt begynde at glæde jer og måske så småt planlægge programmet. Nordjylland har masser at byde på både inde og ude, så vejr og årstid er ingen begrænsning. De maleriske sandstrande trækker selvsagt i sommermånederne. Særligt populære strande finder I bl.a. ved Blokhus og Løkken. På Blokhus strand må I sågar køre bilen helt ned til strandkanten. For småbørnsfamilier, der er ved at segne under vægten af klapvogn, madkurv, strandlegetøj med mere, kan denne praksis have sine logistiske fordele. Mindre end 15 km fra Blokhus strand finder I Feriecentret Rødhus, som ligger direkte ned til vandet. Feriecentret har et subtropisk badeland, spa, sauna, tennisbane, legeplads og motionscenter. I bor i rummelige feriehuse med plads til seks personer og med skøn udsigt til klitter, hyben og marehalm. Fårup Sommerland, Blokhus og Løkken Strand er kun en kort køretur væk, og dermed danner det veludstyrede feriecenter i Nordjylland de perfekte rammer for en dejlig familieferie, tæt på alle de bedste seværdigheder.

Større børn vil desuden finde vestkystens unikke parade af gamle bunkere fra 2. verdenskrig yderst spændende. Langs det meste af den jyske vestkyst ligger bunkerne spredt ud med rund hånd, og I kan frit færdes i og på de karakteristiske bygningsværker. Vil I vide endnu mere om dette fascinerende stykke verdenshistorie, kan I besøge de fine bunkermuseer, Hanstholm Bunkermuseum og Museumscenter og Bangsbo Fort i Frederikshavn. Her kan I kan komme helt ind i anlæggene og kan bl.a. lade jer underkaste et fiktivt forhør af Gestapo, besøge børnebunkeren eller prøve en højspændt bunkermission, hvor I skal forsøge at undgå at blive opdaget af tyskerne. Kort sagt unik og levende historieformidling, når det er bedst.

Skulle vejret være mod jer, har Nordjylland heldigvis mere i ærmet end bølger og badeglæder. Taler vi kedeligt gråvejr og friske temperaturer, kunne en hyggelig bytur til Aalborg være en god idé. Den charmerende limfjordsby har gennemgået en rivende udvikling de seneste år og præsenterer sig nu i helt ny glans med bl.a. en gennemrenoveret havnefront, der er blevet langt mindre industriel at se på. I stedet finder I hyggelige caféer, udsøgte restauranter, spændende udstillinger og et moderne havnebad. Byens hyggelige gågader lokker med et væld af gode butikker, og hvis familiens yngste har fået kuller af de voksnes kaffedrikning og shopping, kan I slå et smut forbi legepladsen i Kildeparken, eller måske kaste et blik på Aalborg fra oven i Aalborgtårnet. Byen har desuden en fin zoologisk have, Aalborg zoo.

Vidste du, at…

Vidste du det om Danmarks natur?

Ved du godt, atnaturen intet andet sted i Danmark er så utæmmet og vild som langs vestkysten? Elementernes rasen har sat sit tydelige spor og byder på fascinerende og unikke naturoplevelser. I kan f.eks. besøge en af verdens længste odder, Grenen. Den er godt 30 km lang og vokser stadig. I kan være heldige at se sæler på Grenen, og ét "dyr" stifter I helt sikkert bekendtskab med: turisttoget sandormen!

Har du så kendskab til det faktum, at Råbjerg Mile er an af de største vandreklitter i Europa? I skrivende stund er milen over 1 km2 stor og rummer 3,5 millioner m3 sand. Milen består af 35-40 meter høje sanddynger, der tilsammen danner en unik slags miniørken. Milen er fredet, og har dermed lov til at vandre frit. Den tilbagelægger ca. 15 meter årligt i nordøstlig retning, og fortsætter den i samme tempo og retning, vil den om 100 år begrave hovedvejen til Skagen. Det anbefales afgjort at aflægge Milen et besøg, når I er på feriecenter i Nordjylland. Fornemmelsen af at opholde sig i en rigtig ørken midt i Danmark er helt speciel, og børnene vil elske at løbe op og ned ad de store sanddynger.

Så ved du måske godt, at du skal skynde dig, hvis du vil nå at besøge Rubjerg Knude fyr? Området ved Rubjerg Knude præges af enorme sandbakker og et delvist tilsandet fyrtårn. Fyrtårnet blev taget ud af drift i 1968, da de store sanddynger gjorde det umuligt for skibene at se lyset fra fyret, ligesom det fygende sand gjorde det umuligt at holde bygningerne. År for år æder havet sig længere og længere ind på Rubjerg Fyr, der forventes at styrte i havet i 2020’erne. Samme skæbne har ramt Den tilsandede Kirke i Skagen Klitplantage. Den måtte overgive sig til sandet i 1975, og i dag er kun kirketårnet tilbage. De triste skæbner giver plads til et spændende og levende naturteater, der ikke kan undgå at fænge hele familien. Vil I bo helt tæt på det hele, så prøv Feriecenter Skagen Strand Hulsig, der desuden både har havudsigt og badeland.

Tips fra de lokale

Feriecentre i Nordjylland – lokaltips

Selvom det uden tvivl er en stor oplevelse at besøge regionens absolutte pletskud, er det også forfriskende for perspektiv og pengepung at besøge et par af de lokales yndlingssteder. I Aalborg kan du f.eks. besøge det lokale friluftsbad med kig til fjorden og frisk limfjordsvand i bassinerne. Prøv den forjættede 10-meter vippe, hvis du tør, eller hop direkte i Limfjorden via badebroen. Vil I kigge nærmere på Limfjorden, kan I også tage den lille færge over til den idylliske ø, Egholm. Den naturskønne ø har et rigt dyreliv og en børnevenlig strand, hvor der er excellente muligheder for krabbefiskeri og søstjernefangst. Overfarten tager kun fem minutter, men fornemmelsen af eventyr og spænding er omvendt stor.

Er vejret helt umuligt, kan det afgjort anbefales at lægge vejen forbi Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Det imponerende akvariumskompleks gennemgik en gennemgribende modernisering i 2010, og indeholder nu syv spændende destinationer, der hver især giver et spændende indblik i livet i Nordsøen. Følg med, når oceanariets hajer bliver fordret, sig hej til de legesyge sæler i sælkolonien, fang krabber på krabbekysten, besøg et skibsvrag og leg på museets vilde eventyrlegeplads.

De mange dejlige feriecentre i Nordjylland skal selvsagt helst opleves i solskin, men dårligt vejr behøver dog ikke at ødelægge det hele. Mange feriecentre er udstyret med badeland og sportshal, hvilket sørger for god underholdning på de dage, hvor solen udebliver. Prøv f.eks. Feriecenter Øster-Hurup, der ligger lige ned til det børnevenlige Kattegat, og byder på både subtropisk badeland, spa og wellness. Hertil kommer legepladser, trampoliner, minigolf og dyrehave med geder. I må selvfølgelig heller ikke snyde jer selv for et besøg på Nordjyllands bedste ishus, Vaffelhuset i Øster Hurup. Vælg mellem 45 forskellige slags is, serveret i nybagte vafler med rigelige mængder hjemmelavet guf. Smager med garanti i al slags vejr!

En anderledes strandoplevelse

Skulle solen titte frem igen, anbefales det at kigge forbi Frederikshavn til en anderledes og overraskende strandoplevelse: Palmestranden. I alt 100 hør- og daddelpalmer pryder det eksotiske strandstykke, der siden åbningen i 2004 har været et stort tilløbsstykke i byen. De mange palmer skaber sydlandsk stemning, og får selskab af velplacerede liggestole og boldbaner. Stranden er børnevenlig og overvåges af livreddere, så sikkerheden er i top. Skal den derimod stå på romantik, kan I tage nord på til Skagen, og se solen gå ned på solnedsgangspladsen i det idylliske Gl. Skagen. Her venter en af Nordjyllands smukkeste udsigter, hvilket får både turister og fastboende til at samles i sommermånederne og nyde den betagende udsigt ud over havet, når solen går ned. Der ligger en lille kiosk på pladsen, så det er muligt at forsøde oplevelsen med en god is. Det anbefales dog at medbringe tæpper og madkurv. Så er der kun tilbage at sætte sig godt til rette og nyde forestillingen. Velkommen til Nordjylland!