Søg efter rejsetema

Vælg tema og destination
Bed & Breakfast
London

Introduktion

Bo billigt og hyggeligt – B&B London

Londons popularitet og tiltrækningsevne svigter aldrig – Den engelske hovedstad har slet og ret så meget at byde på, at man aldrig bliver færdig med den smukke, overraskende, højtråbende, og evigt trendy metropol. London er et overflødighedshorn af shopping, kultur, restauranter, pubs og natteliv i verdensklasse, og emmer samtidig af historie og storhed. Selv uden at dykke ned i alle de historiske detaljer, kan man ikke undgå at blive grebet af den helt særlige stemning, der gennemsyrer byen og de mange imponerende bygningsværker. Blandt disse finder man 3 hele verdenskulturarvsteder, 

Fortsat

nemlig Palace of Westminster, Tower of London og den historiske bosættelse, Greenwich, der samtidig huser tidslinjen Greenwich Mean Time. London kender dog sit værd, og er ikke nogen billig storby.

Derfor kan det anbefales at overnatte på Bed and Breakfast på turen til London, da en billigere overnatningsform kan frigøre vigtig shoppingkapital. Dem kan der nemlig hurtigt blive hårdt brug for, når eksklusive tøjbutikker, retoloppemarkeder, kølige museer, svedige koncerter og hyggelige pubs råber dit navn om kap. Læs mere om mulighederne for at overnatte på B&B i London nedenfor.

Det skal du opleve

London, bed and breakfast og andre gode oplevelser

Traditionen for bed and breakfast startede faktisk i England, hvor det længe var en billig og ukompliceret måde at finde nattely på, især i de mange velbesøgte småbyer langs kysten. Tidligere tiders bed and breakfast var dog eftersigende præget af emsige ”housewifes”, som udstak masser af regler, men til gengæld så stort på service og gæstfrihed. I 1980’erne skete der heldigvis et radikalt skift, og konceptet bed og breakfast forandrede sig til den høje standard og venlige service, vi kender og forventer i dag. Nutidens bed and breakfast-ejere driver ikke længere denne type forretning af nød, men fordi de nyder at invitere fremmede ind i deres hjem og give dem en god oplevelse. Samtidig er der også kommet en anden type bed and breakfast til, som minder mere om et vandrehjem eller et hostel. Værelserne er små og simple, og man må kigge langt efter en stuepige eller en restaurant. Til gengæld er prisen overkommelig, og da man som turist tit er på benene det meste af dagen, kan denne form for bed and breakfast absolut anbefales. Trods alt er det sjovere at bruge penge når man er vågen, end når man sover. Der er fordele ved både den private og den upersonlige overnatningsform. Vælger du det private hjem, har du en lokal ekspert til rådighed, der kan besvare alle dine spørgsmål, og komme med udflugtstips og ideer. Synes du derimod, at det er en smule grænseoverskridende at skulle dele morgenbordet med en fremmed, føler du dig sikkert bedre tilpas i et mere hotelagtigt B&B. London har selvfølgelig det hele, så tag et kig på nettet, her finder du helt sikkert netop din drømme-B&B.

B&BiLondons Camden Town

London er med sine godt 8.5 millioner indbyggere en sand megaby, der strækker sig over langt mere end blot et par brokvarterer og lidt spredte forstæder. Derfor ville det kræve uanede mængder spalteplads at give en bare nogenlunde fyldestgørende introduktion til Londons mange forskelligartede kvarterer og bydele. Et sikkert hit i storbyjunglen er dog Camden Town, som er en alternativ og skæv bydel, der byder på autentiske spillesteder, listige pubs, trendy retro-shopping og ikke mindst det berømte Camden market. Markedet er et sandt mekka for fans af alternativ mode og brugskunst, og de mange farverige boder og spraglede butikker er en stor oplevelse uanset smag og pengepung. Trænger man til en forfriskning ovenpå alle de mange indtryk, er Camden Town spækket med fine pubs og restauranter med mad fra hele verden. Særlig hyggeligt bliver det på beværtningerne langs Regent’s Canal, eller hvad med at besøge tagterassen på pubben The Lock Tavern, hvor du kan nyde traditionelt engelsk køkken og en velskænket pint? I det hele taget skorter det ikke på solide pubs i Camden, og de fleste har en lang og farverig historie bag sig. For at indånde lidt af atmosfæren fra de kronede 90’ere, da de store britpop-bands defilerede igennem Camden på deres vej op, bør du som minimum besøge de legendære pubs Worlds End, The Good Mixer og Dublin Castle.

Skal Camden Town være din base under dit besøg i London, ogdrømmer du om et værelse med victoriansk himmelseng og egyptiske bomuldslagner? Så er den 4-stjernede bed & breakfast York & Albanyafgjort stedet for dig. Udover det livlige Camden Market, befinder denne London B&B sig også tæt på både Regent’s Park og Primrose Hill. Som navnet antyder, er sidstnævnte en stor bakke, og hvis du besværer dig med at slæbe en madkurv op til toppen, kan du holde en formidabel picnic med udsigt til skyskraberne fra City i det fjerne. Skal det være grønnere endnu, ligger den imponerende og kæmpestore London zoo også lige om hjørnet.

B&Bs i forskellige London-kvarterer

London bebos af mange forskellige nationaliteter, og angiveligt tales der i dag over 300 forskellige sprog i hovedstaden, hvilket gør den til klodens mest multilinguale storby. Når du leder efter en B&B i London, støder du derfor gerne på atypiske referencepunkter, f.eks. denne beskrivelse, som Silkeborg eller Sæby nok ikke kan hamle op med: Denne Bed & Breakfast ligger i Acton, kun 5 km fra Swaminarayan Hindu Temple, Wembley Stadium og Wembley Arena.Skal din B&B i London være af den mere traditionelle type, var det måske noget at overnatte i et typisk engelsk rækkehus? Prøv den charmerende bed and breakfast Comfort Inn King’s Cross, der ligger på en rolig beboelsesgade tæt på King's Cross undergrundsstation og den internationale banegård, St. Pancras. Du bor centralt, og kan hoppe direkte ned i undergrundsbanen eller gå til fods til shoppingmekkaet Oxford Street på en halv time. Vil du hellere bo et sted lidt afsides fra det centrale Londons hektiske puls, skulle du måske prøve liebhaver-forstaden Chiswick. Her er velholdte huse, grønne områder og en afslappet stemning, men alligevel finder du både en michelin-restaurant og masser af livlige caféer og små designbutikker. Hvis du vil helt tæt på briterne, så prøv en B&B-overnatning i et privat Chiswick-hjem. Et forslag kunne være At Home Chiswick, der råder over fire værelser. Gæsterne opfodres til at føle sig hjemme, og morgenmaden forløber da også præcist som i dit eget køkken; du må selv forsyne sig i køleskabet eller koge dig et æg. Er du vild med autentiske og anderledes oplevelser, og har du lyst til at opleve London under overfladen, er denne form for B&B sikkert lige noget for dig.

Vidste du, at…

Vidste du, at…

du ikke behøver at undvære kanelsnegle og rugbrød på turen til London? For flere år siden åbnede det første nordiske bageri i hovedstaden, og det blev en så stor succes, at der nu findes hele tre filialer af Nordic Bakery. Du kan bl.a. sætte tænderne i en lun kanelsnegl på 14a Golden Square i det smarte Soho-kvarter. At selv miniputlandende i Skandinavien står stærkt repræsenteret i millionmetropolen, illustrerer endnu engang Londons mangfoldighed og multikulturelle islæt. I The Life of Samuel Johnson LL.D. Vol 3, udtrykker Samuel Johnson det således: “Sir, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford.”Sandt og sige er det umuligt at blive færdig med London, og byen er så dynamisk og levende, at der hele tiden skyder nye projekter, restauranter, butikker og koncertsteder op. Selv for den garvede London-kender vil der altid være nyt at opleve, og selvfølgelig masser af klassikere at gense og forelske sig i på ny. London er en fornøjelse at besøge på alle årstider; om sommeren kan du nyde en kølig drink på de mange barbåde på Themsen eller en hyggelig picnic i de velholdte parker, og om vinteren kan du gøre din juleindkøb i de overdådigt julepyntede shoppinggader, Regent Street og Oxford Street.B&B i London er kort sagt altid en fornøjelse, uanset budget, årstid eller interesser.

Find ting du kan lave i London

Tips fra de lokale

Hæng ud med de lokale

Londons diversitet og mangfoldighed er med tiden blevet byens varemærke, og det kan afgjort anbefales f.eks. at besøge og måske overnatte i det hippe Brixton, Londons svar på Nørrebro. Tidligere var det et råt kvarter med raceuroligheder og ballade, men i dag er området forvandlet, og er yderst populært blandt den kreative og yngre del af befolkningen. Brixton lokker med spændende musiksteder, hyggelige restauranter og farverige markeder med alt godt fra verdenskøkkenet, og giver stadig en dragende fornemmelse af fjerne himmelstrøg, selv midt i støvregnen og omgivet af de ikoniske røde telefonbokse.. Er du mere til finkultur end olietønder og eksotiske grillretter, bør du besøge de lokales kunstfavorit nr. 1, det imponerendeTate Modern. Er man mere naturhistorisk og videnskabeligt anlagt, må man ikke snyde sig selv for et besøg på British Museum, Natural History Museum og Science Museum. De shoppingglade finder fristelser stort set overalt, fra det verdensberømte loppemarked på Portobello Road i Notting Hill, til modegiganterne Selfridges, Harvey Nichols, Harrods og Liberty. For ikke at tale om de 1000-vis af modebutikker midt i mellem. Er man afsted med børn, vil de more sig over synet af London setovenfra i London Eye, at kigge på legetøj til de segner i Hamley’s, eller at besøge henholdsvis London Zoo eller Sea Life London Aquarium.