Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 22-12-2018. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Tyrkiet som afbudsrejse-destination

  Tyrkiet er meget mere end lækre badestrande og masser af sol. Det kæmpe kontinent byder blandt andet på et hav af oplevelser, hvad enten du er til storbyen, eller de mere landlige omgivelser, og derudover er Tyrkiet kendt for at have en verdensberømt og anerkendt madscene. Afbudsrejsen til Tyrkiet, vil du ikke fortryde!

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Tyrkiet

  Tyrkiet er et massivt land med oplevelser for hver en smag. Tyrkiets kultur har inflydelse fra det asiatiske og det europæiske, hvad enten det kommer til kultur, mad eller historie.

  Tag på opdagelse i storbyen i den antikke og historiske Istanbul og oplev den enorme monument Hagia Sophia, tyrkiske bade, samt det pulserende natteliv, og den blå moske. Eller besøg Det ægæiske hav og Middelhavet, som i daglig tale bliver beskrevet som den tyrkiske riviera, her kan du opleve en azurblå kyst, og støde på havnebyer som Bodrum, Fethiye, Marmaris , Kas og Kalkan. Den smukke østlige sortehavsregion er et absolut must at se, hvis du er til naturområder, Uzungöl, Firtina Creek og Ayder Highland har fuldstændig fantastisk natur. I badebyen Kemer, Antalya ved middelhavskysten kan man lave andet end at bade, dykkerscenen her er nemlig vældig udbredt. Tyrkiet har mange perler at byde på, perler som den lille landsby Ölüdeniz, beliggende på den sydvestlige kyst på Det ægæiske hav. Stranden er sjælden, grundet sine nuancer af turkis og unikke panoramaudsigt, stranden er en af de mest fotograferede strande ved middelhavet.

  Shopping scenen er noget så stor i Tyrkiet, og i Ankara og Istanbul kan alle markederne opleves, hvad enten man er til mad, slik, tøj, sko, taske eller smykkeshopping.

  De uberørte skove og højlandet i sortehavsområdet er noget som alle og enhver skulle opleve. I Tyrkiet er det ligeså vidt muligt at rejse med børn, maden som kan beskrives som absolut gourmet, byder også på sunde ting til børnene, som for eksempel ayran med sirup.

  Det tyrkiske køkken er inspirerende. På den europæiske side finder man de klassiske kebabs, generelt er Tyrkiet mest kendt for deres baklava-dessert, lækre bageri, lahmacun, ayran og de friske råvarer, især tomater og oliven er kendt i det tyrkiske køkken.

  Sprog

  Det officielle sprog i Tyrkiet er tyrkisk, som bliver snakket af 85% af den tyrkiske befolkning, resten af de 15% taler kurdisk. Grundet udviklingen i Tyrkiet, taler størstedelen af indbyggerne i storbyerne engelsk.

  Klima

  Tyrkiet har et areal på 783.562,38 km2, det betyder at klimaet afhænger af i hvilken del af landet, man måler celsius i. Er storbyferie og sightseeing formålet for rejsen, kan det sagtens foråret (april-maj), og efteråret (oktober-november) sagtens anbefales. Søger man derimod lækkert vejr og strandbesøg, tilrådes det at man vælge at rejse i sommersæsonen (juni-september).

  Valuta

  Valutaen, den tyrkiske lira, TYR, har en kurs på omtrent 275 kr., det betyder at 1 TYR svarer til 2,75 kr. Hoteller og større indkøb, som for eksempel tæpper kan dog også betales i dollars eller euros.

  Visum

  Danske rejsende behøver ikke visum, hvis rejsen til Tyrkiet ikke overstiger tre måneder (90 dage). Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejse til Tyrkiet.