Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 22-12-2018. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Stockholm som afbudsrejse-destination

  På den anden side af Øresund et godt stykke oppe, ligger Sveriges hovedstad Stockholm, som byder på ren skandinavisk idyl, store moderne arkitektoniske bygninger, interessante museer, hyggelige torve, en bred mad-scene, og som hele året rundt byder turister velkomne, et passende sted for den solo-rejsende, venindeturen, parret eller familien.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Stockholm

  Stockholm har meget at byde på og har et radikalt stigende befolkningstal år for år. Den moderne skandinaviske storby er konstant udviklende, museer, restauranter, cafeer, og i det hele taget en symmetrisk blanding af gamle konstruktioner, som kirken Storkyrkan (Storkirken), i Gamla stan (den gamle bydel), og moderne arkitektur placeret overalt i byen.

  Hele familien kan komme på Vasamuseet, her kan man se gamle sejlskibe og kanoner, et rigtig godt besøgsmål hvis de store børn, skal blive klogere på den svenske/skandinaviske historie, både ved at se og røre. På Skansen-friluftsmuseet er der museum og udendørspark med dyr. Ude ved havnen på Fotografiska museum findes der forskellige udstillinger, alt med omdrejningspunkt i fotografier, perfekt til par-eller venindeturen. Det naturhistoriska riksmuseum, kan børnene også komme med, og se på udstoppede dyr og skeletter. En speciel oplevelse på ABBA-museet, kunne passe godt til en eftermiddag, her findes stort set al inventar fra ABBAs tid, guitarer, kostumer og meget mere.

  Trænger du til en pause fra byen, kan du enten nyde udsigten fra Evert Taubes Terrass på Riddarholmen, på cafeen får du en formidabel udsigt over vandet. Ved Humlegården park kan du går en rask gåtur, og nyde den friske vind og beundre den rolige atmosfære.

  Operahuset, Stadshuset (det tidligere rådhus) og Riksdagshuset (parlamentsbygningen), som alle er smukke gamle bygninger, Riksdagshuset er er kæmpe og imponerende bygning, med en smuk have. Ved Monteliusvagen, kan et smukt syn over Stockholm opleves.

  Stockholm har et vældigt bredt marked, når det kommer til mad. Du kan stort set finde alt fra en billige velsmagende kebab-rulle til fin og eksklusiv gourmetmad. Byens mad-scene er fyldt med kvalitet, på Hotorget findes marked med billigt frisk frugt og grønt, speciel oste, kød-specialiteter og andet godt. Besøg Vetekatten, en hyggelig og gammeldagscafe, som virkelig får dig til at føle hjemme i Stockholm.

  Sprog

  I Stockholm taler man svensk, som minder meget om dansk. Du kan begå dig på dansk og engelsk de fleste steder.

  Klima

  Sommermånederne i Stockholm ligger fra juni til august måned, og her ligger gennemsnitstemperaturerne fra 20-22 C. Grundet placeringen i den tempererede klimazone, her ligger middeltemperaturen på 6,6 C, og den årlige gennesmitlige nedbør er 555 mm.

  I efteråret kan det være koldt, og da Stockholm ligger ud til Østersøen er vejret ret blæsende. I vintermånederne er der ofte sne, her ligger gennemsnitstemperaturerne ligger fra december til februar -1 til 1 C.

  Valuta

  I Stockholm betaler man med svensk krona (SEK). 1 SEK= 1,20 DK KR. Så hvis du har 100 DKR, er det tilsvarende 120 SEK. Du kan veksle til svenska kronor i Danmark eller Sverige.

  Visum

  Hvis du har dansk pas, behøber du ikke visum til Stockholm.