Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 02-03-2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Kroatien som afbudsrejse-destination

  Med en imponerende lang kystlinje på 5000 km, charmerende gamle byer med traditionelle gamle bygninger, et imødekommende folkefærd, og et absolut fantastisk vejr er bare nogen grunde til at danskere vælger at tage på afbudsrejse til Kroatien.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Kroatien

  Midt-nordligt ligger Zagreb. Storbyen er en klassisk storby med masser aktiviteter, museer som Mimara kunstmuseum, det historiske/arkæologiske museum og Andautonia park. De gamle smukke bygninger, kirker, slotte og parker er kendetegnet ved Zagreb. Udforsk Ilica og stil shoppelysten eller gå en tur i Gornji Grad, den øvre bydel.

  Nær Split skal Hvar øen opleves. Det smukke blå Adriaterhav, de grønne træer og betagende havnefront stjæler hurtigt opmærksomheden fra den besøgende. I selve Split skal den gamle ruin Diocletians Palads, St. Domnius domkirke, og Brela Beach opleves.

  I det allersydligste Kroatien ligger Dubrovnik, Adriaterhavets perle, kan Den gamle bymur i Den gamle bydel kan opleves med stor beundring. Den imponerende gamle bymur er 2 km. lang, 25 m. høj og 6 m. bred, velbevaret og med på listen over verdens bevarede kulturarv. I dag er Den gamle bymur en blanding mellem gammel og moderne, og mange faldefærdige konstruktioner er blevet gjort godt i stand.

  Øen Mljet er en helt speciel paradis-ø, et smukt syn man skal lede længe efter. Øen er anerkendt for sin nationalpark, rolige atmosfære og rige naturliv.

  Det kroatiske køkken har blandet karakter. Solmodne fugter og grøntsager er fast inventar, og grundet den lange kystlinje, er der rig mulighed for frisk fisk, som ofte indgår i maden. Maden på restauranterne er typisk meget billigere end i Danmark.

  Sprog

  Det officielle sprog i Kroatien er kroatisk, og italiensk i Istrien, som er en del af Kroatien og Slovenien. Grundet turismen og den hurtige udvikling i landet, taler og forstår et stort antal også engelsk.

  Klima

  Der findes tre forskellige klimazoner i Kroatien. I sommerperioden ligger gennemsnitstemperaturen 23-25 C, vinterperioden er en del koldere med gennemsnitstemperatur på 6-9 C.

  Sydligt ved Split og Dubrovnik topper varmen i juni, juli, august og september, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 27-31 C. Vintermånederne er en del køligere med temparaturer fra 8-15, koldest i januar.

  I hovedstaden Zagreb er det en smule køligere, men stadig varmt i sommermånederne, her ligger gennemsnitstemperturerne på 21-26 grader fra maj til september.

  Valuta

  I Kroatien betaler man med kuna (HRK) som svarer til cirka 1 DK KR. I de fleste storbyer tages der imod betalingskort i butikker, hoteller og lignende.

  Visum

  Hvis du er indehaver af et dansk pas, behøver du ikke visum for at rejse til Kroatien.

  Vilkår og betingelser