Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 22-12-2018. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Kreta som afbudsrejse-destination

  Kreta er Grækenlands største og sydligst liggende ø. Trods en hyppig strøm af besøgende, findes der stadig en skøn og ægte ø-atmosfære på Kreta. Velsmagende køkken, imødekommende folkefærd og lange somre er bare nogen af grundene til at vælge en rejse til Kreta.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Kreta

  Grundet et befolkningstal på over en halv million, universitetsliv og to lufthavne, er kalkøen i live året rundt, og afbudsrejsen kan ligeså vel bestilles i september, så vel som april måned.

  Kreta har et umådelig godt ry, og er tilmed en af de øer, hvor stamgæster findes, rejsende kommer år efter år på besøg på Kreta. Turisterne strømmer til Kreta, og det er der mange gode grunde til, på Kreta kan du blandt andet opleve den smukke strand Elafonissi Beach på vest fløjen af øen, med gennemsigtigt havvand, hvidt sandstrand og udsigt til klipper. I den nordøstlige del af Kreta ligger Chania by, her kan en gåtur langs den smukke havnefront Old Venetian gøre underværker, udsigten fra havnen ud over Ægæerhavet, er et fantastisk syn man sent vil glemme.

  Ved den nordøstlige bugt på Kreta, i byen Agios Nikolaos kan man komme på dykkerskole, og lære at dykke, men hvis ingen er til dykkerskole, men stadig er tosset med vand, så kan man komme på akvarie-besøg, på Aquaworld Aquarium i Chersonisos på nordsiden af Kreta. Denne begivenhed er perfekt, hvis man rejser med hele familien.

  Det græske køkken på Kreta, er grundet placeringen i Middelhavet, i høj grad præget af friskfanget fisk, solmodne frugter og grøntsager. På Kreta spises der også meget feta og tzatziki, som er en græsk yoghurt-specialitet, og derudover er mezé ofte at finde på menuen, mezé er fra det byzantiske køkken, og er mest udbredt i det græsk/tyrkiske køkken. Mezé er en form for tapas, en masse små retter, med blandt andet grøntsager, ris, kød, tzatziki og fisk.

  Sprog

  På Kreta bliver talt græsk, men du kan sagtens begå dig på engelsk.

  Klima

  Allervarmest er det i sommerperioden, med en gennemsnitstemperatur på 25 C. Sommerperioden løber fra maj til tidlig oktober. Efterårs-og vinterperioden, er forholdsvist mild med gennemsnitstemperaturer på 9-16 C, hvor den koldeste måned er januar.

  Valuta

  På Kreta betaler man med euro (¬ ), 1 EUR=7, 50 DK KR. Du kan både veksle hjemmefra og på Kreta. Hoteller, restauranter og større butikker tager imod betalingskort.

  Visum

  Du behøver ikke visum for at rejse til Kreta.