Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 03-02-2018. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Istanbul som afbudsrejse-destination

  Tit bliver Istanbul forvekslet med at være Tyrkiets hovedstad, grundet det massive indbyggertal, mulighederne og aktiviteterne, men tag ikke fejl, Istanbul er ikke hovedstad, blot en kæmpe storby, som byder på kultur, madoplevelser og seværdigheder i alle nuancer. Istanbul er et sandt mekka, når det kommer til oplevelser, shopping, historie, kultur og meget mere, bestil afbudsrejsen og bliv klogere på fantastiske Istanbul.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Istanbul

  Med et indbyggertal på næsten 14 millioner, er Istanbul et kæmpe menneskemekka, med plads til alle slags mennesker, man kan både rejse solo, som par eller med familien til Istanbul, byen byder på rig kultur, der findes blandt andet et hav af moskeer som man kan besøge, blandt andet den berømte Blå moske, i Sultanahmet Distriktet. Besøg Historic Areas of Istanbul (sirkeci), som indeholder steder som Topkap1-paladset, Galata broen, Sultan Ahmed-moskeen, Hagia Sophia, som er en stor smuk kirke, besøg også Hagia Sofia-museet, Yeni-moskeen og Beyaz1t-tårnet. De historiske områder er med på UNESCOs World Heritage-liste (verdens arveliste). Hvis man er interesseret i at besøge flere kirker, er Kariye-museet, og Chora-kirken et smukt og interessant syn. Du kan også vælge at tage på arrangeret rundtur i Istanbul, her kan du blive mættet med smukke arkitektoniske bygninger, og opleve den livlige kultur, de imødekommende lokale, og de smukke udsigter og syn, som synes at blomstre op alle steder i byen. Besøg Old City, et kvarter som er en sand afslapningsoase, sammenlignet med resten af byen. Trænger man til mere afslapning findes der en masse forskellige tyrkiske hamams (bad), i byen, prøv Kilic Ali Pasa Hamami eller Ayasofya Hurrem Sultan Hamam.

  Det er et must at besøge en eller flere af de mange bazaarer på besøget i Istanbul, på de mange markeder, kan man blandt andet handle friske grøntsager og frugter, samt krydderier. Besøg krydderi-markedet Den Egytiske Bazaar (Spice bazaar) 'M1s1r Çar_1s1 eller Ucuzcular Spices, her kan du finde alverdens krydderi i alle afskygninger. Hvis du vil shoppe tøj, accessories, som sko, tørklæder, smykker og meget mere findes markederne Den store bazaar (Kapal1çar_1)og Sali Pazari i Kad1köy. På markederne bliver der ofte spillet tyrkisk musik, de tyrkiske melodier giver en sydlandsk stemning, en følelse af fællesskab og en rar atmosfære, for både de lokale og turister.

  Der findes restauranter og barer i stribevis, Istanbul er en sand mad-legeplads. Mad-scenen er kolossal, og udvalget er enormt, ligegyldigt hvilken spise du er ude efter fås det i Istanbul, og det gælder hvad end du besøger storbyen i vinter- eller sommerperioden.

  Er der noget tyrkere kan finde ud af, så er det at lave mad, og i istanbul kan du komme på en såkaldt mad-rundtur, og blive vist rundt på diverse mad-markeder og restauranter, guiderne viser dig det bedste af det bedste i Istanbul, og kan vel godt betegnes som værende mad-fanatikere. I Istanbul skal du smage på kebabs i alle formater, sish lamme-kebab, Döner kebab, som er grillet kebab, baklava-dessert, eller den tyrkiske anislikør Raki.

  Sprog

  Det officielle sprog i Istanbul er tyrkisk, som bliver snakket af 85% af den tyrkiske befolkning.

  Klima

  Istanbul har ekstremt varme somre, med en lækkre dagsgennemsnitstemperatur på omkring de 30 C, vintrene kan derimod være ret kolde, med en dagstemperatur på under 10 C, og det kan sagtens blive koldere. Der falder også en del nedbør i efterårs- og vinterperioden. Istanbul har dog besøgende året rundt, på grund af de mange aktiviteter.

  Valuta

  Valutaen, den tyrkiske lira, TYR, har en kurs på omtrent 275 kr., det betyder at 1 TYR svarer til 2,75 kr. Hoteller og større indkøb, som for eksempel tæpper kan dog også betales i dollars eller euros.

  Visum

  Danske rejsende behøver ikke visum, hvis rejsen til Tyrkiet ikke overstiger tre måneder (90 dage). Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejse til Tyrkiet.