Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 26-01-2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Cypern som afbudsrejse-destination

  Med en blandet kultur og religionsrace, fantastisk mad, fantastiske strande, oldgammel historie og lækkert middelhavsklima, er der god grund til at Cypern er et populært afbudsrejsemål for danskerne.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Cypern

  Ikke mindre end 50 km. fra Tyrkiet kyst ligger Cypern, den største befolkningsgruppe på øen er grækere. Den græsk/tyrkiske ø med fantastiske strande og herlig ø-stemning. Med det fantastiske middelhavsklima, er Cypern en sand oase i sommermånederne. Cypern har derudover en gammel historie bag sig, som går helt tilbage fra de første beboere på øen, som levede der tilbage fra 7.000 f. Kr., og har siden 1960 været uafhængigt fra Storbritannien, og blev i 2008 optaget i EU.

  På øen findes der fantastisk mange udendørsaktiviteter at tage sig til. Øen har en fantastisk natur, og små landsbyer, som er spændende at udforske, og det kan gøre på ryggen af en hest. I den sydvestlige kystby Pafos kan du på ridetur, og opleve øen på helt anden vis. Når turen går til Pafos, kan den gamle ruin Kato, findes også i den arkæologiske park.

  Det populæreste område Ayia Napa, placeret i den sydøstlige del, er et sandt paradis, med en masse besøgende i sommerperioden, samt foråret og efteråret, hvor Cypern stadig er dejligt varmt. Makronissos og Nissi Beach, er med den fantastiske udsigt og rene sand nogen af de flotteste strande på øen. Og hvis stranden ikke er nok findes der også vandparker i Ayia Napa.

  Den største by, Nicosia er hovedstad, ligger i den græske del, og fungerer som Cyperns kulturelle, økonomiske, politiske centrum. Her kan du blandt andet opleve Cypern museet og arkitektoniske gamle bygning Buyuk Han.

  Køkkenet i Cypern, er en god blanding af tyrkisk og græsk mad, en masse fetaost oliven, friske tomater, meze (tyrkisk tapas) og friskfangede fisk og skaldyr fra Middelhavet.

  Sprog

  Da Cypern er delt op i to dele, nemlig den tyrkiske og græske, er disse hermed også de to officielle sprog på Cypern, men der kan du sagtens begå dig på engelsk.

  Klima

  Cypern har et typsik middelhavsklima. Højsæsonen er fra juni-september hvor gennemsnitstemperaturen ligger på 30-32 C. I vinterperioden er der stadig forholdsvist varme temperaturer, mindste gennemsnitstemperatur ligger i januar på 16 C.

  Valuta

  På Cypern betaler man ligesom i Grækenland med EURO. 1 EUR=7,50 DK KR. Du kan på de fleste hoteller, restauranter mm. betale med betalingskort.

  Visum

  Hvis du er indehaver af et dansk pas behøver du ikke visum, for at rejse til Cypern.

  Vilkår og betingelser