Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 26-01-2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Budapest som afbudsrejse-destination

  Budapest er kendt for at være Østeuropas kulturelle perle, og det er med god grund. I byen kan du opleve helt fantastiske gamle bygninger, hyggelige cafeer, små hyggeligt konditorier, spændende arkitektur, et hav af museer og barer som nok skal holde underholdningen i gang, og det er ligegyldigt hvilken årstid du vælger at besøge storbyen. Budapest er en by fuld af muligheder, og afbudsrejsen til Budapest kan bestilles lige her og nu, hvis det skulle være.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Budapest

  Det typiske ord man forbinder med Budapest er smuk, Budapest er nemlig en æstetisk flot storby, med historie, iøjnefaldende bygninger, sporvogne, Donau-floden, som er Europas anden længste flod, det flotte operahus Magyar Allami Operahaz, teatersalen Operetta-teatret, flotte arkitektoniske broer; Kædebroen, Szechényi lánchíd og Frihedsbroen, Szabadsag hid. I forårs- og sommerperioden kan man tage i det udendørs badeland, Palatinus Strand, et oplagt sted, hvis man rejser med børn. Der findes en del aktiviteter for både børn og voksne i Budapest; børnene vil helt sikkert synes at en tur i sporvogn 2, vil være en spændende oplevelse, her kommer man rundt og oplever Budapest på en lidt anden vis, derudover kan man besøge øen, Margitsziget, her kan man få en pause fra storbyen, leje cykler og nyde den smukke natur, tag på det udendørs togmuseum Magyar Vasuttorteneti, en oplevelse for hele familien. Få den flotteste udsigt over byen ved Slotsbjerget, Várhegy.

  Ved Varosliget, ved Heroes Square kan man også få en pause, er vejret skiftende er det heldig at der også findes mange indendørsaktiviteter i Budapest, blandt andet den spændende grotte, Szemlo-Hegy Barlang, samt de mange museer, er der noget Budapest er anerkendt for, så er det alle de spændende museer, besøg blandt andet Det Ungarske Nationalgalleri (Magyar Nemzeti Galeria), Det ungarnske landbrugsmuseum (Magyar Mezogazdasagi Muzeum), Det naturhistoriske museum (Termeszettudomanyi Muzeum) og kunstmuseet Imre Varga Collection. Shop i shoppecentret WesEnd City Center, eller tag på madjagt i Lehel markedshal, Den centrale markedshal (Nagy Vasarcsarnok) eller Szimpla søndagsmarked.

  Når det kommer til det ungarske køkken, er ungarerne verdenskendt for den berømte gullaschsuppe, som naturligvis kan bestilles samtlige steder i byen, retten består primært af kød og grøntsager, og så er den krydret til med paprika. Er der noget andet ungarerne er kendt for så er det de små lækre bagerier og konditorier, smag blandt på sachertorte og strudel. Skal man smage på en ungarsk drikkespecialitet, skal man bestille brændevinen palinka, som kan bestilles på ungarske cafeer og barer, man skal lige være opmærksom på at den er noget stærk i smagen.

  Sprog

  Det officielle sprog i Budapest er ungarsk.

  Klima

  I Budapest har man varme somre med en gennemsnitstemperatur på 27 C, mens foråret og efteråret er forholdsvist lunt. I vinterperioden er januar den koldeste måned med en temperatur på 2 C. Nedbøren er jævn året rundt, dog med en smule mere nedbør i juni og november.

  Valuta

  I Ungarn betaler man med forint (HUF). 100 forint svarer omtrent til 2,7 DK KR.

  Visum

  Du behøver ikke noget visum for at rejse til Bulgarien.

  Vilkår og betingelser