Afgang fra
Ankomst i
Pris : DKK300 - DKK1000
Antal stjerner : 3 - 5
Sample HotelName
4
*Vilkår og betingelser : De viste priseksempler ovenfor er for afrejsedato/indtjekning d. 26-01-2019. (Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel ovenfor inkluderer ophold og returbillet for rejse i den nævnte tidsperiode. Eksemplerne på pakkerejser med fly+hotel er pr. person, baseret på dobbeltbelægning. Priseksemplerne på pakkerejser inkluderer skatter og gebyrer. Priserne på flybilletter er baseret på den laveste, tilgængelige pris for de viste rejsedatoer og er med forbehold for ændringer. Priserne på pakkerejser med fly+hotel kan variere afhængigt af dato, afrejseby og tilgængelighed. Tilbuddene er afhængig af tilgængelighed og kan ophøre uden varsel. Der kan gælde yderligere begrænsninger samt minimumslængde for opholdet.

  Alanya som afbudsrejse-destination

  Ved den sydlige tyrkiske middelhavskyst ligger Alanya, med sine lækre strande og et store udvalg af aktiviteter og fristelser når det kommer til det tyrkiske køkken.

  Tips og ting du kan lave på afbudsrejsen til Alanya

  Alanya har meget at byde på, hvad end du rejser alene, som par, i gruppe eller med familien.

  Du kan komme på dykker og safariture, tage i tyrkisk bad, få madlavningsklasse og blive specialist i det tyrkiske køkken, ride på ryggen af en hest, tage på spahotel eller besøge de ovenud fantastiske strande, som Cleopatra Beach. På havnepromenaden Alanya Gardens, kan en smuk udsigt, og betagende atmosfære nydes. Det arkæologiske militærmuseum i Alanya er et interessant sted at gå på opdagelse, stedet bugner af gamle fund, fra mange 1000 år tilbage. Alanya er også berømt for sine vilde vandparker, som synes at være en succes for både børn og voksne. Den tyrkiske kystby byder også på en hel del markeder fra mandag-søndag, oplev blandt andet markederne OBA, Tosmur eller Cikcilli.

  Alanya er et socialt og festligt sted, og ud over aktiviteter, strand og dejligt vejr, er Alanya også kendt for det vibrerende natteliv, som synes at være fristende for mange besøgende. Det er noget billigere at gå ud, og varmen hjælper på det.

  Maden i Alanya er et godt mix af middelhavs-og mellemøstlig mad. Det tyrkiske køkken er ren gastronomi, mange af retterne i det tyrkiske køkken indeholder kød og grøntsager. På restauranterne i Alanya findes den tyrkiske spise meze, som er en masse små retter med feta, oliven og butterdej som bare er nogen af ingredienserne. En anden specialitet i Tyrkiet og særligt i Alanya er teen, der bliver gået rigtig højt op i om teen smager som den skal, så selvom det er varmt, og te måske ikke er det første som du tænker på, skal det prøves når turen går til Alanya.

  Sprog

  Det officielle sprog i Alanya er tyrkisk, grundet turismen forstår størstedelen af indbyggerne i Alanya engelsk.

  Klima

  Alanya ligger ved middelhavskysten, langs stranden og har flest besøgende fra maj-september. Vejret er smukt, dog mest varmt og tørt i sommermånederne, og temperaturerne svinger mellem 23-30 C. I foråret banker sommeren på, og den lune luft er behagelig og forfriskende. I vintermånederne fra novmember til februar er det omtrent 10 grader i Alanya.

  Valuta

  I Tyrkiet betaler man med tyrkiske lira TRY. 1 DK KR. er tilsvarende 2.73 TRY, så 100 DK KR.=36.60 DK KR. Det er altid en god idé at veksle hjemmefra, men det er muligt at veksle dine DKR i Alanya.

  Visum

  Behøves ikke, hvis du har et dansk pas, hvis du besøger landet i højst 90 dage. Visum og pasregler tages meget alvorligt, så vær opmærksom på at dit pas skal være gyldigt i mindst tre måneder efter afrejse til Tyrkiet.

  Vilkår og betingelser