Efter afhentning på dit hotel eller i krydstogthavnen får du mulighed for at besøge Trstenos botaniske have, som ligger 30 minutters kørsel fra Dubrovnik. I løbet af et 45-minutters besøg kan du udforske en renæssancehave, der blev bygget i 1492, og som er fuld af eksotiske planter og træer. Næste stop er den lille landsby Majkovi, hvor du kan smage nogle af de bedste lokale produkter, som regionen har at byde på, herunder hjemmelavede oste, lokale oliven, lækkert tørret kød, friskbagt brød, honning produceret af værterne og et bredt udvalg af hjemmelavet spiritus og kroatiske vine.
Fortsæt ad den høje Napoleonsvej, og nyd den majestætiske udsigt over Elaphiti-øerne, mens du kører ned i Ston. Byen er hjemsted for en af de ældste fungerende saltfabrikker i Europa, den næststørste stenmur i Europa og nogle af de mest velsmagende østers ved Adriaterhavet. Nogle få modige turister er interesserede i at gå på murene, der strækker sig over 5,5 kilometer på en stejl bjergside. Hvis du foretrækker at tage en svømmetur, drikke en kop kaffe eller smage friske østers, vil din guide med glæde imødekomme dig.
På vej tilbage til Dubrovnik vender du tilbage til Majkovi, hvor du får et ekstravagant hjemmelavet måltid i den traditionelle kroatiske stil kaldet ispod peke i et 300 år gammelt familiehus. Lad dig friste af frisk gedeost, grøntsager fra haven og ung ged eller lam, der er langtidsstegt hele dagen under en stor jernklokke, kendt som en peka. Skaldyrsmenuen består af blæksprutte eller grillet fisk med kartofler og grøntsager, hjemmelavet vin og dessert. Ved ankomsten til Dubrovnik sætter din chauffør dig af ved dit overnatningssted.