PDF

Cookiepolitik

Sidst opdateret: 24/10/ 2023

Typer af cookies og lignende teknologier

Cookies

Cookies er små tekststykker i form af filer, der placeres på din computer eller mobilenhed, når du besøger de fleste hjemmesider. Cookies kan placeres af os (førsteparts-cookies) eller placeres af en tredjepartsudbyder eller -samarbejdspartner (tredjeparts-cookies). Cookies er enten sessionscookies eller vedvarende cookies. Sessionscookies giver hjemmesider mulighed for at genkende og linke handlingerne hos en bruger under en browsersession. De udløber efter hver session. Vedvarende cookies hjælper os med at genkende dig som eksisterende bruger. Disse cookies lagres på dit system eller din enhed, indtil de udløber. Du kan dog slette dem inden udløbsdatoen.

Andre lignende teknologier

· Web-beacons, GIF-filer og gennemsigtige GIF-filer er bittesmå grafikker, som hver har en unik identifikator, der er indlejret usynligt på hjemmesider og i e-mails. Web-beacons giver os mulighed for at vide, om en bestemt side er blevet besøgt, eller om reklamebannere på vores sider og andre sider er effektive. Vi anvender også web-beacons i vores HTML-baserede e-mails for at vide, om vores e-mails er blevet åbnet af modtageren, hvilket hjælper os med at måle effektiviteten af visse kommunikationsformer, tilbud og markedsføringskampagner.
· Nærhedsbaserede beacons sender envejssignaler over meget korte afstande for at kommunikere med tilknyttede mobilapps, som er installeret på din telefon. De kan eksempelvis give dig besked om oplevelser i forbindelse med din rejse og informere dig om tilknyttede tilbud eller kampagner. Beacons kommunikerer kun med din enhed, hvis du er i umiddelbar nærhed, og kun hvis du har givet dit samtykke i den relevante mobilapp.
· Pixels er små objekter, som er indlejret på en hjemmeside, og som ikke er synlige for brugeren. Vi bruger pixels til at sende cookies til din computer, muliggøre loginprocessen, overvåge aktiviteten på vores hjemmesider og levere online annoncer.
· Tags er små stykker HTML-kode, som beder din browser om at anmode om bestemt indhold genereret af en annonceserver. Vi bruger tags til at vise dig relevante annoncer og tilbud.
· Scripts er stykker af JavaScript-kode, som automatisk lanceres, når visse hjemmesider indlæses, for at vurdere, om brugere ser tilknyttede annoncer.
· Lokale lagringsobjekter såsom HTML 5 bruges til at lagre indhold og præferencer. Tredjeparter, som vi samarbejder med om at levere visse funktioner på vores hjemmeside for at vise annoncer baseret på din browseraktivitet, anvender lokale lagringsobjekter til at indsamle og lagre oplysninger.
Alle teknologier beskrevet ovenfor betegnes samlet som "cookies" i denne cookiepolitik.

Expedia Groups brug af cookies

Hos Expedia Group anvender vi cookies af flere årsager, herunder:
  • For at hjælpe os med at forbedre din oplevelse, når du besøger vores sider
  • For at gennemføre transaktioner og sikre, at vores hjemmesider fungerer, som de skal
  • For at huske dine præferencer såsom sprog, region eller valuta
  • For at vise dig relevante annoncer og analysere effektiviteten af disse annoncer
  • For at give dig mulighed for at vende tilbage til tidligere rejsesøgninger
  • For at finde fejl på vores hjemmesider
  • For at bidrage til databeskyttelse og potentielt identificere og undersøge ondsindet eller svigagtig aktivitet
  • For bedre at kunne forstå trafikken på vores hjemmeside, herunder tidspunkt og dato for besøget, tidspunkt og dato for det seneste besøg og andre oplysninger
  • For at analysere hvordan vores hjemmeside klarer sig

Oplysninger, der indsamles via cookies

De typer af oplysninger, vi indsamler via cookies, omfatter følgende:
  • IP-adresse
  • Enheds-ID
  • Besøgte sider
  • Browsertype
  • Browseroplysninger
  • Styresystem
  • Internetudbyder
  • Hvorvidt du har reageret på eller interageret med en annonce
  • Henvisende eller henviste links eller URL-adresser
  • Anvendte funktioner og udførte handlinger på vores hjemmesider og i vores apps
Læs afsnittet Kategorier af personoplysninger vi indsamler og bruger i vores privatlivspolitik for at få flere oplysninger om, hvilke typer oplysninger der indsamles automatisk.

Typer og funktioner af cookies

Essentielle cookies
Nogle cookies er obligatoriske eller "essentielle" og skal være aktiveret, for at vores hjemmeside og app kan fungere korrekt. Eksempler på denne funktionalitet omfatter at give dig mulighed for at navigere på vores hjemmesider og give os mulighed for at genkende tilbagevendende brugere, så vi kan beskytte deres handlinger, når de f.eks. logger på og administrerer deres reservationer. Du kan ikke fravælge essentielle cookies.
Andre typer cookies
Vi anvender også andre typer cookies for at gøre vores side brugbar for dig:
  • Funktionalitetscookies. Disse cookies gør det muligt for vores hjemmeside og apps at huske dine præferencer, såsom dit foretrukne sprog, dine indstillinger, indholdet i din indkøbskurv og tidligere søgninger. Vi bruger disse cookies til at forbedre og tilpasse din oplevelse på vores hjemmesider.
  • Præstationscookies. Disse cookies bruges til at identificere og indsamle oplysninger om, hvordan brugere anvender vores hjemmeside eller apps, samt til at måle og forbedre den overordnede præstation af vores hjemmesider. Præstationscookies giver os mulighed for at spore (gennem sammenlagte data), hvordan besøgende bruger vores hjemmesider. Dette inkluderer oplysninger om, hvor meget tid besøgende bruger på hver side på vores hjemmeside, antallet af klik foretaget på en bestemt side, anvendte søgeord og brugeres musebevægelser og scrolleaktivitet. Vi bruger de indsamlede oplysninger til at vurdere effektiviteten af vores annoncering, identificere tekniske problemer på hjemmesiden og forbedre vores tjenester, herunder din oplevelse.
Til analyseformål kan vores tredjepartstjenesteudbydere muligvis anvende cookies til at udføre deres tjenester og kan kombinere deres indsamlede oplysninger om dig på vores hjemmesider med andre oplysninger, de har indsamlet. Denne cookiepolitik dækker ikke sådanne tredjeparters brug af dine oplysninger.
  • Målretningscookies. Expedia Group og vores betroede tredjepartspartnere bruger disse cookies til at oprette en personlig profil og levere mere relevante annoncer til dig, baseret på dine interesser. Oplysningerne indsamles gennem din interaktion med vores hjemmesider, tredjepartsannoncer på vores hjemmesider, vores annoncer på deres hjemmesider samt de eksisterende cookies fra eksisterende hjemmesider på din computer. Disse cookies kan bruges til at begrænse, hvor mange gange du ser en annonce, måle effektiviteten af en markedsføringskampagne og vise dig tilpasset indhold. Vi har ikke adgang til cookies, der indsamles af vores tredjepartspartnere, og disse tredjepartspartneres informationspraksis er ikke omfattet af denne cookiepolitik. Hvis du fravælger disse cookies, vil du få vist mindre tilpasset annoncering.

Dine muligheder

Du kan vælge ikke at få vist tilpassede onlineannoncer på denne hjemmeside og andre hjemmesider samt lære mere om, hvordan du fravælger, at dine oplysninger anvendes til tilpassede annoncer, ved hjælp af én af følgende ressourcer:
• For EØS, Schweiz og Storbritannien: http://www.youronlinechoices.eu/
• For Canada: http://youradchoices.ca/choices/
• For USA og resten af verden:
o http://www.aboutads.info/choices/
o http://optout.networkadvertising.org/
Bemærk, at hvis du vælger ikke at få vist tilpassede annoncer, vil du stadig se onlineannoncer, men de vil være generelle og mindre relevante for dig.
Nogle af vores annonceringspartnere er medlemmer af Network Advertising Initiative, som giver mulighed for at fravælge målrettede annoncer fra medlemsvirksomheder ét enkelt sted. Du kan få flere oplysninger ved at klikke her og her.

Hvordan kan du administrere dine cookies?

Du kan ændre din webbrowsers indstillinger, så den accepterer eller afviser cookies, når du har lyst. Men husk, at hvis du vælger at afvise cookies, kan din adgang til nogle af vores hjemmesides områder og funktioner være begrænset.

Do Not Track-signaler og lignende mekanismer.

Visse webbrowsere kan transmittere såkaldte Do Not Track-signaler til de hjemmesider, som browseren kommunikerer med. Da der er forskel på, hvordan webbrowsere inkorporerer og aktiverer denne funktion, står det ikke altid klart, om brugere har til hensigt at sende disse signaler, eller om brugere overhovedet er klar over, at de er der. Deltagere i det førende internetstandardiseringsorgan, som beskæftiger sig med dette problem, er i færd med at fastlægge, hvad hjemmesider skal gøre, når de modtager disse signaler, eller om de overhovedet skal gøre noget. Vi foretager os på nuværende tidspunkt intet som reaktion på disse signaler. Hvis og når en endelig standard bliver etableret og godkendt, genovervejer vi vores hjemmesiders svar på disse signaler og foretager tilsvarende opdateringer til denne cookiepolitik.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller betænkeligheder vedrørende vores brug af dine personoplysninger, eller hvis du ønsker at spørge ind til, hvordan vi behandler dine personoplysninger og udøve dine rettigheder til at tilgå, rette eller anmode om sletning af dine personoplysninger, bedes du kontakte os via afsnittet om privatliv her. Klik her for at se en liste over Expedia Groups virksomheder.
Klik her for at få flere oplysninger om den eller de dataansvarlige (samt fælles dataansvarlige, hvor det er relevant) og/eller repræsentanten for de personoplysninger, vi behandler.

Opdateringer til cookiepolitikken

Vi kan opdatere denne politik som følge af ny lovgivning eller teknisk eller forretningsmæssig udvikling. Hvis vi har til hensigt at foretage væsentlige ændringer, giver vi dig besked via en meddelelse på denne side. Du kan se, hvornår denne cookiepolitik senest er blevet opdateret ved at kontrollere datoen "sidst opdateret", der vises øverst i denne politik.
Kontakt os for at få oplysninger om tidligere opdateringer.