Starten af hovedsektionen
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Wenzelspladsen (Vaclavske Namesti)

Prags travleste boulevard byder både på fantastisk shopping og et sprudlende natteliv og har været brugt som samlingspunkt ved lokale opstande og festligheder.

I hjertet af Den Nye By i Prag ligger en 750 meter lang boulevard, Wenzelspladsen (Václavské Náměstí). Besøg dette sted, som har stor betydning for de lokale, og nyd dens moderne faciliteter. Pladsen er udgangspunkt for Prags primære shoppingområde, og om aftenen er den et af de livligste områder i byen.

Der er mange bygninger fra det 20. århundrede på Wenzelspladsen, så den har et mere nutidigt europæisk præg end Torvet i Den Gamle By, som ligger lige i nærheden.

Læg mærke til arkitekturen i jugendstil, når du går langs boulevarden mellem nogle af Prags bedste butikker
.
Dyk ned i den tjekkiske historie på Nationalmuseet, som ligger med udsigt over pladsen. Foran museet står der en heltestatue af Skt. Wenzel, "den gode konge" fra den populære engelske julesang “Good King Wenceslas”.

Fest med de lokale om aftenen, hvor der bliver travlt på de mange barer, klubber og restauranter i gaden. Vær opmærksom på, at priserne på restauranterne på pladsen sandsynligvis er højere end på lignende restauranter i nærheden.

Pladsen bruges normalt som samlingspunkt ved demonstrationer og nationale festligheder, og der kan samles op til 400.000 mennesker på den brede boulevard. Det var her, det antikommunistiske oprør fandt sted, indtil regimet endelig blev væltet i 1989. Se efter det trækors, som er indlejret i gadebelægningen. Det er et mindesmærke for Jan Palach, som satte ild til sig selv i protest mod den sovjetiske besættelse.

Wenzelspladsen ligger i Den Nye By, og der er adgang til pladsen med både metro og sporvogn. Her ligger to af de travleste metrostationer i Prag. Den centrale placering i nærheden af alle Prags største attraktioner gør dette område til det ideelle sted at bo, når du besøger byen.


Guide til at udforske Wenzelspladsen


Bedste hoteltilbud i Wenzelspladsen

Se alle 2.364 overnatningssteder i nærheden af Wenzelspladsen
Majestic Plaza Hotel Prague DKK 335
Majestic Plaza Hotel Prague

Majestic Plaza Hotel Prague

Stepanska 33, Prag
   
  4.5 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

  Grandior Hotel Prague DKK 402
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

   Grandium Hotel Prague DKK 469
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Prag
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

    Hotel Kings Court DKK 596
    Hotel Kings Court

    Hotel Kings Court

    U Obecniho Domu 3, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

     Cosmopolitan Hotel Prague DKK 580
     Cosmopolitan Hotel Prague

     Cosmopolitan Hotel Prague

     Zlatnicka 3, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Královská Cesta og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Palladium (indkøbscenter) 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Náměstí Republiky Stop og Masarykovo Nádraží Station.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 511
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Prag, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum og Stænderteatret. Derudover ligger Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       BoHo Prague Hotel DKK 829
       BoHo Prague Hotel

       BoHo Prague Hotel

       Senovážná 4, Prag
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Na Příkopě og Pulvertårnet. Derudover ligger Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Náměstí Republiky Stop.

        Grand Hotel Bohemia DKK 442
        Grand Hotel Bohemia

        Grand Hotel Bohemia

        Kralodvorska 4, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Stænderteatret og Palladium (indkøbscenter) 5 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 4 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 5 minutters gang.