Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Wenzelspladsen (Vaclavske Namesti)

Prags travleste boulevard byder både på fantastisk shopping og et sprudlende natteliv og har været brugt som samlingspunkt ved lokale opstande og festligheder.

I hjertet af Den Nye By i Prag ligger en 750 meter lang boulevard, Wenzelspladsen (Václavské Náměstí). Besøg dette sted, som har stor betydning for de lokale, og nyd dens moderne faciliteter. Pladsen er udgangspunkt for Prags primære shoppingområde, og om aftenen er den et af de livligste områder i byen.

Der er mange bygninger fra det 20. århundrede på Wenzelspladsen, så den har et mere nutidigt europæisk præg end Torvet i Den Gamle By, som ligger lige i nærheden.

Læg mærke til arkitekturen i jugendstil, når du går langs boulevarden mellem nogle af Prags bedste butikker
.
Dyk ned i den tjekkiske historie på Nationalmuseet, som ligger med udsigt over pladsen. Foran museet står der en heltestatue af Skt. Wenzel, "den gode konge" fra den populære engelske julesang “Good King Wenceslas”.

Fest med de lokale om aftenen, hvor der bliver travlt på de mange barer, klubber og restauranter i gaden. Vær opmærksom på, at priserne på restauranterne på pladsen sandsynligvis er højere end på lignende restauranter i nærheden.

Pladsen bruges normalt som samlingspunkt ved demonstrationer og nationale festligheder, og der kan samles op til 400.000 mennesker på den brede boulevard. Det var her, det antikommunistiske oprør fandt sted, indtil regimet endelig blev væltet i 1989. Se efter det trækors, som er indlejret i gadebelægningen. Det er et mindesmærke for Jan Palach, som satte ild til sig selv i protest mod den sovjetiske besættelse.

Wenzelspladsen ligger i Den Nye By, og der er adgang til pladsen med både metro og sporvogn. Her ligger to af de travleste metrostationer i Prag. Den centrale placering i nærheden af alle Prags største attraktioner gør dette område til det ideelle sted at bo, når du besøger byen.


Guide til at udforske Wenzelspladsen


Bedste hoteltilbud i Wenzelspladsen

Se alle 2.697 overnatningssteder i nærheden af Wenzelspladsen
Grandior Hotel Prague DKK 335
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 707
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grandium Hotel Prague DKK 368
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Prag
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

    Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
    Grand Majestic Hotel Prague

    Grand Majestic Hotel Prague

    Truhlarska 16, Prag
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

     Majestic Plaza Hotel Prague DKK 308
     Majestic Plaza Hotel Prague

     Majestic Plaza Hotel Prague

     Stepanska 33, Prag
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
       Iron Gate Hotel and Suites

       Iron Gate Hotel and Suites

       Michalska 19, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

        Jalta Boutique Hotel DKK 461
        Jalta Boutique Hotel

        Jalta Boutique Hotel

        Vaclavske namesti 45, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Wenzelspladsen og Nationalmuseet. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Muzeum Station og Václavské náměstí Stop.