Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Villa Borghese

Hold en pause fra den travle bymidte, og udforsk dette udvidede netværk af smukke haver og fængslende museer.

Som Roms førende grønne område er Villa Borghese ikke kun hjem for glinsende søer og fredfyldte haver, men indeholder også adskillige interessante kulturelle institutioner. Man kan slentre langs gangstierne og plænerne, se en samling af imponerende Renæssance-mesterværker på Galleria Borghese, samt sjældne pre-romerske artefakter på Museo Nazionale Etrusco.

Oprindeligt var dette hjemstedet for den berømte kunstsamler fra det 1700-tallet kardinal Scipione Borghese, og parken blev overdraget til byen i 1903. Siden da er dette 80 hektar område med græs og skovområde blevet gendannet og tilføjet, og den er nu en fast favorit blandt turister på museumsruten og blandt lokale, der leder efter et fristed.

Villa Borghese er hjem til tre af byens museer. Udstillingerne på Galleri Borghese er i verdensklasse og tæller malerier af Titian og Raphael så vel som skulpturer af Casanova og Bernini i samlingen. Undersøg en kollektion af mesterværker fra det 19. og det 20. århundrede på Galleria Nazionale d'Arte Moderna samt et udvalg af pre-romerske smykker og redskaber på Museo Nazionale Etrusco.

Man kan vandre langs de smalle stier i parken, og gå i retning af søen, der ligger tæt ved grundens centrum. På en lille ø i søen sidder et lille ionisk tempel, som er dedikeret til Asclepius, helingens gud.

Forsøg at finde de rolige "hemmelige haver", som en gang var reserveret til eliten. De ligger nær Galleria Borghese og er nu åbne for alle, dog er de stadig relativt stille og isolerede. Særligt charmerende er haven med de bitre appelsiner, hvor et stort springvand med en ørn dominerer scenen. Gå ikke glip af indgangen, som er omkranset af tykke, hængende grene.

Villa Borghese ligger i Municipio II, tæt ved Roms hjerte. Der er busstoppesteder flere steder i parken, som er åben hele dagen fra solopgang til solnedgang. Udforsk den til fods, eller lej en cykel fra forskellige steder rundt om i parken for en hurtigere måde at komme omkring på.


Guide til at udforske Villa Borghese


Kort