Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 895.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Vatikanet

Glem alt om Louvre, Met eller Hermitage, nogle af verdens største kunstsamlinger findes i Vatikanmuseet.

Det fantastiske Vatikanmuseum, som formentlig er den største samling af udstillinger i verden, omfatter både enestående renæssancekunstværker og gamle romerske relikvier.

Vatikanmuseet blev opført af pave Julius II i 1506 – samme år som grundstenen til Peterskirken blev lagt – for at vise de mesterværker, som den katolske kirke havde anskaffet i løbet af de foregående århundreder. Disse værker, som omfatter malerier, skulpturer og historiske genstande, tiltrækker nu flere end fem millioner besøgende hvert år.

Der er mange mindre samlinger, som udgør hele Vatikanmuseets samling, og hver enkelt af dem kan fremvise fantastiske kunstværker, men der er nogle få særlige højdepunkter, som besøgende bør prioritere. Kunstgalleriet Pinacoteca Vaticana indeholder berømte malerier og altertavler udført af gamle mestre, herunder Giotto, Raphael og da Vinci, samt Caravaggios signaturværk Begravelsen af Kristus. Museo Pio-Clementino rummer eksempler på græske og romerske skulpturer. Der er desuden en spredt samling af gamle ægyptiske genstande, moderne religiøs kunst og dekorative italienske landkort gennem tiderne.

Og det mest bemærkelsesværdige er en række rum, som er dedikeret til renæssancemesteren Raphael. Oprindelig fungerede de som en suite med lejligheder for pave Julius II, men nu er de en slags tempel for den store kunstner. De fire værelser her indeholder nogle af Raphaels største overlevende freskoer og øvrige værker, heriblandt Skolen i Athen, Adam og Eva og Parnassos.

Imidlertid er det mest berømte rum slet ikke i museets samling, men på vejen til den. Det Sixtinske Kapel er malet af den fineste gruppe indendørs dekoratører, der nogensinde har været samlet. Væggene er dækket af betagende freskoer udført af Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Cosimo Rosselli og andre store renæssancekunstnere, mens loftet anses for at være Michelangelos største værk, Skabelsen af Adam og Eva.

Vatikanmuseet ligger i det centrale Rom og har åbent fra mandag til lørdag og har desuden åbent den sidste søndag i hver måned, hvor der er gratis entré. Det er lukket på adskillige helligdage i løbet af året. Du kan finde flere oplysninger på museets hjemmeside.

Du kan gå dertil fra bymidten, og den mest direkte vej er at krydse Tiberen og gå lige op ad Via della Conciliazione. Metrostationen Ottaviano ligger en kort gåtur langs med Via Ottaviano.


Guide til at udforske Vatikanmuseerne


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 6.539 overnatningssteder i nærheden af Vatikanmuseerne
Grand Hotel Olympic DKK 279
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
   
  3,5
  ud af 5 (baseret på 490 anmeldelser)
  4.0 ud af 5.0

  Dette Art Nouveau-hotel ligger lige i nærheden af Vatikanmuseet og 2 gader fra Peterskirken. Det ligger i nærheden af shoppinggaden Via Cola di Rienzo, 1 kilometer fra Castel S'Angelo og 3 kilometer fra Pantheon.

  Hotel Quirinale DKK 542
  Hotel Quirinale

  Hotel Quirinale

  Via Nazionale 7, Rome
    
   4,2
   ud af 5 (baseret på 3.034 anmeldelser)
   4.0 ud af 5.0

   Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

   Best Western Plus Hotel Spring House DKK 516
   Best Western Plus Hotel Spring House

   Best Western Plus Hotel Spring House

   Via Mocenigo 7, Rome
     
    4,3
    ud af 5 (baseret på 1.449 anmeldelser)
    4.0 ud af 5.0

    Moderne hotel med 76 værelser i Roms historiske centrum kun få skridt fra Vatikanet, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel.

    Grand Hotel Tiberio DKK 400
    Grand Hotel Tiberio

    Grand Hotel Tiberio

    Via Lattanzio 51, Rome
      
     4,0
     ud af 5 (baseret på 1.827 anmeldelser)
     4.0 ud af 5.0

     Dette hotel i romantisk stil ligger i Rom (Vatikanet), tæt på Vatikanmuseerne, Peterskirken og Det Sixtinske Kapel. Castel Sant'Angelo og MAXXI - Museo nazionale delle arti del XXI secolo ligger også i nærheden. Appiano Station ligger inden for 4 i minutters gang, mens Cipro Metrostation ligger inden for 13 minutters gang.

     Relais Vatican View DKK 382
     Relais Vatican View

     Relais Vatican View

     Via del Mascherino 34, Rome
       
      4,5
      ud af 5 (baseret på 523 anmeldelser)
      0.0 ud af 5.0

      Dette gæstehus ligger i Vatikanet, kun 10 minutters gang fra Peterspladsen, Peterskirken og Castel Sant'Angelo. Derudover ligger Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel 15 minutter derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 9 minutter og Lepanto Metrostation på 19 minutter.

      Hotel Museum DKK 284
      Hotel Museum

      Hotel Museum

      Via Tunisi 8, Rome
        
       4,1
       ud af 5 (baseret på 125 anmeldelser)
       3.0 ud af 5.0

       Dette hotel ligger i Vatikanet, kun 2 km fra Monte Mario, Peterskirken og Spanske trappe. Derudover ligger Vatikanmuseerne og Castel Sant'Angelo ca. 2 km derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 6 minutter og Cipro Metrostation på 8 minutter.

       Starhotels Michelangelo DKK 625
       Starhotels Michelangelo

       Starhotels Michelangelo

       Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
         
        4,4
        ud af 5 (baseret på 3.542 anmeldelser)
        4.0 ud af 5.0

        Dette hotel, der er egnet til forretningsfolk, ligger i Rom tæt på CDF, Retsbygningen og Regeringsbygningen for Vatikanstaten. Pavepaladset og Vatikanets bibliotek er også i nærheden.

        Hotel Alimandi Vaticano DKK 733
        Hotel Alimandi Vaticano

        Hotel Alimandi Vaticano

        Viale Vaticano, 99, Rome
          
         4,6
         ud af 5 (baseret på 352 anmeldelser)
         4.0 ud af 5.0

         Dette hotel ligger i Vatikanet, kun 2 km fra Monte Mario, Peterskirken og Spanske trappe. Derudover ligger Vatikanmuseerne og Castel Sant'Angelo ca. 2 km derfra. Du kan gå til Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani Metrostation på 7 minutter og Cipro Metrostation på 8 minutter.