Vatikanet

Glem alt om Louvre, Met eller Hermitage, nogle af verdens største kunstsamlinger findes i Vatikanmuseet.

Det fantastiske Vatikanmuseum, som formentlig er den største samling af udstillinger i verden, omfatter både enestående renæssancekunstværker og gamle romerske relikvier.

Vatikanmuseet blev opført af pave Julius II i 1506 – samme år som grundstenen til Peterskirken blev lagt – for at vise de mesterværker, som den katolske kirke havde anskaffet i løbet af de foregående århundreder. Disse værker, som omfatter malerier, skulpturer og historiske genstande, tiltrækker nu flere end fem millioner besøgende hvert år.

Der er mange mindre samlinger, som udgør hele Vatikanmuseets samling, og hver enkelt af dem kan fremvise fantastiske kunstværker, men der er nogle få særlige højdepunkter, som besøgende bør prioritere. Kunstgalleriet Pinacoteca Vaticana indeholder berømte malerier og altertavler udført af gamle mestre, herunder Giotto, Raphael og da Vinci, samt Caravaggios signaturværk Begravelsen af Kristus. Museo Pio-Clementino rummer eksempler på græske og romerske skulpturer. Der er desuden en spredt samling af gamle ægyptiske genstande, moderne religiøs kunst og dekorative italienske landkort gennem tiderne.

Og det mest bemærkelsesværdige er en række rum, som er dedikeret til renæssancemesteren Raphael. Oprindelig fungerede de som en suite med lejligheder for pave Julius II, men nu er de en slags tempel for den store kunstner. De fire værelser her indeholder nogle af Raphaels største overlevende freskoer og øvrige værker, heriblandt Skolen i Athen, Adam og Eva og Parnassos.

Imidlertid er det mest berømte rum slet ikke i museets samling, men på vejen til den. Det Sixtinske Kapel er malet af den fineste gruppe indendørs dekoratører, der nogensinde har været samlet. Væggene er dækket af betagende freskoer udført af Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Cosimo Rosselli og andre store renæssancekunstnere, mens loftet anses for at være Michelangelos største værk, Skabelsen af Adam og Eva.

Vatikanmuseet ligger i det centrale Rom og har åbent fra mandag til lørdag og har desuden åbent den sidste søndag i hver måned, hvor der er gratis entré. Det er lukket på adskillige helligdage i løbet af året. Du kan finde flere oplysninger på museets hjemmeside.

Du kan gå dertil fra bymidten, og den mest direkte vej er at krydse Tiberen og gå lige op ad Via della Conciliazione. Metrostationen Ottaviano ligger en kort gåtur langs med Via Ottaviano.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Vatikanmuseerne


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Vatikanmuseerne

Vis alle hoteller i nærheden af Vatikanmuseerne