Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Tyn-kirken

Når du befinder dig på torvet i Den Gamle By i Prag, skal du besøge en af de visuelt mest imponerende religiøse bygninger i Europa.

Den romersk-katolske Týn-kirke (Týnský Chrám) ligner noget, der er taget ud af et eventyr. Kirken er rigt udsmykket med gotiske spir, renæssanceudsmykning og et indre i barokstil. Denne maleriske helligdom er en af de mest fotograferede attraktioner i Prag. Besøg Týn, hvis du er interesseret i arkitektur, historie eller religiøse billeder.

Týn-kirken har fungeret som kirke siden det 14. århundrede. Katedralens fulde navn er Vor Frue foran Tyn.

Du har det bedste udsyn til kirken fra torvet i Den Gamle By, hvor du kan se bygningen omgivet af den middelalderlige bymidte. Start med at gå rundt om kirken for at få en fornemmelse af dens størrelse. Den muromkransede gård bag kirken kaldes Ungelt. De to tårne på forsiden af kirken er 80 meter høje. De er begge omkranset af fire tynde spir.

Selvom det er kirkens ydre, der har gjort den berømt, så er dens indre lige så imponerende. Gå ikke ind gennem hovedindgangen, men gennem en lille, næsten skjult dør ud mod torvet.

Du kan deltage i en af de mange messer, der afholdes hver uge. Kirkens indre minder om en stor hule og giver mulighed for et fredeligt afbræk fra mylderet på torvet i Den Gamle By.

Besøg kirken mellem gudstjenesterne for at udforske dens mange detaljer, f.eks. findes her det ældste pibeorgel i Prag. Malerierne af Karel Škréta, der pryder altertavlen, stammer tilbage fra det 17. århundrede.

Týn-kirken ligger på torvet i Den Gamle By, og der er nem adgang hertil med både sporvogn og metro. Der er gratis adgang. Kirken er åben hver dag, men tidspunkterne skifter, så tjek dette, før du ankommer. Du må ikke tage billeder inde i bygningen.


Guide til at udforske Týnkirken


Bedste hoteltilbud i Týnkirken

Se alle 2.682 overnatningssteder i nærheden af Týnkirken
Grandior Hotel Prague DKK 335
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 707
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 327
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

    Grandium Hotel Prague DKK 368
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

     Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
     Art Nouveau Palace Hotel

     Art Nouveau Palace Hotel

     Panska 12, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

      Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
      Iron Gate Hotel and Suites

      Iron Gate Hotel and Suites

      Michalska 19, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

       Majestic Plaza Hotel Prague DKK 308
       Majestic Plaza Hotel Prague

       Majestic Plaza Hotel Prague

       Stepanska 33, Prag
         
        4.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

        Cosmopolitan Hotel Prague DKK 416
        Cosmopolitan Hotel Prague

        Cosmopolitan Hotel Prague

        Zlatnicka 3, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Královská Cesta og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Palladium (indkøbscenter) 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Náměstí Republiky Stop og Masarykovo Nádraží Station.