Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 895.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Trevifontænen

Rom er en by, som er rig på vandattraktioner i verdensklasse, men ingen er mere betagende eller mere berømt end Trevifontænen.

Trevifontænen er den største barokfontæne i Rom og et varigt mesterværk skabt af Nicola Salvi og Giuseppe Pannini. Den er opkaldt efter sin placering i krydset mellem tre gader ("tre vie").

Den bedste måde at beundre Trevifontænen på er at hente en gelato i en nærliggende bod og kapre en plads på trappen, der fører ned til den. Fontænen er for en stor del fremstillet af travertinsten og Carraramarmor og ledes af en skægget Okeanos, der rider på en stridsvogn, der er formet som en skal og trukket af heste og to tritoner. Overflodens gudinde står i nichen til venstre og svinger sit overflødighedshorn, og på den modsatte side holder en laurbærkronet statue en kop, hvoraf en slange drikker. Havebrugsentusiaster kan more sig med at prøve at finde 30 forskellige plantearter, som er hugget ind i fontænen.

Du vil nok få problemer med politiet, hvis du forsøger at efterligne scenen fra filmen La Dolce Vita fra 1960 (hvor Anita Eckberg danser i vandet), men du kan i det mindste drikke vandet. Fontænen får vand fra en af de akvædukter, som blev bygget af kejser Caesar Augustus, og som har været i brug siden 17 f.Kr., så vandet er altid friskt. Intet besøg ved fontænen er fuldendt uden, at man kaster lidt småpenge i vandet. Det siges, at én mønt garanterer, at man vender tilbage til Rom, to garanterer, at du bliver forelsket i en romer, og tre signalerer bryllupsklokker. Uanset om det virker eller ej, så indsamles der omkring 4.000 $ i fontænen hver dag, og hver morgen tømmes den for mønter, som doneres til lokal velgørenhed.

Hvis du har tid, skulle du prøve at besøge fontænen to gange, en om dagen for at beundre travertinstenene skinne i middagssolen og en gang om aftenen, når den er badet i gyldent lys.

Trevifontænen ligger i centrum af Rom øst for Via del Corso. Den ligger tæt på flere attraktioner, bl.a. Den Spanske Trappe. Metrostationen Barberini ligger en kort gåtur fra fontænen.


Guide til at udforske Trevi-fontænen


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 6.587 overnatningssteder i nærheden af Trevi-fontænen
Hotel Quirinale DKK 542
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  ud af 5 (baseret på 3.034 anmeldelser)
  4.0 ud af 5.0

  Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

  Hotel Artemide DKK 888
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   ud af 5 (baseret på 2.236 anmeldelser)
   4.0 ud af 5.0

   Storstået bygning fra det 19. århundrede med udsigt over Roms centrale Via Nazionale, nogle få skridt fra Piazza della Repubblica og 1 kilometer fra Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe.

   iQ Hotel Roma DKK 530
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    ud af 5 (baseret på 3.329 anmeldelser)
    4.0 ud af 5.0

    Dette hotel ligger i hjertet af Rom og er i gåafstand fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Fontana dei Trevi og Foro Romano er også i nærheden.

    Hotel Cosmopolita DKK 452
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     ud af 5 (baseret på 2.130 anmeldelser)
     4.0 ud af 5.0

     Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

     Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World DKK 1.453
     Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

     Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

     Via Vittorio Veneto 50, Rome
       
      4,5
      ud af 5 (baseret på 1.020 anmeldelser)
      5.0 ud af 5.0

      Det nyklassicistiske Hotel Majestic ligger mindre end 1 km fra Borghese kunstgalleri, Villa Borghese-haverne, Trevi-fontænen og Den spanske trappe.

      Hotel Delle Nazioni DKK 421
      Hotel Delle Nazioni

      Hotel Delle Nazioni

      Via Poli 7, Rome
        
       4,2
       ud af 5 (baseret på 1.954 anmeldelser)
       4.0 ud af 5.0

       Dette hotel med historie ligger i Rom og er tæt på Fontana dei Trevi, Foro Romano og Den spanske trappe. Vittorio Emanuele Monument og Pantheon er også i nærheden.

       UNAHOTELS Decò Roma DKK 953
       UNAHOTELS Decò Roma

       UNAHOTELS Decò Roma

       Via Giovanni Amendola, 57, Rome
         
        4,4
        ud af 5 (baseret på 2.214 anmeldelser)
        4.0 ud af 5.0

        Dette hotel er egnet til forretningsfolk og ligger i hjertet af Rom i gåafstand fra Palazzo Massimo alle Terme, Piazza Santa Maria Maggiore og Piazza della Repubblica-Rome. Udstillingspaladset og Teatro dell'Opera di Roma er også i nærheden.

        9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) DKK 432
        9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

        9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

        Via di Pietra 89a, Rome
          
         4,4
         ud af 5 (baseret på 1.045 anmeldelser)
         3.0 ud af 5.0

         Dette romerske hotel har åbnet sine døre for gæster siden 1787 og har en perfekt beliggenhed til sightseeing. Hotellet ligger 300 meter fra Trevi-fontænen og Pantheon og 900 meter fra den Spanske Trappe.