Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Trevifontænen

Rom er en by, som er rig på vandattraktioner i verdensklasse, men ingen er mere betagende eller mere berømt end Trevifontænen.

Trevifontænen er den største barokfontæne i Rom og et varigt mesterværk skabt af Nicola Salvi og Giuseppe Pannini. Den er opkaldt efter sin placering i krydset mellem tre gader ("tre vie").

Den bedste måde at beundre Trevifontænen på er at hente en gelato i en nærliggende bod og kapre en plads på trappen, der fører ned til den. Fontænen er for en stor del fremstillet af travertinsten og Carraramarmor og ledes af en skægget Okeanos, der rider på en stridsvogn, der er formet som en skal og trukket af heste og to tritoner. Overflodens gudinde står i nichen til venstre og svinger sit overflødighedshorn, og på den modsatte side holder en laurbærkronet statue en kop, hvoraf en slange drikker. Havebrugsentusiaster kan more sig med at prøve at finde 30 forskellige plantearter, som er hugget ind i fontænen.

Du vil nok få problemer med politiet, hvis du forsøger at efterligne scenen fra filmen La Dolce Vita fra 1960 (hvor Anita Eckberg danser i vandet), men du kan i det mindste drikke vandet. Fontænen får vand fra en af de akvædukter, som blev bygget af kejser Caesar Augustus, og som har været i brug siden 17 f.Kr., så vandet er altid friskt. Intet besøg ved fontænen er fuldendt uden, at man kaster lidt småpenge i vandet. Det siges, at én mønt garanterer, at man vender tilbage til Rom, to garanterer, at du bliver forelsket i en romer, og tre signalerer bryllupsklokker. Uanset om det virker eller ej, så indsamles der omkring 4.000 $ i fontænen hver dag, og hver morgen tømmes den for mønter, som doneres til lokal velgørenhed.

Hvis du har tid, skulle du prøve at besøge fontænen to gange, en om dagen for at beundre travertinstenene skinne i middagssolen og en gang om aftenen, når den er badet i gyldent lys.

Trevifontænen ligger i centrum af Rom øst for Via del Corso. Den ligger tæt på flere attraktioner, bl.a. Den Spanske Trappe. Metrostationen Barberini ligger en kort gåtur fra fontænen.


Guide til at udforske Trevi-fontænen


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.928 i nærheden af Trevi-fontænen
1,657 DKK
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.308 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med historie ligger i Rom og er tæt på Fontana dei Trevi, Foro Romano og Den spanske trappe. Vittorio Emanuele Monument og Pantheon er også i nærheden.

887 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.307 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

1,426 DKK
Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Relais Trevi 95 Boutique Hotel

Via del Lavatore 95, Rome
4,7
ud af 5 (baseret på 104 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Roms Historiske Centrum, kun 10 minutters gang fra Trevi-fontænen, Den Spanske Trappe og Piazza Venezia. Derudover ligger Vittorio Emanuele II Monument og Trajans Marked 10 minutter derfra.

1,148 DKK
Trevi 41 Hotel

Trevi 41 Hotel

Via della Panetteria 41, Rome
4,5
ud af 5 (baseret på 245 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Disse overnatningssteder ligger i flere forskellige områder af Rom.

1,116 DKK
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
ud af 5 (baseret på 181 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i et shoppingområde i Ludovisi, kun 10 minutters gang fra Gagosian Gallery, Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen. Derudover ligger Teatro dell'Opera di Roma og Villa Borghese 15 minutter derfra.

1,497 DKK
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
ud af 5 (baseret på 450 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette imponerende hotel fra det 19. århundrede ligger lidt tilbagetrukkent fra Roms hovedfærdselsåre Via del Corso i nærheden af Piazza di Spagna (Den Spanske Trappe) og designershoppingmulighederne på den berømte gade Via Dei Condotti.

946 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.654 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Det romerske forum og Trajans Marked ca. 2 km derfra.

969 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.560 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.