Trevifontænen

Rom er en by, som er rig på vandattraktioner i verdensklasse, men ingen er mere betagende eller mere berømt end Trevifontænen.

Trevifontænen er den største barokfontæne i Rom og et varigt mesterværk skabt af Nicola Salvi og Giuseppe Pannini. Den er opkaldt efter sin placering i krydset mellem tre gader ("tre vie").

Den bedste måde at beundre Trevifontænen på er at hente en gelato i en nærliggende bod og kapre en plads på trappen, der fører ned til den. Fontænen er for en stor del fremstillet af travertinsten og Carraramarmor og ledes af en skægget Okeanos, der rider på en stridsvogn, der er formet som en skal og trukket af heste og to tritoner. Overflodens gudinde står i nichen til venstre og svinger sit overflødighedshorn, og på den modsatte side holder en laurbærkronet statue en kop, hvoraf en slange drikker. Havebrugsentusiaster kan more sig med at prøve at finde 30 forskellige plantearter, som er hugget ind i fontænen.

Du vil nok få problemer med politiet, hvis du forsøger at efterligne scenen fra filmen La Dolce Vita fra 1960 (hvor Anita Eckberg danser i vandet), men du kan i det mindste drikke vandet. Fontænen får vand fra en af de akvædukter, som blev bygget af kejser Caesar Augustus, og som har været i brug siden 17 f.Kr., så vandet er altid friskt. Intet besøg ved fontænen er fuldendt uden, at man kaster lidt småpenge i vandet. Det siges, at én mønt garanterer, at man vender tilbage til Rom, to garanterer, at du bliver forelsket i en romer, og tre signalerer bryllupsklokker. Uanset om det virker eller ej, så indsamles der omkring 4.000 $ i fontænen hver dag, og hver morgen tømmes den for mønter, som doneres til lokal velgørenhed.

Hvis du har tid, skulle du prøve at besøge fontænen to gange, en om dagen for at beundre travertinstenene skinne i middagssolen og en gang om aftenen, når den er badet i gyldent lys.

Trevifontænen ligger i centrum af Rom øst for Via del Corso. Den ligger tæt på flere attraktioner, bl.a. Den Spanske Trappe. Metrostationen Barberini ligger en kort gåtur fra fontænen.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Trevi-fontænen


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Trevi-fontænen

Vis alle hoteller i nærheden af Trevi-fontænen