Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 895.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Trajans forum (Foro di Traiano)

Besøg den største og bedst bevarede af Romerrigets forummer, og se de antikke arkitektoniske rester af dette engang så magtfulde rige.

Trajans forum er et velbevaret antikt kompleks, der engang har indeholdt en række monumenter, bygninger og markeder. Overvåg de overlevende søjler, udforsk hallerne og rummene i det gamle marked, og se de forbløffende udskæringer på Trajans søjle.

Dette omfattende forum blev færdiggjort først i det 2. århundrede og blev bygget til kejser Trajan og designet af hans yndlingsarkitekt, Apollodorus af Damascus. Selvom mange af hovedbygningerne for længst er forsvundet, er der stadig mange interessante ruiner at se.

Gå en tur rundt på stedet, og kig efter fundamentet til de to hovedbygninger. En af disse var et tempel, som kunne have bestået af et buehvælvet tag holdt på plads af tykke søjler. Fortsæt forbi disse for at nå flere søjler, som engang var del af basilikaen Ulpia. Basilikaen var et mesterværk i ingeniørkunst, og målte 117 meter i længde og 50 meter i bredde. 

Brug et øjeblik på at værdsætte den tårnhøje Trajan-kolonne, som er det mest prominente eksisterende monument på hovedforummet. Dette vartegn er med dets 38 meter tydeligt på afstand, men kun et kig tæt på vil afsløre den utrolige dekoration, der dækker det. Søjlen er bygget i Carrara-marmor og kolonnen er beklædt i en frise, der ærer Trajans militærtriumf over dakerne. Du kan her beundre flotte kampudskæringer, der går i en spiral fra neden og op til søjlens top, hvor en statue af Trojan engang stod. Statuen af Trojan blev udskiftet med en af Sankt Peter i 1600-tallet.

Et af højdepunkterne i forummet er Trajans marked, bag hvilket basilikaen engang lå. Denne semicirkulære bygning blev bygget ind i skråningerne på Qurinale-bakken og var engang en myretue af aktivitet med butikker, kontorer og depoter, der gjorde den til et helt specielt centrum for detailhandel i antikken. Gå igennem hallen i denne røde murstensbygning, og kig ind i rummene med de høje lofter, hvor lokale købmænd engang tjent til livets ophold.

Trajans forum ligger tæt ved Roms centrum. Den nærmeste metrostation er Colosseum, en 5 minutters gåtur sydpå.


Guide til at udforske Trajan Forum


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 6.577 overnatningssteder i nærheden af Trajan Forum
Hotel Quirinale DKK 542
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  ud af 5 (baseret på 3.034 anmeldelser)
  4.0 ud af 5.0

  Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

  Hotel Artemide DKK 888
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   ud af 5 (baseret på 2.236 anmeldelser)
   4.0 ud af 5.0

   Storstået bygning fra det 19. århundrede med udsigt over Roms centrale Via Nazionale, nogle få skridt fra Piazza della Repubblica og 1 kilometer fra Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe.

   iQ Hotel Roma DKK 507
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    ud af 5 (baseret på 3.329 anmeldelser)
    4.0 ud af 5.0

    Dette hotel ligger i hjertet af Rom og er i gåafstand fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Fontana dei Trevi og Foro Romano er også i nærheden.

    Hotel Cosmopolita DKK 452
    Hotel Cosmopolita

    Hotel Cosmopolita

    Via Santa Eufemia, 5, Rome
      
     4,0
     ud af 5 (baseret på 2.130 anmeldelser)
     4.0 ud af 5.0

     Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

     UNAHOTELS Decò Roma DKK 953
     UNAHOTELS Decò Roma

     UNAHOTELS Decò Roma

     Via Giovanni Amendola, 57, Rome
       
      4,4
      ud af 5 (baseret på 2.214 anmeldelser)
      4.0 ud af 5.0

      Dette hotel er egnet til forretningsfolk og ligger i hjertet af Rom i gåafstand fra Palazzo Massimo alle Terme, Piazza Santa Maria Maggiore og Piazza della Repubblica-Rome. Udstillingspaladset og Teatro dell'Opera di Roma er også i nærheden.

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World DKK 1.453
      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Via Vittorio Veneto 50, Rome
        
       4,5
       ud af 5 (baseret på 1.020 anmeldelser)
       5.0 ud af 5.0

       Det nyklassicistiske Hotel Majestic ligger mindre end 1 km fra Borghese kunstgalleri, Villa Borghese-haverne, Trevi-fontænen og Den spanske trappe.

       Best Western Plus Hotel Universo DKK 560
       Best Western Plus Hotel Universo

       Best Western Plus Hotel Universo

       Via Principe Amedeo 5/B, Rome
         
        4,2
        ud af 5 (baseret på 789 anmeldelser)
        4.0 ud af 5.0

        Dette hotel ligger i Rom Centrum, kun 10 minutters gang fra Diocletians termer, Basilica di Santa Maria Maggiore og Udstillingspaladset. Du kan gå til Repubblica - Teatro dell'Opera Metrostation på 6 minutter og Cavour Metrostation på 9 minutter.

        Monti Palace Hotel DKK 696
        Monti Palace Hotel

        Monti Palace Hotel

        Via Cavour, n.185, Rome
          
         4,6
         ud af 5 (baseret på 1.029 anmeldelser)
         4.0 ud af 5.0

         Dette hotel ligger i Monti, kun 5 minutters gang fra Colosseum og Via del Boschetto. Derudover ligger Basilica di Santa Maria Maggiore og Kejserfora 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Cavour Metrostation, mens Colosseo Metrostation ligger inden for 9 minutters gang.