Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Trajans forum (Foro di Traiano)

Besøg den største og bedst bevarede af Romerrigets forummer, og se de antikke arkitektoniske rester af dette engang så magtfulde rige.

Trajans forum er et velbevaret antikt kompleks, der engang har indeholdt en række monumenter, bygninger og markeder. Overvåg de overlevende søjler, udforsk hallerne og rummene i det gamle marked, og se de forbløffende udskæringer på Trajans søjle.

Dette omfattende forum blev færdiggjort først i det 2. århundrede og blev bygget til kejser Trajan og designet af hans yndlingsarkitekt, Apollodorus af Damascus. Selvom mange af hovedbygningerne for længst er forsvundet, er der stadig mange interessante ruiner at se.

Gå en tur rundt på stedet, og kig efter fundamentet til de to hovedbygninger. En af disse var et tempel, som kunne have bestået af et buehvælvet tag holdt på plads af tykke søjler. Fortsæt forbi disse for at nå flere søjler, som engang var del af basilikaen Ulpia. Basilikaen var et mesterværk i ingeniørkunst, og målte 117 meter i længde og 50 meter i bredde. 

Brug et øjeblik på at værdsætte den tårnhøje Trajan-kolonne, som er det mest prominente eksisterende monument på hovedforummet. Dette vartegn er med dets 38 meter tydeligt på afstand, men kun et kig tæt på vil afsløre den utrolige dekoration, der dækker det. Søjlen er bygget i Carrara-marmor og kolonnen er beklædt i en frise, der ærer Trajans militærtriumf over dakerne. Du kan her beundre flotte kampudskæringer, der går i en spiral fra neden og op til søjlens top, hvor en statue af Trojan engang stod. Statuen af Trojan blev udskiftet med en af Sankt Peter i 1600-tallet.

Et af højdepunkterne i forummet er Trajans marked, bag hvilket basilikaen engang lå. Denne semicirkulære bygning blev bygget ind i skråningerne på Qurinale-bakken og var engang en myretue af aktivitet med butikker, kontorer og depoter, der gjorde den til et helt specielt centrum for detailhandel i antikken. Gå igennem hallen i denne røde murstensbygning, og kig ind i rummene med de høje lofter, hvor lokale købmænd engang tjent til livets ophold.

Trajans forum ligger tæt ved Roms centrum. Den nærmeste metrostation er Colosseum, en 5 minutters gåtur sydpå.


Guide til at udforske Trajan Forum


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.885 i nærheden af Trajan Forum
715 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.345 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

910 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.591 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

1,072 DKK
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.328 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med historie ligger i Rom og er tæt på Fontana dei Trevi, Foro Romano og Den spanske trappe. Vittorio Emanuele Monument og Pantheon er også i nærheden.

628 DKK
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 831 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette byhushotel er omgivet af kunstværksteder og antikvitetsforretninger i det trendy Rom Suburra-kvarter og ligger blot 500 meter fra Colosseum og Forum Romanum.

977 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.675 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Trevi-fontænen og Det romerske forum ca. 2 km derfra.

644 DKK
Relais Santa Maria Maggiore

Relais Santa Maria Maggiore

Via di Santa Prassede 8, Rome
4,7
ud af 5 (baseret på 19 anmeldelser)
0.0 ud af 5.0

Dette byhus ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Basilica di Santa Maria Maggiore og Teatro dell'Opera di Roma. Derudover ligger Det romerske forum og Colosseum 15 minutter derfra.

1,146 DKK
The K Boutique Hotel

The K Boutique Hotel

Largo Visconti Venosta, 228, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 5 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Det romerske forum, Basilica di Santa Maria Maggiore og Colosseum. Derudover ligger Teatro dell'Opera di Roma og Piazza Venezia 15 minutter derfra.

761 DKK
Hotel Hiberia

Hotel Hiberia

Via XXIV Maggio, 8, Rome
4,0
ud af 5 (baseret på 148 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Trajans Marked, Piazza Venezia og Trevi-fontænen. Derudover ligger Det romerske forum og Colosseum 15 minutter derfra.