Trajans forum (Foro di Traiano)

Besøg den største og bedst bevarede af Romerrigets forummer, og se de antikke arkitektoniske rester af dette engang så magtfulde rige.

Trajans forum er et velbevaret antikt kompleks, der engang har indeholdt en række monumenter, bygninger og markeder. Overvåg de overlevende søjler, udforsk hallerne og rummene i det gamle marked, og se de forbløffende udskæringer på Trajans søjle.

Dette omfattende forum blev færdiggjort først i det 2. århundrede og blev bygget til kejser Trajan og designet af hans yndlingsarkitekt, Apollodorus af Damascus. Selvom mange af hovedbygningerne for længst er forsvundet, er der stadig mange interessante ruiner at se.

Gå en tur rundt på stedet, og kig efter fundamentet til de to hovedbygninger. En af disse var et tempel, som kunne have bestået af et buehvælvet tag holdt på plads af tykke søjler. Fortsæt forbi disse for at nå flere søjler, som engang var del af basilikaen Ulpia. Basilikaen var et mesterværk i ingeniørkunst, og målte 117 meter i længde og 50 meter i bredde. 

Brug et øjeblik på at værdsætte den tårnhøje Trajan-kolonne, som er det mest prominente eksisterende monument på hovedforummet. Dette vartegn er med dets 38 meter tydeligt på afstand, men kun et kig tæt på vil afsløre den utrolige dekoration, der dækker det. Søjlen er bygget i Carrara-marmor og kolonnen er beklædt i en frise, der ærer Trajans militærtriumf over dakerne. Du kan her beundre flotte kampudskæringer, der går i en spiral fra neden og op til søjlens top, hvor en statue af Trojan engang stod. Statuen af Trojan blev udskiftet med en af Sankt Peter i 1600-tallet.

Et af højdepunkterne i forummet er Trajans marked, bag hvilket basilikaen engang lå. Denne semicirkulære bygning blev bygget ind i skråningerne på Qurinale-bakken og var engang en myretue af aktivitet med butikker, kontorer og depoter, der gjorde den til et helt specielt centrum for detailhandel i antikken. Gå igennem hallen i denne røde murstensbygning, og kig ind i rummene med de høje lofter, hvor lokale købmænd engang tjent til livets ophold.

Trajans forum ligger tæt ved Roms centrum. Den nærmeste metrostation er Colosseum, en 5 minutters gåtur sydpå.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Trajan Forum


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Trajan Forum

Vis alle hoteller i nærheden af Trajan Forum