Tiberøen

Besøg den lille Tiberø, og se en charmerende barokkirke og adskillige broer, der kan dateres helt tilbage til det 1. århundrede f.Kr.

På trods af sin lille størrelse formår Tiberøen at byde på en masse interessante historiske seværdigheder.

Se nærmere på det ejendommelige og lyse kirkerum i øens lille kirke, og gransk søjlerne fra et oldgammelt tempel. Det er skønt at gå en tur langs bredden af den sagte flod og betragte de faldefærdige levn af den første stenbro, der blev bygget i byen.

Med de kun 270 meter på langs og 67 meter på tværs tager det ikke lang tid at gå fra den ene til den anden ende af den bådformede Tiberø. Heldigvis er der rigeligt at se på undervejs. Se efter Chiesa di San Bartolomeo fra det 10. århundrede på øens østside. Kirken, der er opført på levnene af et tempel fra det 3. århundrede, har en facade i overvejende barokstil samt et romansk klokketårn, der blev tilføjet flere år efter den oprindelige opførelse. Træd indenfor, og se kirkens fresko-udsmykkede lofter og lille fontæne, der er udsmykket med Jesus, Bartolomeus, Sankt Adalbert og Otto III. De 28 søjler, der deler skibene, er levn fra det originale tempel.

Bevæg dig i nordlig retning fra kirken mod broen Ponte Fabricio. Den blev opført i år 62 f.Kr. og er én af to fungerende broer, der forbinder øen med byen. Bemærk detaljerne på brystværnet, der er udsmykket med to søjler, der understøtter en figur af Janus med de fire ansigter, guden af begyndelsen og afslutningen.

I nærheden af the Ponte Fabricio finder du den eneste tilbageværende bue af Ponte Rotto (den ødelagte bro). Broen blev bygget i år 142 f.Kr. og blev ødelagt af en oversvømmelse i 1598, hvor vandet steg til 20 meter over havoverfladen. Betragt det betagende relief af en drage på broen. Den er et symbol på Pave Gregor XIII og blev tilføjet efter en anden oversvømmelse gjorde skade på broen.

Tag bussen fra centrum af Rom til Lungotevere dei Pierleoni for at komme til Tiberøen. Herfra er der blot en kort gåtur til øen.


Bedste hoteltilbud

Se alle hoteller i Tiberøen
1.0 ud af 5.0
1.5 ud af 5.0
2.0 ud af 5.0
2.5 ud af 5.0
3.0 ud af 5.0
3.5 ud af 5.0
4.0 ud af 5.0
4.5 ud af 5.0
5.0 ud af 5.0
De mest populære pakketilbud blandt vores rejsende
De mest populære pakketilbud blandt vores rejsende fra [originCity]

De bedste tilbud på fly + hotel

Se alle pakkerejser til Tiberøen

De bedste flytilbud

Se alle Tiberøen fly

Reserver din ferie i Tiberøen