Sverige har muligvis indført rejserestriktioner på grund af COVID-19.

SverigeEuropa

Udforsk nabolandet mod nord, og oplev den fantastiske natur, det arktiske vildnis, øerne, strandene og selvfølgelig byerne.

Skandinaviens største land, Sverige, har masser at byde på! Du kan bl.a. nyde de solrige strande, det rustikke landskab og de mange byer med deres alsidige og spændende seværdigheder.

Vidste du for eksempel, at Stockholm er en by spredt ud over 14 øer? Du vil ikke fortryde en storbyferie i denne smukke hovedstad. Tilbring et par timer i middelalderlige bydel Gamla Stan, og gå ned ad de smalle gader med gamle bygninger, butikker og cafeer, indtil du når Stockholms Slot. Her kan du se gardernes vagtskifte foran slottet og se både museer og ekstravagante værelser indenfor.

Se også frilandsmuseet Skansen, hvor du kan beundre 150 historiske huse og gårde fra hele landet. En af Stockholms nok største turistattraktioner er Vasamuseet , der indeholder det velbevarede skib Regalskeppet Vasa fra det 17. århundrede.

I Sveriges næststørste by, Göteborg kan du lære alt om byens fortid som sted for skibskonstruktion på Sjöfartsmuseet Akvariet , der - som navnet afslører - også indeholder et akvarium. Andre populære museer omfatter Världskulturmuseet og Göteborgs konstmuseum. Tag på shopping i timevis i Nordstan, som er et af Skandinaviens største shoppingcentre. Du kan også tage på kanalrundfart eller blive på land og spise på en café eller restaurant langs de hyggelige kanaler.

I Malmø kan du udforske det storslåede renæssanceslot Malmøhus fra det 14. århundrede, og gå en tur langs vandet. Gå i nudistsauna, slik sol og svøm en tur i havet ved Varbergs kallbadhus, som har været et populært badested i mere end 100 år.

Om vinteren kan du opleve det isnende kolde og mørke landskab i Lapland, som udgør en del af den nordlige polarcirkel. Her kan du vandre, stå på langrendsski eller suse gennem sneen på en snescooter. Tag på hundeslædetur i vildnisset eller stå på skøjter på de frosne søer. Endelig må du ikke snyde dig selv for at se nordlys eller overnatte i et værelse lavet af is på det famøse ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

Om sommeren byder Sverige på utallige strande - især på vestkysten - men der er også mulighed for at svømme eller prøve kræfter med vandsport i mange af søerne.

Inden du forlader landet, bør du opleve nogle af de 30.000 øer i det stockholmske øhav. I Gotland kan du besøge Lummelundagrottan og observere de smalle klippehylder. Se også de velbevarede beviser på forhistoriske bebyggelser på Öland.

Populære byer i Sverige

Tivoli Gröna Lund som omfatter forlystelser såvel som en stor gruppe mennesker
Stockholm
Kendt for Middag, Shopping og Historisk

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Vita Bergen Park
 • Sofia-kirken
 • Det svenske museum for fotografi
Malmøhus som omfatter interiør, kulturarvsgenstande og kunst
Malmø
Kendt for Shopping, Historisk og Café

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Malmø Rådhus
 • HSB Turning Torso
 • Lilla Torg
Göteborg og byder på en statue eller en skulptur, udendørs kunst og et springvand
Göteborg
Kendt for Middag, Shopping og Business

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Liseberg Forlystelsespark
 • Universeum
 • Poseidon-statuen
Are som viser sne, en flod eller et vandløb og en solnedgang
Are
Kendt for Langrend, Svømning og Sø

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Åre Skisportssted
Luleå og omegn og byder på natteliv og sne
Luleå og omegn
Kendt for Kirke, Katedral og Oplevelser

…"

Gode grunde til at tage afsted

 • Gammelstad Kirke
Helsingborg som viser en bugt eller havn
Helsingborg
Kendt for Færge, Havn og Marina

…"

Søg efter et overnatningssted