Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Skt. Vitus-katedralen (Katedrala sv Vita)

Inde på borgområdet i Prags Borg ligger denne meget beundrede kirke, hvor de tjekkiske kronjuveler opbevares, og som er sæde for ærkebiskoppen i Prag.

Inde på borgområdet i Prags Borg ligger en af Centraleuropas vigtigste religiøse bygninger, Skt. Vitus-katedralen (Katedrála Sv. Víta). Du kan se denne enorme katedral, uanset hvor du befinder dig i Prag. Nogle af dens spir er ikke mindre end 96,5 meter høje. I dag er Skt. Vitus en vigtig del af ethvert besøg i Prag. Se gravkamre og religiøse billeder, og se det sted, hvor de tjekkiske kronjuveler bliver opbevaret. Siden 1344 har katedralen været sæde for ærkebiskoppen i Prag.

Den oprindelige bygning på stedet stammer helt tilbage fra 925 og var et af de første bygningsværker på borgområdet. Som du også vil få fortalt af din guide, var katedralen under konstant ombygning igennem hele det sidste årtusind. Den neogotiske kirke, du ser i dag, stod ikke færdig før i 1929, da byggeprocessen var blevet forsinket af århundreders krige og ildebrande.

Nyd synet af den imponerende mosaik Dommedag ved den sydlige indgang. Den er lavet af over en million stykker sten og glas. Gå gennem stenbuerne under den for at gå ind i katedralen, som er sidste hvilested for mange af de vigtigste personer i Prag. Den Kongelige Krypt indeholder sarkofagerne for mange af de tjekkiske kongelige, herunder Karl den 4., mens Skt. Wenzel-kapellet er bygget over denne helgens grav. 


Se gennem indgangen til kapellet ind i skatkammeret, hvor kronjuvelerne opbevares. Der skal syv nøgler til at åbne døren til kammeret, og en af dem opbevares af præsidenten.

Gå op ad de 287 trin til toppen af katedralens hovedtårn for at få en af de bedste udsigter over byen.

Skt. Vitus-katedralen ligger inde i borgkomplekset Prags Borg i Borgdistriktet på den vestlige bred af Moldaufloden. Der er nem adgang til katedralen fra byens centrum med sporvogn eller metro.


Guide til at udforske Sv. Víta Katedral


Bedste hoteltilbud i Sv. Víta Katedral

Se alle 2.681 overnatningssteder i nærheden af Sv. Víta Katedral
Grandior Hotel Prague DKK 335
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 707
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

    Grandium Hotel Prague DKK 368
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

     Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

      Majestic Plaza Hotel Prague DKK 318
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Prag
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

       Orea Hotel Pyramida DKK 246
       Orea Hotel Pyramida

       Orea Hotel Pyramida

       Belohorska 24, Prag
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel i romantisk stil ligger i Prag 6, kun 2 km fra Strahov Kloster, Prags Borg og Sv. Víta Katedral. Derudover ligger Karlsbroen og Lennon-muren ca. 3 km derfra. Der er fem minutters gang til både Malovanka Station og Dlabačov Stop.

        Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
        Art Nouveau Palace Hotel

        Art Nouveau Palace Hotel

        Panska 12, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.