Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Skt. Vitus-katedralen (Katedrala sv Vita)

Inde på borgområdet i Prags Borg ligger denne meget beundrede kirke, hvor de tjekkiske kronjuveler opbevares, og som er sæde for ærkebiskoppen i Prag.

Inde på borgområdet i Prags Borg ligger en af Centraleuropas vigtigste religiøse bygninger, Skt. Vitus-katedralen (Katedrála Sv. Víta). Du kan se denne enorme katedral, uanset hvor du befinder dig i Prag. Nogle af dens spir er ikke mindre end 96,5 meter høje. I dag er Skt. Vitus en vigtig del af ethvert besøg i Prag. Se gravkamre og religiøse billeder, og se det sted, hvor de tjekkiske kronjuveler bliver opbevaret. Siden 1344 har katedralen været sæde for ærkebiskoppen i Prag.

Den oprindelige bygning på stedet stammer helt tilbage fra 925 og var et af de første bygningsværker på borgområdet. Som du også vil få fortalt af din guide, var katedralen under konstant ombygning igennem hele det sidste årtusind. Den neogotiske kirke, du ser i dag, stod ikke færdig før i 1929, da byggeprocessen var blevet forsinket af århundreders krige og ildebrande.

Nyd synet af den imponerende mosaik Dommedag ved den sydlige indgang. Den er lavet af over en million stykker sten og glas. Gå gennem stenbuerne under den for at gå ind i katedralen, som er sidste hvilested for mange af de vigtigste personer i Prag. Den Kongelige Krypt indeholder sarkofagerne for mange af de tjekkiske kongelige, herunder Karl den 4., mens Skt. Wenzel-kapellet er bygget over denne helgens grav. 


Se gennem indgangen til kapellet ind i skatkammeret, hvor kronjuvelerne opbevares. Der skal syv nøgler til at åbne døren til kammeret, og en af dem opbevares af præsidenten.

Gå op ad de 287 trin til toppen af katedralens hovedtårn for at få en af de bedste udsigter over byen.

Skt. Vitus-katedralen ligger inde i borgkomplekset Prags Borg i Borgdistriktet på den vestlige bred af Moldaufloden. Der er nem adgang til katedralen fra byens centrum med sporvogn eller metro.


Guide til at udforske Sv. Víta Katedral


Kort

Bedste hoteltilbud i Sv. Víta Katedral

Se alle 2.141 overnatningssteder i nærheden af Sv. Víta Katedral
Grandior Hotel Prague DKK 417
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Palladium (indkøbscenter) og Mucha Museum 15 minutter derfra. Florenc Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Station ligger inden for 9 minutters gang.

  Grand Majestic Hotel Prague DKK 347
  Grand Majestic Hotel Prague

  Grand Majestic Hotel Prague

  Truhlarska 16, Prag
    
   4.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Florenc Station på 9 minutter og Náměstí Republiky Station på 10 minutter.

   Grandium Hotel Prague DKK 461
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Prag
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Prag Hovedbanegård ligger inden for 6 minutters gang.

    Archibald At the Charles Bridge DKK 463
    Archibald At the Charles Bridge

    Archibald At the Charles Bridge

    Na Kampe 15, Prag
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel i romantisk stil ligger i Prag 1 kun få skridt fra Kampa og Lennon-muren. Derudover ligger Karlsbroen og Brotårnet i den gamle bydel 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 8 minutter og Staroměstská Station på 11 minutter.

     Bishop's House DKK 523
     Bishop's House

     Bishop's House

     Drazickeho namesti 6/62, Prag, Prague 1
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Lennon-muren. Derudover ligger Karlsbroen og Brotårnet i den gamle bydel 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 7 minutter og Staroměstská Station på 11 minutter.

      Boutique Hotel Constans DKK 330
      Boutique Hotel Constans

      Boutique Hotel Constans

      Bretislavova 309, Prag
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Prag 1, kun 15 minutters gang fra Prags Borg, Karlsbroen og Petřín Udsigtstårn. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 12 minutter og Staroměstská Station på 17 minutter.

       Alchymist Grand Hotel & Spa DKK 1.412
       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Trziste 19, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Královská Cesta, Prags Borg og Karlsbroen. Derudover ligger Lennon-muren og Sv. Víta Katedral 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 11 minutter og Staroměstská Station på 16 minutter.

        K+K Hotel Central Prague DKK 504
        K+K Hotel Central Prague

        K+K Hotel Central Prague

        Hybernska 10, Prag
          
         4.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Hybernia Teater, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Praha Masarykovo Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Station ligger inden for 7 minutters gang.