Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

Sør-TrøndelagNorge

Sør-Trøndelag tilbyder de besøgende fantastiske skov- og kystlandskaber med adskillige nationalparker lige i nærheden.

Hvis du rejser til Sør-Trøndelag, kan du udforske områdets fantastiske natur i den smukke Dovrefjell-Sunndalsfjella Nationalpark, som blev oprettet i 2002. Rejs ind i landet mod Røros, og oplev den hyggelige bjergby, eller tag i den anden retning mod kysten for at opleve livet ved havet og de mange øer. Sør-Trøndelag er et stort fylke i Norge, som byder på masser af aktiviteter, seværdigheder og magiske naturoplevelser, der fortryller besøgende fra hele verden.

Området har dybe historiske rødder, og det frugtbare landskab ved Trondheimsfjorden var en af grundene til, at folk bosatte sig her for mange tusind år siden. Trondheim eller Nidaros, som det hed dengang, var en magtfuld by i vikingetiden. I dag er Trondheim stadig den største by i fylket, og mere end halvdelen af befolkningen bor i eller omkring byen.

Områdets landskab er rent ud sagt magisk, og der er flere spændende steder, du kan besøge på en ferie i Sør-Trøndelag. Røros Kirke er en vigtig kirke i Norge og landets femtestørste. Vandlandet Pirbadet i Trondheim er også et besøg værd, ligesom den imponerende katedral Nidarosdomen. Der er også flere museer i området som f.eks. Ringve Museum, Trøndelag Folkemuseum og Rørosmuseet. Hvis du rejser til Sør-Trøndelag med børn, kan I besøge Videncenteret i Trondheim, hvor I helt sikkert kan få flere timer til at gå.

Sør-Trøndelag består af 25 kommuner og strækker sig over næsten 20.000 kvadratkilometer. Vil du nå det hele på din rejse til Sør-Trøndelag, er du selvfølgelig nødt til at planlægge en længere ferie.

Fra Danmark kan du flyve direkte til Trondheim Lufthavn. Lufthavnen ligger ca. 30 kilometer øst for Trondheim. Herfra kan du komme rundt til de forskellige byer i Sør-Trøndelag med bil eller offentlig transport. Hvis du vil have mest muligt frihed under din ferie, er det lettest at leje en bil.

Med en ferie i Sør-Trøndelag kan du opleve den alsidige norske natur, lige fra kyststrækninger til fjorde og fra indlandsområderne til de fantastiske bjergkæder. Du kan vælge lige præcis, hvad du gerne vil se, uanset om du er til naturoplevelser i det fri eller en af Norges større byer.

Mest populære hoteller i Sør-Trøndelag

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
Clarion Collection Hotel Grand Olav
Clarion Collection Hotel Grand Olav
3.5 out of 5
Kjøpmannsgate 48, Trondheim

Dette hotel ligger i Trondheim Centrum, kun få skridt fra Olavshallen og Trondheims Sjøfartsmuseum. Derudover ligger Brattøra og Vitensenteret i Trondheim 10 ...

4.3/5Excellent! (442 anmeldelser)
Styrkeprøven 2012

"Hotellet er perfekt og flot, store rum, dejlig service og rigtigt god morgenmad!"…"

Anmeldelse fra 26. jun. 2012

Clarion Collection Hotel Grand Olav
Clarion Hotel Trondheim
Clarion Hotel Trondheim
4 out of 5
Brattørkaia 1, Trondheim
Prisen er DKK 875 pr. nat

Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Trondheim, kun få skridt fra Brattøra, Pirbadet og Rockheim. Derudover ligger Trondheims Sjøfartsmuseum ...

4.5/5Wonderful! (796 anmeldelser)
Fantastisk hotel

"Fantastisk beliggenhed og rigtig god service Morgenmaden var noget af det bedste jeg har fået i Norge. Super flot sky bar med fantastisk udsigt"…"

Anmeldelse fra 21. aug. 2019

Clarion Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
Comfort Hotel Trondheim
3.5 out of 5
Krambugata 3, Trondheim
Prisen er DKK 754 pr. nat

Dette hotel ligger i Trondheim Centrum, kun 5 minutters gang fra Olavshallen, Trondheims Sjøfartsmuseum og Vitensenteret i Trondheim. Derudover ligger Brattøra ...

4.1/5Very Good! (1,167 anmeldelser)
Trondheim på 2 dage

"Centralt i Trondheim og super morgen buffet."…"

Anmeldelse fra 14. jul. 2019

Comfort Hotel Trondheim

Populære steder at besøge i Sør-Trøndelag

Nidaros-katedralen
Billede af Nidaros-katedralen

Nidaros-katedralen

5/5(4 anmeldelser)

Den nordligst beliggende middelalderkatedral i verden og krypt for Norges skytshelgen har en monumental gotisk facade og blondelignende udskårne fordybninger.

Gamle Bybro
Billede af Gamle Bybro

Gamle Bybro

4.5/5(3 anmeldelser)

Den historiske bros udhuggede porte forbinder byens centrum med Bakklandet, der strækker sig over Nidelven og giver en betagende udsigt over byen.

Brattøra
Billede af Brattøra

Brattøra

Bliv ét med naturen, og udforsk de naturskønne omgivelser i Brattøra på din rejse til Trondheim. Mens du besøger området, kan du nyde udvalget af udsøgte spisesteder.