Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Sejrssøjlen

Du må ikke besøge Berlin uden at hilse på Goldelse, eller Gyldne Else, som berlinerne kalder den skinnende statue på toppen af Siegessäule, byens bedst kendte vartegn.  

Berlins Sejrssøjle (Siegessäule) er et markant monument og et af byens bedst kendte vartegn. Sejrssøjlen er opført til minde om preussernes sejre i krige mod Danmark, Østrig og Frankrig i slutningen af 1800-tallet. Preussernes overlegenhed i disse såkaldte samlingskrige inspirerede til at anbringe den imponerende guldbelagte bronzestatue af sejrsgudinden øverst på søjlen. Hun har fået kælenavnet "Goldelse," Gyldne Else, af byens indbyggere. Inde i Sejrssøjlen er der en trappe, så man kan komme op i toppen og nyde den flotte udsigt over Tiergarten og den omkringliggende by.

Sejrssøjlen står midt i en stor rundkørsel ved den store boulevard, der fører gennem Tiergarten, som er Berlins største park. Med sin højde på 67 meter rager søjlen et godt stykke op over trætoppene. Øverst står statuen af Victoria, den romerske sejrsgudinde. Gudinden er iført ørnehjelm og har en laurbærkrans i den ene hånd og en stav i den anden. Statuen er 8,3 meter høj og vejer 35 tons.

Fodgængertunneler fører under vejen og hen til søjlen. Søjlens fundament er dekoreret med basrelieffer, der gengiver en kampscene. I søjlegangen kan du se en række mosaikker. Længere oppe i søjlen er der en flot frise af Anton von Warner.

Når du har tilbagelagt de 285 trin op til toppen af Sejrssøjlen, når du til udsigtsplatformen, der befinder sig lige under den gyldne statue. Herfra er der en smuk udsigt over byen og parkens grønne områder. Mod øst kan du se Rigsdagsbygningen, Brandenburger Tor og tv-tårnet.

Sejrssøjlen ligger i Tiergarten på grænsen mellem kvartererne Mitte og Charlottenburg ikke langt fra Schloss Bellevue. Der ligger en busstation ved rundkørslen, og der er togstationer lige uden for parken. Sejrssøjlen har åbent hver dag. Entréen inkluderer adgang til søjlegangen med mosaikkerne og til udsigtsplatformen. Du kan beundre Sejrssøjlen gratis fra Tiergarten.


Guide til at udforske Sejrssøjlen


Bedste hoteltilbud i Sejrssøjlen

Se alle 1.839 overnatningssteder i nærheden af Sejrssøjlen
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  MEININGER Hotel Berlin Tiergarten DKK 319
  MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

  MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

  Turmstrasse 25-26, Berlin
    
   3.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 3 km fra Schloss Bellevue, Rigsdagsbygningen og Berlin Zoo. Derudover ligger Sejrssøjlen og Charite ca. 3 km derfra. Turmstrasse U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Birkenstrasse U-Bahn ligger inden for 11 minutters gang.

   Pestana Berlin Tiergarten DKK 476
   Pestana Berlin Tiergarten

   Pestana Berlin Tiergarten

   Stuelerstrasse 6, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Kurfürstendamm og Berlin Zoo. Derudover ligger Europacentret og Sejrssøjlen 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Wittenbergplatz U-Bahn på 13 minutter og Zoologischer Garten U-Bahn på 14 minutter.

    Select Hotel Berlin The Wall DKK 436
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

     Novum Hotel Aldea Berlin Centrum DKK 303
     Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

     Novum Hotel Aldea Berlin Centrum

     Bülowstraße 20-22, Berlin, BE
       
      3.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Schöneberg, kun 2 km fra Berlinale Palast, Kurfürstendamm og Berlin Zoo. Derudover ligger Kaufhaus des Westens og Berlinerfilharmonikaen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Bülowstrasse U-Bahn og Kurfürstenstrasse U-Bahn.

      Hotel Berlin, Berlin DKK 565
      Hotel Berlin, Berlin

      Hotel Berlin, Berlin

      Lützowplatz 17, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

       Hotel Riu Plaza Berlin DKK 554
       Hotel Riu Plaza Berlin

       Hotel Riu Plaza Berlin

       Martin Luther Strasse 1, Berlin, Berlin
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Schöneberg, kun 15 minutters gang fra Kaufhaus des Westens, Berlin Zoo og Europacentret. Wittenbergplatz U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Nollendorfplatz U-Bahn ligger inden for 9 minutters gang.

        Steigenberger Hotel Berlin DKK 589
        Steigenberger Hotel Berlin

        Steigenberger Hotel Berlin

        Los-Angeles-Platz 1, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 5 minutters gang fra Kurfürstendamm og Kaiser Wilhelm Memorial Church. Derudover ligger Europacentret og Kaufhaus des Westens 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kurfürstendamm U-Bahn på 5 minutter og Zoologischer Garten U-Bahn på 6 minutter.