Santa Francesca Romana

Med et imponerende italiensk klokketårn indeholder denne lille basilika fra 1000-tallet værdifulde religiøse kunstværker og relikvier fra St. Francesca Romana.

Santa Francesca Romana er en af Roms mindre kendte antikke skatte. Denne lille basilika blev bygget i 1000-tallet og inkorporerer en talerstol, der kan dateres helt tilbage til det 4. århundrede. Tag en tur rundt i denne bemærkelsesværdige basilika, og opdag religiøse kunstværker og spektakulært romersk arkitektur.

Observér de imponerende vinduer med kulørt glas og det udvendige design i Santa Francesca Romana. Bemærk den indvendige plan i denne basilika med et enkelt midterskib og sidekapeller. Santa Francesca Romana er placeret nær et antal antikke romerske steder, inklusiv Colosseum.

Denne kirke blev dedikeret til Frances af Rom i det 16. århundrede. Hendes relikvier er opbevaret i krypten. Travertinverandaen og facaden blev færdiggjort først i 1700-tallet. Se det udsøgte Jomfru Maria-ikon fra det 5. århundrede.

Kig igennem talerstolen, et lille kapel bygget af St. Silvester i det 4. århundrede og helliget St. Peter og St. Paul. Klokketårnet i romersk stil er omkring 30 meter højt.

Gå til Colosseum fra Santa Francesca Romana på omkring 5 minutter. Dette amfiteater blev bygget i det 1. århundrede og anses for at være et mesterværk i den romerske arkitektur. Colosseum blev brugt til underholdning, inklusiv gladiatorkampe, dyrejagter og offentlige forestillinger.

Besøg templet for Venus og Rom ved siden af basilikaen. Dette sted menes at have været et af de største templer i det antikke rom. Kejserne Hadrian og Antonius Pius byggede det i det 2. århundrede. Bemærk søjlerne af gråt egyptisk granit, der identificerer platformens omkreds.

Find Santa Francesca Romana på den nordlige side af Via Sacra, ved siden af Forum Romano. Det er gratis at besøge basilikaen. Gå til stedet fra Colosseum metrostation på omkring 10 minutter.

Book en gåtur, og stop ved Santa Francesca Romana ved besøg på Colosseum og andre af Roms antikke traditioner.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Santa Francesca Romana


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Santa Francesca Romana

Vis alle hoteller i nærheden af Santa Francesca Romana