Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Krudttårnet (Prasna Brana, Krudtporten)

Gå under dette imponerende bygningsværk, og forestil dig livet på den tid, hvor Prag var omgivet af en bymur.

Krudttårnet står ved udkanten af Den Gamle By og er en af de 13 oprindelige byporte. Det officielle tjekkiske navn er Prasna Brana, som direkte oversat betyder Krudtporten. Den var oprindeligt en del af paladset, inden kongen fik sin residens på Prags Borg. Da byen voksede, kom porten til at stå langt inde i byen, og dens rolle som port forsvandt. I dag markerer porten udkanten af Den Gamle By, og den er et populært mål for historikere og turister.

Krudttårnet er en af de mest markante seværdigheder i Prags historiske centrum. Gå op ad tårnets 186 trin for at komme op på udsigtsplatformen, hvor du kan se ud over Den Gamle By fra 44 meters højde. Bemærk, at trinene er meget høje, så det kan være en anstrengende opstigning for nogle besøgende.

Når du er inde i portbygningen, kan du besøge den permanente udstilling om tårnene i Prag. Udstillingen indeholder fotografier og historie om alle de 13 oprindelige tårne. Lær om Krudttårnets oprindelse i det 15. århundrede og om, hvordan det engang var en del af den primære færdselsåre for dem, der skulle til Prags Borg. De tjekkiske konger fulgte også denne rute som en del af kroningsceremonien.

Find ud af, hvorfor tårnet blev brugt til at opbevare krudt, og hvordan dette resulterede i en ændring af tårnets navn i det 17. århundrede.

Tårnets imponerende gotiske arkitektur er typisk for Den Gamle By, og da det er den eneste tilbageværende port, må du ikke gå glip af denne seværdighed. Bemærk, at der også er et andet tårn, der kaldes Krudttårnet, som er en del af Prags Borg på den anden side af floden. Dette tårn har sin egen historie og var ikke del af den gamle bymur.
    
Krudttårnet ligger ved udkanten af Den Gamle By, og der er nem adgang hertil med sporvogn eller metro. Det er åbent hver dag, og der skal betales en beskeden entré.


Guide til at udforske Pulvertårnet


Bedste hoteltilbud i Pulvertårnet

Se alle 2.697 overnatningssteder i nærheden af Pulvertårnet
Grandior Hotel Prague DKK 335
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 707
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

    Grandium Hotel Prague DKK 368
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

     Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
     Art Nouveau Palace Hotel

     Art Nouveau Palace Hotel

     Panska 12, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

      Majestic Plaza Hotel Prague DKK 318
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Prag
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

       Cosmopolitan Hotel Prague DKK 416
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Královská Cesta og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Palladium (indkøbscenter) 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Náměstí Republiky Stop og Masarykovo Nádraží Station.

        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World DKK 1.453
        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

        Hybernska 12, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Prag, kun 5 minutters gang fra Hybernia Teater, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Masarykovo Nádraží Station og Praha Masarykovo Station.