Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Prags Borg (Prazsky Hrad)

Se vagtskiftet i dette middelalderlige borgkompleks, som nu huser den tjekkiske regering, og hvor du også finder den enorme Skt. Vitus-katedral.

Prags Borg (Pražský Hrad) er byens mest maleriske attraktion. Den er en af verdens største borge, og den står på Verdensarvslisten. Borgens historie strækker sig mere end 1.100 år tilbage i tiden, hvilket afspejles i arkitekturen inden for dens mure. Den har været hjemsted for bøhmiske konger, romerske kejsere og tjekkoslovakiske præsidenter. I dag er borgen stadig i brug som samlingssted for den tjekkiske regering.

Start dit besøg med at lære om borgens historie på udstillingen om Prags Borgs historie, før du bevæger dig ud på borgområdet. Borgen har været under konstant forandring, siden den blev grundlagt i det 9. århundrede. Du kan derfor se kendetegn fra næsten enhver arkitektonisk periode i de sidste 1.100 år, herunder gotik, renæssance og modernisme.

Prags Borg er enorm: Den er 570 meter lang og 130 meter bred og ligger i et område på syv hektar. Borgkomplekset består af mange bygninger og haver, herunder fire kirker og fire paladser med haver indimellem.

Se det sidste hvilested for nogle af byens mest kendte religiøse personer i den neogotiske Skt. Vitus-katedral. Besøg også Skt. Wenzel-kapellet, hvor du kan se de tjekkiske kronjuveler.

Klokken 12 kan du se den daglige vagtskifteceremoni i den første borggård. Vagterne skifter også ved borgens porte på hvert timeslag i dagtimerne. Du kan se en udstilling om borgvagterne i Krudttårnet inde i borgkomplekset.

Køb en rundvisning med guide, som starter fra informationscenteret. Se våben og skjolde, der har tilhørt middelalderens riddere, og nyd de rigt udsmykkede lofter i kirkerne, mens du lytter til guidens medrivende fortællinger. Du kan også leje en lydguide.

Prags Borg ligger på toppen af Borgbjerget i Borgdistriktet på den vestlige bred af Moldaufloden. Der er nem adgang til borgkomplekset med sporvogn eller metro fra byens centrum. Det er gratis at komme ind på området, og der er adgang fra solopgang til midnat. Mange af attraktionerne har dog forskellige åbningstider, og der skal betales entré for at se dem. Du kan finde flere detaljer på det officielle website for Prags Borg.


Guide til at udforske Prags Borg


Kort

Bedste hoteltilbud i Prags Borg

Se alle 2.242 overnatningssteder i nærheden af Prags Borg
Grandior Hotel Prague DKK 454
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Palladium (indkøbscenter) og Mucha Museum 15 minutter derfra. Florenc Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Station ligger inden for 9 minutters gang.

  Grandium Hotel Prague DKK 485
  Grandium Hotel Prague

  Grandium Hotel Prague

  Politickych veznu 913/12, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Prag Hovedbanegård ligger inden for 6 minutters gang.

   Archibald At the Charles Bridge DKK 530
   Archibald At the Charles Bridge

   Archibald At the Charles Bridge

   Na Kampe 15, Prag
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel i romantisk stil ligger i Prag 1 kun få skridt fra Kampa og Lennon-muren. Derudover ligger Karlsbroen og Brotårnet i den gamle bydel 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 8 minutter og Staroměstská Station på 11 minutter.

    Grand Majestic Hotel Prague DKK 436
    Grand Majestic Hotel Prague

    Grand Majestic Hotel Prague

    Truhlarska 16, Prag
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Florenc Station på 9 minutter og Náměstí Republiky Station på 10 minutter.

     Design Hotel Neruda DKK 1.143
     Design Hotel Neruda

     Design Hotel Neruda

     Nerudova 225/44, Prag
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Prag, kun få skridt fra Nerudova-gaden, Historisk apotekermuseum og Schwarzenberg Slot. Derudover ligger Toskánský Slot og Pladsen i den nedre by 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 13 minutter og Staroměstská Station på 18 minutter.

      K+K Hotel Central Prague DKK 437
      K+K Hotel Central Prague

      K+K Hotel Central Prague

      Hybernska 10, Prag
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Hybernia Teater, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Praha Masarykovo Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Station ligger inden for 7 minutters gang.

       Alchymist Grand Hotel & Spa DKK 1.479
       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Trziste 19, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Královská Cesta, Prags Borg og Karlsbroen. Derudover ligger Lennon-muren og Sv. Víta Katedral 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 11 minutter og Staroměstská Station på 16 minutter.

        Bishop's House DKK 590
        Bishop's House

        Bishop's House

        Drazickeho namesti 6/62, Prag, Prague 1
          
         4.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Lennon-muren. Derudover ligger Karlsbroen og Brotårnet i den gamle bydel 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranská Station på 7 minutter og Staroměstská Station på 11 minutter.