Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Prags Borg (Prazsky Hrad)

Se vagtskiftet i dette middelalderlige borgkompleks, som nu huser den tjekkiske regering, og hvor du også finder den enorme Skt. Vitus-katedral.

Prags Borg (Pražský Hrad) er byens mest maleriske attraktion. Den er en af verdens største borge, og den står på Verdensarvslisten. Borgens historie strækker sig mere end 1.100 år tilbage i tiden, hvilket afspejles i arkitekturen inden for dens mure. Den har været hjemsted for bøhmiske konger, romerske kejsere og tjekkoslovakiske præsidenter. I dag er borgen stadig i brug som samlingssted for den tjekkiske regering.

Start dit besøg med at lære om borgens historie på udstillingen om Prags Borgs historie, før du bevæger dig ud på borgområdet. Borgen har været under konstant forandring, siden den blev grundlagt i det 9. århundrede. Du kan derfor se kendetegn fra næsten enhver arkitektonisk periode i de sidste 1.100 år, herunder gotik, renæssance og modernisme.

Prags Borg er enorm: Den er 570 meter lang og 130 meter bred og ligger i et område på syv hektar. Borgkomplekset består af mange bygninger og haver, herunder fire kirker og fire paladser med haver indimellem.

Se det sidste hvilested for nogle af byens mest kendte religiøse personer i den neogotiske Skt. Vitus-katedral. Besøg også Skt. Wenzel-kapellet, hvor du kan se de tjekkiske kronjuveler.

Klokken 12 kan du se den daglige vagtskifteceremoni i den første borggård. Vagterne skifter også ved borgens porte på hvert timeslag i dagtimerne. Du kan se en udstilling om borgvagterne i Krudttårnet inde i borgkomplekset.

Køb en rundvisning med guide, som starter fra informationscenteret. Se våben og skjolde, der har tilhørt middelalderens riddere, og nyd de rigt udsmykkede lofter i kirkerne, mens du lytter til guidens medrivende fortællinger. Du kan også leje en lydguide.

Prags Borg ligger på toppen af Borgbjerget i Borgdistriktet på den vestlige bred af Moldaufloden. Der er nem adgang til borgkomplekset med sporvogn eller metro fra byens centrum. Det er gratis at komme ind på området, og der er adgang fra solopgang til midnat. Mange af attraktionerne har dog forskellige åbningstider, og der skal betales entré for at se dem. Du kan finde flere detaljer på det officielle website for Prags Borg.


Guide til at udforske Prags Borg


Bedste hoteltilbud i Prags Borg

Se alle 2.681 overnatningssteder i nærheden af Prags Borg
Grandior Hotel Prague DKK 335
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 707
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

    Grandium Hotel Prague DKK 368
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

     Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

      Majestic Plaza Hotel Prague DKK 308
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Prag
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

       Orea Hotel Pyramida DKK 246
       Orea Hotel Pyramida

       Orea Hotel Pyramida

       Belohorska 24, Prag
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel i romantisk stil ligger i Prag 6, kun 2 km fra Strahov Kloster, Prags Borg og Sv. Víta Katedral. Derudover ligger Karlsbroen og Lennon-muren ca. 3 km derfra. Der er fem minutters gang til både Malovanka Station og Dlabačov Stop.

        Design Hotel Neruda DKK 346
        Design Hotel Neruda

        Design Hotel Neruda

        Nerudova 225/44, Prag
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med spa ligger i Prag 1, kun få skridt fra Nerudova-gaden, Historisk apotekermuseum og Schwarzenberg Slot. Derudover ligger Toskánský Slot og Pladsen i den nedre by 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Malostranské náměstí Station på 7 minutter og Hellichova Sporvognsstation på 8 minutter.